1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

slecht analoog beeld

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door surfer10, 10 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Voorheen had ik een philips crt televisie met heel mooi analoog beeld. NU een philips pfl7603 LCD televisie aangeschaft en is het analoge beeld niet meer om aan te zien. Het digitale beeld is wel mooi.

  Is het normaal dat een lcd zulk slecht analoog beeld weergeeft? Met slecht bedoel ik zeer veel bewegingen in beeld, ruis. Vergelijkbaar met veel artefacten.

  Aan de aansluiting kan het niet liggen denk ik want met de andere tv was het wel mooi analoog beeld.
   
 2. Op een LCD is het analoge beeld altijd minder dan op een CRT, maar het moet wel redelijk zijn. Je kan proberen al die "beeldverbeteraars" uit te zetten en te kijken hoe het dan is.
  Feit is wel dat veel fabrikanten steeds minder aandacht geven aan analoge tuner signaalomzetting naar digitaal. Als HDMI en de ontvangst via de ingebouwde digitale tuner een goed resutaat geeft, vinden ze het wel OK.
   
 3. slecht analoog beeld.

  ja dat valt mij ook al op. ze willen van het analoge beeld af en dat zal ook niet lang meer duren, denk ik. digitaal beeld is inderdaad heel goed. meen dat ik laatst ergens las dat bepaalde analoge zenders(8 stuks) alleen nog in een digitaal pakket te verkrijgen zijn en dat zegt mij al genoeg. denk dus dat iedereen op een gegeven moment verplicht wordt een digitaal kastje te kopen. of je dat nou leuk vind of niet. het is nu eenmaal de toekomst. (en hd natuurlijk niet te vergeten).
   
 4. slecht beeld

  Alle extra's uitgezet beeld blijft slecht analoog. Ik begrijp wel dat deze tv's speciaal voor digitaal gemaakt zijn en dat beeld is ook wel heel goed, maar als ik de revieuw's lees van bijv. kieskeurig.nl van deze tv spreekt men ook van analoog heel goed beeld.
  Als ik de tv aanzet analoog springen de tranen in mijn ogen zo slecht en dit terwijl hij hetzelfde aangesloten zit als mijn oude crt.
  Opnemen doe ik nog liever analoog daar ik dan naar een andere zender kan kijken maar nu kan ik niet meer analoog opnemen.

  Misschien moet mijn analoge versterker er tussenuit (had ik er voorheen ook alwel aanzitten maar je weet nooit).
   
 5. Die artefacten zijn het effect van het omzetten in je TV van het analoge signaal naar het LCD scherm. Daar zijn vele TV gewoon niet goed in lijkt het. Het kan niet het signaal zelf zijn als je met de oude CRT wel een goed beeld hebt. Ik heb hetzelfde effect wat jij beschrijft zelf ook gehad toen ik 2 jaar geleden overstapte naar een LCD scherm. Analoog was een stuk slechter op de LCD dan op de CRT die er toen nog even naast stond om te kijken of het aan het signaal lag. In eerste instantie denk je dan dat het aan de kwaliteit van het analoge signaal ligt, maar dat bleek niet het geval bij mij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina