1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ADSL uit de gratie

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Hengelerweend, 11 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ADSL uit de gratie

  [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Nieuwe standaard 120 mb, adsl houdt op bij 20
  [/FONT]

  [FONT=Times New Roman, Times, serif]Kabel straks tot vijf keer sneller

  [/FONT] AMSTERDAM – De twee grootste kabelexploitanten UPC en Ziggo zien een substantiële toename van het aantal klanten dat bij hen een internetverbinding heeft. Dit komt doordat kabel inmiddels sneller is dan adsl.

  Adsl heeft namelijk de maximumsnelheid bereikt met 20 mb, het aantal bitjes per seconde dat via een aansluiting informatie kan ontvangen of verzenden.
  Brancheorganisatie NL Kabel bevestigt dat veel internetters hun adsl-abonnement omzetten naar de snellere kabel. Adsl raakt volgens de brancheorganisatie van kabelexploitanten compleet uitgeput.
  Kabelverbindingen zouden in de toekomst nog sneller worden.
  „De technologische ontwikkelingen van de kabel staan aan de vooravond van een revolutionaire doorbraak. Door de komst van EuroDocsis 3.0, de innovatieve internationale standaard voor ultrasnel internet, wordt de kabel nog populairder”, aldus Rob van Esch, voorzitter van het orgaan.
  „Het gaat om 120 mb, maar liefst vijf keer sneller dan adsl. De technologische ontwikkelingen zijn bij adsl stil komen te staan. Die van de kabel staan aan het begin van revolutionaire technieken.”
  Xs4all, één van de traditionele adsl-aanbieders, bevestigt deze ontwikkeling. „Maar we verwachten niet dat adsl binnen een paar jaar verdwijnt”, aldus woordvoerder Niels Huijbregts.

  [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tarieven[/FONT]
  Consumenten die een snellere kabelaansluiting willen, betalen daar afhankelijk van de wensen meer voor. De instaptarieven liggen gelijk aan die van adsl. Zo variëren de prijzen tussen de 20 en 100 euro per maand voor de kabel. Adsl kost gemiddeld rond de 20 tot 25 euro per maand.
  UPC, met 2,1 miljoen klanten, is intussen gestart met supersnel internet via de glasvezelkabel. Kosten: 80,50 euro per maand.

  [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Waarschuwing[/FONT]
  De Consumentenbond waarschuwt wel voor al te mooie beloften over kabelaansluitingen en heeft de ’providormonitor’ opgezet als waakhond. Internetproviders confronteren klanten volgens de Consumentenbond nog regelmatig met een haperende verbinding en onvoldoende service. Bijna vier op de tien consumenten hadden in augustus en september last van problemen. Bij Ziggo kampte zelfs meer dan de helft van de klanten met één of meerdere storingen.

  Bron: De Telegraaf
  Zondag 11 januari 2009
   
 2. An understatement.......:giveup:
   
 3. Re:

  Een typisch Telegraaf-verhaal: ze horen iets maar weten niet waar de klepel hoort. Kortom: Veel schreeuwen en weinig inhoud. ADSL zal nog blijven bestaan en genoeg klandizie hebben. Op den duur zal het wel ADSL 2 worden. Ik zit nu gelukkig bij Xs4all met een snelheid die m.i. voldoende is. Bovendien ben je dan voornamelijk overgeleverd aan UPC of Ziggo. Met alle bijhorende storingen en prijsverhogingen. Ik heb alleen analoog en digitaal bij Ziggo en daar wil ik het bij houden. Het enige wat De Telegraaf nu laat doen, is het zich voor de kar spannen van UPC en Ziggo. En die zitten nu handenwrijvend te wachten op een aantal Telegraaflezers die bang overstappen omdat ze echt denken dat ADSL een afgelopen zaak is.
   
 4. ehh... Prijsverhogingen ?? Internet kost al een hele tijd hetzelfde.

  Over storingen gesproken:
  Waarmee ik maar wil zeggen dat storingen bij iedereen voorkomen, ook bij XS4ALL......
   
 5. Re:

  Alleen wel veel minder voorkomend dan bij Ziggo,etc. Om nog te zwijgen over de helpdesk daar. Ik heb eerder bij UPC qua kabel gezeten. Bij Xs4all heb ik tenminste het gevoel klant te zijn en niet een geldkoe. De keer dat ik ze nodig had (alleen bij de installatie) was het gewoon netjes. Maar het genoemde over UPC en Ziggo geldt ook voor een aantal ADSL-providers. Het zijn dan met name de prijsvechters. En dan stappen de mensen er zo in zonder te kijken of de kwaliteit in orde is (kwestie van forums,etc lezen) en dan blijken er veel storingen te zijn c.q. problemen qua administratie en helpdesk.

  Maar goed, het gaat me met name om de manier waarop De Telegraaf denkt dat er nieuws is en het zo brengt. Maar ik kom weleens meer fouten tegen als ik De Telegraaf lees.
   
 6. Ik denk dat het tijd wordt om eens Ziggo te gaan proberen. Dan raak je wat van je vooringenomenheid kwijt. Waarschijnlijk minder storingen en je bent geen geldkoe zoals bij het veel te dure xs4all.
   
 7. Ik heb zelf ook bij xs4all gezeten en ja, ze zijn duur maar daar krijg je ook wel wat voor: in ieder geval een kundige helpdesk en een riante uptime EN communicatie richting de klant. Voor wat dat betreft mag de kabelboer wel in de leer bij xs4all. En dit heeft dus niets met vooringenomenheid te maken.

  Gert.
   
 8. Even ingaand op dit nieuwsbericht, ik heb hier nu een 20mbit adsl liggen voor 20 euro per maand, dat bieden de kabelaanbieders niet voor zo'n prijs, pas als ze dat gaan aanbieden zullen de mensen massaal gaan overstappen. Die prijsverlaging zie ik zo snel nog niet gebeuren...
   
 9. Echter gebeurd het niet zo vaak dat die 20Mbit ook daadwerkelijk gehaald wordt. Ook hier heb je voor- en tegenstanders in. Ik weet dat die 10 à 12Mbit die men in vele gevallen wel haalt altijd nog goedkoper is dan een vergelijkbaar abonnement bij een kabelboer, maar toch, je haalt niet die 20Mbit waar je dat abonnement voor neemt.

  Om onnodige discussie te voorkomen: ik weet dat er ook mensen zijn die wel die 20Mbit halen, maar je bent compleet afhankelijk van die wijkkast en de afstand tot die kast (nadeel van ADSL).
   
 10. Ik heb 'internet Z3' dat houdt in dat ik op +/- 15 Mb/s zit maar in de praktijk haal ik ong 9 Mb/s sinds september. Kan beter voor minder geld adsl nemen dat een 'alles-in-een' bij de kabelboer. By the way, zit ongeveer 1 km van de centrale.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina