1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Firmware update in week 3 of 4?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Woody36, 11 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij een passieve update wordt alleen de update-link in het menu geactiveerd (deze wordt vanzelf weer gede-activeerd bij het updaten, dus niet actief betekent nieuwste firmware al geïnstalleerd).

  Bij een actieve update krijgen klanten een bericht of icoon in beeld dat ze op de update wijst.
   
 2. En wordt zo'n icoon of bericht ook in het beeld getoond als er met een op de tweede scart aangesloten recorder een timer gestuurde opname wordt gemaakt in de afwezigheid van de gebruiker?
   
 3. Durf ik niet te zeggen, mooie vraag voor Anoniem of TV-Digitaal.
   
 4. Als dat op dat moment in het scherm staat wel ja. Maar waarom update je je decoder niet gewoon vast zodra de update beschikbaar is? Dan heb je geen probleem.
   
 5. Welk deel van het woord "afwezigheid" in mijn eerdere opmerking is niet duidelijk? En dacht je nu echt dat iedere klant met een Humax IRHD-5000C hier op dit forum komt en dan ook nog eens regelmatig langs komt om in de gaten te houden of er firmware updates zijn? Het gros van de klanten zal er pas achterkomen dat er een update is omdat er iets getoond wordt en dat bestaat de kans dat die klanten net afwezig waren op het moment van tonen terwijl ze een opname proberen te maken.

  De vorige keer dat er een update voor de Humax IR-FOX C was zijn we volgens mij ook een week lastig gevallen met een melding om 8 uur 's avonds dat ik moest updaten omdat de één of andere grapjurk dat kennelijk wel interessant vond. Als ze zo'n functie hebben dan zullen ze hem gebruiken ook terwijl misschien de absolute noodzaak ontbreekt. Deze update voor de IRHD-5000C zou was al aangekondigd voor de eerste weken van dit jaar, dus zo hoog zal de nood ook niet zijn.
   
 6. Als je anderen wilt corrigeren omdat ze niet goed lezen, misschien dat je dan zelf wel eerst even de post goed kan lezen die je qoute.

  Ik vraag waarom je niet handmatig update, dit kan al voordat die meldingen verschijnen, dus dan maakt het dus niet uit of je afwezig bent zodra die melding komt, aangezien je al geupdate hebt zal die melding dan niet getoond worden.
   
 7. En ik leg je uit dat lang niet iedereen weet dat er iets te updaten valt totdat ze voor het eerst geconfronteerd worden met een aanduiding in het beeld omdat lang niet iedereen van het bestaan van dit forum weet, laat staan dat ze tijdig lezen dat er een update is.
   
 8. En verder vindt volgens mij maar 1 keer een update plaats per aansluiting op 1 van de ontvangers als je meerdere thuis hebt staan. De andere zijn dan
  automatisch mee-geupdate.
  Klopt toch, he?
   
 9. Nee, iedere ontvanger moet afzonderlijk bijgewerkt worden. Een firmware update wordt net als een TV kanaal continu uitgezonden. De ontvanger moet in update mode gezet worden en dan alle data pakketjes verzamelen die bij de update horen totdat het update package compleet is. Zodra dat het geval is worden er nog wat controles uitgevoerd en gaat de ontvanger over tot installatie. Als een ontvanger niet in update mode staat dan worden die update pakketjes genegeerd. Er is dus geen sprake van het downloaden van een update van een één of andere netwerk locatie.
   
 10. Je hebt gelijk. Dat andere verhaal geldt alleen voor wijzigingen in het zenderpakket.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina