1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Firmware update in week 3 of 4?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Woody36, 11 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als je even de voorafgaande postings had gelezen dan was je wel op de hoogte geweest van de informatie mbt een software upgrade voor de humax 5000.
  Hetzelfde geldt voor abonnementen op verschillende kaarten, als je even zoekt vindt je ook informatie over dit onderwerp.
   
 2. Met wie ben je het eens ? :wink:

  Ik kan mij wel aansluiten bij de gedachtengang van Bender.
  Natuurlijk denk ik dat Anoniem zijn best doet, maar als hij zelf sturend of leidend is in dit project, dan kan hij inderdaad wel iets duidelijker zijn.
  De belangrijkste factor, de SD beeldkwaliteit wordt niet verbeterd en dan laat je gewoon kansen liggen. Anoniem lijkt dit zelfs niet waar te nemen of ontkent dit misschien om commerciële of strategische redenen.
  Sorry Anoniem, maar in scherptediepte wordt de decoder echt afgedroogd door satellietdecoders en mijn Samsung 360. Het is een commerciële decoder die voor relatief weinig geld in de markt is gezet.
  Als er morgen een topproduct zou komen voor 2x of 3x deze aanschafprijs dan stond ik in de winkel en wist het wel.
  De Humax 5000 laat echt te wensen over voor liefhebbers van topbeeldkwaliteit, zeker bij SD. Dit komt vooral bij grotere en betere schermen naar voren. In zijn totaliteit is de decoder zeker gelijkwaardig aan de Samsung, maar die is al een paar jaar oud en is in SD scherptediepte gewoon beter. De Humax kent meer bedieningsgemak en is beter op de secundaire functies (dat is dus niet de weergave :))
   
 3. Volgens mij ben ik in het verleden meerdere keren in gegaan op het punt van de kwaliteit van SD icm met de Humax HD-ontvanger (combinatie scalers/ native mode).
  Er zijn zelfs gebruikers benaderd door Copaco om e.e.a. te demontreren, maar deze mensen zijn vervolgens weer afgehaakd.
  Ondertussen is er een maintenance programma opgezet. De software wordt op dit moment getest. De release datum is niet hard, omdat we nooit op de voorhand kunnen voorspellen wat er uit de lab-testen en de fieldtesten komt. Als er bugs worden vastgesteld dan schuift de planning het per test release gemiddeld 1 á 2 weken door. Nadat wij de software hebben goedgekeurd moet de software nog worden getest door irdeto. Een dergelijke test moet ruim van de voren (1-2 maanden) van te voren gepland worden. Als het test traject bij ons langer duurt en het oorspronkelijke tijdslot niet meer gehaald kan worden, moet een 2e slot gebruikt worden dat meestal een maand verder ligt. Dit alles maakt het dus lastig om nu al aan te geven wanneer een release beschikbaar komt.

  Ik kan verder ook nog melden dat er over enkele weken een opvolger van de 360 beschikbaar komt. Dit nieuwe model zal uitgebracht worden onder type DCB-H380.
   
 4. updat

  is stil
  weet iemand nu wanneer het gaat gebeuren
   
 5. wel jammer allemaal

  ik krijg met deze mededeling een beetje het idee van,nou mensen jammer dat jullie de kwaliteit van de 5000 tegen vinden vallen maar hier is ie dan de nieuwe samsung ,en de mensen die 160 euro hebben uitgegeven om een beter beeld te krijgen worden hier wel super benadeeld ,er is vanaf het begin al door meerdere forum gebruikers aangegeven wat de problemen zijn en nu komt het er toch op neer dat er denk ik niet zoveel meer aan gaat gebeuren wat problemen betreft ,ik vind dit bijzonder nalatig ,dat is wel de laatste keer dat ik zoveel geld uitgeef aan een ontvanger die na een paar maand alweer een opvolger heeft (van hetzelfde merk of ander) die dan weer beter moet zijn ,probeer de problemen (klachten) eens goed in het daglicht te houden .

  maar dit is uiteraard mijn mening en dit is dan ook het laatste wat ik zeg over de 5000. zo dat is eruit!

  jammer
   
 6. Als je refereert aan de kwaliteit dan kan ik je mening niet delen. Het merendeel van de gebruikers is erg positief over de beeld kwaliteit. Ga anders een naar kieskeurig en lees de mening van de verschillende reacties en vergelijk de scores eens met andere producten. Dat er verder ook gebruikers zijn die vinden dat de kwaliteit voor SD minder is, wil ik niet bestrijden. Ik heb met mijn melding alleen willen aangeven dat er een opvolger voor de samsung 360 beschikbaar komt, voor degenen die een alternatief willen.
  Nogmaals de kwaliteit is een combinatie van scherm en ontvanger. Zelf gebruik ik de humax 5050 die in principe vergelijkbaar is aan de 5000 en ik heb een prima beeld net zoals vele anderen.
  Verder komt er over een maand (1-2 mnd) een nieuwe release beschikbaar waarmee je de orginale resolutie kiezen zonder dat de decoder het signaal upscaled.

  Ik vraag me trouwens af of je zelf een humax 5000 gebruiker bent. Als wij (ziggo / Copaco) mensen uitnodigen om ons te demonstreren dat het beeld zoveel slechter is dan hoor ik vervolgens niets meer.
   
 7. ben wel degelijk

  een gebruiker van de 5000 en heb mijn mening voor een paar maand geleden ook al een paar keer gedeeld met copaco via de mail (jac van der ven) en ook wel antwoord gehad,waar ik vervolgens niet zo veel mee kon en ook wegdraaiend was van de door mij gestelde vraag ,Het gaat er mij om dat de standaard sd kwaliteit met de humax irc fox en de 5000 een wezenlijk verschil geven bij de irc was het haast 3d ,en was soms net op ze voor het scherm stonden en dat is bij de 5000 niet meer het geval ,het beeld is plat met weinig scherpte en diepte en dat is volgens mij ook al heeeel veel gezegd op dit forum maar wordt steeds weer te niet gedaan door te zeggen dat het aan verschillende factoren ligt, en de mensen die op kieskeurig hun mening laten horen zie ik als de gewone consument die geen echte verglijking hebben gemaakt (uizonderingen daar gelaten) dat zijn mensen die er niet zo diep op ingaan als de echte freak en daarom ga ik ook niet uit van het desbetreffende waaderings cijfer .

  maar ik laat het hierbij in ieder geval bedankt voor de snelle reactie waar ik overigens niets op aan te merken heb .
   
 8. Eveneens bedankt voor je reactie. Ik ben benieuwd of je verschil ziet met de nieuwe 380 in vergelijking met de 5000, althans al je daar voor in de gelegenheid bent, zodra deze opvolger van de 360 in de winkel verschijnt. De 380 gebruikt namelijk een ander fabrikaat chipset (STi) dan de 5000.
  Scherpte en diepte zijn voor ons niet meetbaar op de HDMI interface. Heb je de vergelijking wel eens gedaan op basis van de component interface. De component uitgang wordt n.l. wel gemeten met een speciale Tektronix VM5000 component tester, we hebben daarmee tot dusver geen problemen ( bandbreedte / resolutie) mee gezien.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina