1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Homedrive (prive) benaderen via Mac

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door eteunisse, 9 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteren voor het eerst eens gekeken hoe ik mijn oude wanadoo/orange/ziggo homepage kan benaderen via FTP. Na enig zoeken is het gelukt om via FTP zaken te up- en downloaden. In tegenstelling tot wat de vriendelijke Tess zegt (webdav connectie), kan ik via homedrive.ziggo.nl dat nu prima benaderen.
  Er is dus ook een prive deel op de homedrive. Het lukt mij niet om daarbij te komen/connectie te maken via mijn Mac.
  Weet iemand hoe en wat?
   
 2. Als je inlogt via : https://www.ziggo.nl/mijnziggo/webspace/homedrive

  kom je op een pagina van ziggo waar je normaal kunt kiezen tussen je publieke en je prive homepage. Die link laat webdav starten waardoor je de directory in een 'verkenner' krijgt.

  Via een Mac (die ik niet heb) zal dat vermoedelijk standaard niet werken, maar als je hier kijkt staat dat webdav standaard in osx zit, misschien kun je daar wat mee ??
  Ik denk dat je daar dan de URL als https://homedrive.ziggo.nl/emailadres@ziggo.nl/prive moet invoeren voor je prive map, waarna je moet inloggen. Kies je dit in je browser dan zie je de directory in je browser en niet in je file-manager.
   
 3. Ik ben even vergeten te vermelden dat ik als eerste het advies van de ziggo-digitale-vraagbaak Tess heb opgevolgd door inderdaad via 'Connect to server' verbinding te maken.
  Quote van Tess:
  "Om bestanden vanaf Mac op Webspace te zetten, ga je naar 'Verbind met server'. Vul hier 'https://homedrive.ziggo.nl' in en klik op 'Verbind'. Het venster WebDAV-identiteitscontrole verschijnt. Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dan verschijnt het 'Finder' venster. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden en sleep deze naar de map 'Publiek'. Volg dezelfde stappen als je iets in de map 'Privé' wilt zetten."

  Dit werkt dus niet, er wordt wel connectie gemaakt, maar de folders Publiek en Privé zijn er niet.
  Dus even verder gaan proberen aan de hand van je suggestie https://homedrive.ziggo.nl/emailadres@ziggo.nl/prive

  Dit werkt echter wel, en er wordt ingelogd op de privé map. Ditzelfde moet ik ook doen voor de publieke map zodat ik dan beide locaties via webdav kan bereiken. (https://homedrive.ziggo.nl/emailadres@ziggo.nl/publiek).
  Dank.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina