1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ADSL uit de gratie

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 11 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een betere internetprovider dan XS4ALL kun je je niet wensen.
   
 2. Moest even lachen....

  Cees: Waarmee ik maar wil zeggen dat storingen bij iedereen voorkomen, ook bij XS4ALL......

  Ja, alleen duren ze daar niet van eind November tot begin Februari. Vind ik nog steeds een beetje jammer. Niet dat ik inmiddels geen goeie service krijg bij Ziggo hoor, ik heb nu mijn eigen aanspreekdame (inclusief vriendelijke telefoonstem) en ik wacht dus geduldig af. Maar een storing van een dag, twee dagen is niet erg. Langer dan dat is het gewoon duidelijk dat je organisatie de druk (nog) niet aankan. Ik ben wel vol goed vertrouwen naar de toekomst toe. Had als een van de eerste een proef abbonement toen Multikabel in de Haarlemmermeer begon (toen kon het nog niet in Zwanenburg maar ik had het wel :wink: ) en heb de hele periode van waardeloos signaal enzo dus meegemaakt. Dat waren opstart problemen (maar duurde ook 9 maanden) waar ik echter automatisch toen (zonder te vragen) een heleboel geld van terug heb gekregen. Inmiddels mag het geen opstart meer zijn echter. Dat is eigenlijk mijn enige kritiek op Ziggo. Zoveel ervaring in huis, van drie organisaties daarvoor, dan zou alles veel soepeler moeten gaan (en niet stroever zoals nu soms).

  Maar goed, kabel voor mij. Nog steeds, ik hou vol.... (en ik heb de laagste ping op iedere Counterstrike server waar ik op inlog. Of hij nou in Duitsland, UK of waar dan ook is....best grappig).
   
 3. Wel een beetje zaken in het perspectief zien, want ondanks dat je een trage verbinding had was je verbinding niet weg. Dat is niet vergelijkbaar met een storing waar alles plat ligt.

  En overigens is het nog geen februari nu, terwijl die storing bij jou al enkele weken 'over' is. Ik snap dat het wel zo 'voelt' als november tot februari, maar in werkelijkheid was dat dus 'iets' korter :wink:
   
 4. Heel kort door de bocht genomen zal ADSL gaan verdwijnen, niet direct, misschien niet binnen 2 jaar, maar het zal zeker geen 10jaar meer gaan duren. Ik vermoed dat de markt die ADSL nu voor zijn rekening neemt binnen 2 jaar meer als gehalveerd zal zijn (als het niet meer is) en over is gegaan naar de kabel of glasvezel.

  ADSL kan de kabel en glasvezel simpelweg niet bijbenen en zal om die reden op termijn (vroeg of laat) gaan verdwijnen. Op dit moment kunnen er met ADSL2+ snelheden tot 20Mbit geleverd worden, maar dit is al zeer afhankelijk van de afstand naar de centrale. Met wat andere technieken is het DSL concept nog wat verder op te rekken, zo is er nog de troef VDSL, alleen loopt deze techniek eigenlijk al achter op de kabel voordat deze operationeel is in nederland. Met VDSL kunnen snelheden tot 50 a 60Mbit, echter speelt de afstand tot de centrale hier een nog veel grotere rol als bij ADSL2. Deze snelheden kunnen tot max 1,5km in een straal rond de centrale geleverd worden, daarna zal de snelheid in rap tempo inzakken.

  Het stokoude concept van de infrastructuur en oude (en lange) bekabeling in de grond kunnen gewoon niet meer leveren. De DSL techniek is zo goed als uitgeput, de beperkingen van de huidige infrastructuur zijn te groot.

  Er is een oplossing voor, maar dat is een tijdrovende en dure investering, en ik heb zo'n idee dat KPN hier niet (meer) op zal gaan inzetten: Het plaatsen van meer/kleinere "centrale's" die middels glas gevoed worden, vervolgens korte afstanden naar de woningen toe. Een beetje vergelijkbare situatie zoals het met de kabel geregeld is.

  Wanneer Eurodocsis 3.0 uitgerold is kunnen er via de kabel theoretisch snelheden tot boven de 200Mbit aangeboden worden, iets waar men bij DSL enkel op kan hopen.
   
 5. Zou het zo kunnen zijn dat dezelfde situatie met DOCSIS 3 ontstaat als met ADSL2+. Dat de maximale haalbare snelheid afhankelijk wordt van je omgeving. Afstand meterkas, lengte netwerkkabel etc.

  Ik ben namelijk bang dat er straks weer gemeld wordt, dat je TOT 50mb/s kunt. En volgend jaar TOT 80mb/s. Hoe zit dat met mijn buren. Als ik iets download van usenet, en de buurman gaat dat ook doen. zakt mijn donwloadsnelheid dan in, of blijf ik op de genoemde snelheden downloaden.

  Kabel is immers kabel.
   
 6. De snelheid is niet afhankelijk van de afstand. Met docsis 3 heb je zelfs minder invloed van drukte omdat hier automatisch meerdere kanalen gebruikt zullen gaan worden als je meer bandbreedte nodig hebt. Docsis 2 doet dat niet, daar kun je dus hele drukke kanalen hebben en hele rustige. Het verdelen van de modems over de verschillende kanalen in een wijk gaat via configuratiebestanden en wordt zonodig elke nacht bijgesteld. Bij Docsis 3 gaat dat min of meer automatisch de hele dag door goed.

  En inderdaad zal het altijd 'tot' xxx Mbit zijn, want je eigen lijnsnelheid mag dan wel die snelheid hebben, als de kant waar je iets ophaalt 'vol' zit bijvoorbeeld. Als 100 mensen tegelijk iets downloaden met 80Mbit dan moet de verzendende kant al een 8Gbit/sec koppeling hebben met het internet. Bij verschillende diensten (news) is dat aantal gebruikers nog wel een stuk hoger. De hardware en het netwerk van die servers moet dat wel aan kunnen. Een payserver met 100.000 klanten kan die nooit allemaal gelijktijdig 80Mbit leveren lijkt me.
   
 7. Nee, de reden waarom de afstand tot de centrale zoveel invloed heeft op ADSL2+ heeft verschillende redenen.

  De afstanden van een aansluitpunt in een woning tot de centrale zijn vele malen groter, heeft te maken met de verschillen in opbouw van de netwerken. Bij een telefoonverbinding is er al snel sprake van 1km tot enkele kilometers. Bij kabel staan er in elk wijk een of meerdere kasten waar de eindversterkers in zitten, hiermee zijn de afstanden tot de woningen erg kort.

  Ook zijn er grote verschillen in de gebruikte kabels. Voor een HFC netwerk worden hoge kwaliteits coaxkabels gebruikt, deze kabels zijn zeer goed afgeschermd om instraling van stoorbronnen te voorkomen. De KPN kabels zijn gewone koperen aderparen die ook nog niet getwist zijn en niet of nauwelijks afgeschermd zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2009
 8. Één opmerking op je verhaal, de kabels van KPN zijn zover bekend bij mij gewoon getwist namelijk. Voor de rest geen op of aanmerkingen.
   
 9. Dat is voor mij dan weer nieuw. Zo zie je maar, nooit te oud om te leren :cool:
   
 10. " En overigens is het nog geen februari nu, terwijl die storing bij jou al enkele weken 'over' is. Ik snap dat het wel zo 'voelt' als november tot februari, maar in werkelijkheid was dat dus 'iets' korter :wink:"

  Eh nee, niet echt helemaal. Maar ik weet dat het eidne in zicht is (althans, dat hoop ik) en dat ik dus straks niet meer vertraagt i-net heb maar gewoon werkend. Het werkt nu, voldoende om te kunnen gebruiken. Maar helemaal opgelost is het nog niet. Geeft nix, mij hoor je niet verder. Want er zijn belangrijkere zaken (zoals iemand van mijn buren die besloot dat door mijn autodeur heen rijden zonder een berichtje achter te laten prima kon.... kijk dat kost dan weer meer geld dan internet he...)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina