1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

playstation 3 niet online

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door BarBi, 9 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben sinds een week overgestapt naar Ziggo en heb een Alles-in-1 Plus pakket met een Motorola SBV5121-E.

  Nu kan ik wel met mijn PC of laptop op internet, maar niet met mijn playstation 3. Ik heb er overigens nog geen router tussenzitten dus ik moet continu switchten met de kabels.

  Is er iemand bekend met het probleem en zo ja, wat moet ik doen?

  Alvast bedankt!
   
 2. Iedere keer wanneer je een nieuw apparaat aansluit moet je het modem resetten. Een router is natuurlijk de makkelijkste oplossing ;)
  Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 7.6) PPC; 240x320; MDA Vario/2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1
   
 3. Wacht even met het kopen van een router voordat het bekende router probleem met de PS3 is opgelost. Koop in ieder geval GEEN Linksys, want dan krijg je gegarandeerd problemen. Daarbij werken oude type routers niet goed met de nieuwe PS3 firmware vanwege de nieuwe veiligheidseisen aan het netwerk van de console die niet overeenkomen met die van oude routers of die van bepaalde merken als Linksys (hetzelfde geldt voor de Wii overigens). Voor meer info hierover even Googelen of naar de Sony PS EU website.
  Vooral draadloos geeft de PS3 nog veel connectieproblemen.


  Verder:
  -je modem resetten door de stroom eraf te halen of de soft reset kop te gebruiken; al doe je dat verkeerd gewoon even je modem uit en aan en je PC of laptop erop aansluiten dan stelt hij zich weer goed in
  -met een zo kort mogelijke kabel aansluien direct op het modem zolang Sony nog geen patch heeft uigebracht
  -naar netwerk instellingen
  -dynamisch IP adres selecteren, de rest default
  -UpNp uit zetten
  -MTU automatisch
  -netwerkcheck doen, er met komen te staan NAT1 (met een kabel direct op modem)
  -mediaserver uit zetten wordt ook aangeraden maar het is bij een NAT type 1 verbinding niet nodig om connectieproblemen met PSN (en overigens met xBoxLive) te vermijden
  -eventueel automatisch aanmelden op PSN (playstation netwerk) uitzetten, menuknop onder PSN opties, wanneer je steeds eruit gegooid wordt
  -als bovenstaande niet werkt automatisch instellen laten na mode reset en aanzetten van ps3, dan evt. opties aanpassen die je anders wilt, totdat het problemen geeft, dan laatst gedane optie terugdraaien tot hij zonder problemen werkt

  Uit mijn hoofd:
  Bij router of modem met ingebouwde router evt. met draadloos inernet (NAT2):
  -PS3 een statisch IP adres geven
  -DNS invoeren in je console, staat in je router en PC (in XP naar uitvoeren => cmd => type dan '' ipconfig /all '' instellingen overnemen), ZIGGO kan je ook evt. bellen dan helpen ze je daar graag mee
  -PS3 MTU op dezelfde waarde als die in je router staat zetten, anders op automatisch laten
  -uPnP afhankelijk van of je router het ondersteund op aan of uit zetten ERG BELANgRIJK
  in je router PS3 in DMZ modus zetten, ff tutorial googelen daarvoor het is te lang om uit te leggen
  -als alles is ingesteld gaat de Wifi modus automatisch aan als je die op op je router aan hebt staan en je kabel aansluiting veranderd, dat kan op meerdere manieren maar denk erom dat PS3 geen WAP beveiliging ondersteund en de andere consoles wel, dus het kan zijn dat je een WEP netwerk moet hebben. Zelf houdt ik het op NAT1, maar denk erom dat je de EERSTE WEP sleutel in je router even opschrijft voordat je hem invoerd in je router, zoek even op internet hoe dat moet het i afhankelijk van je router
  -Weer even NW check doen in de console, daar komt hij zelf al mee. het MOET NAT2 zijn als je draadloos of via een router / modem-router met HUB werkt. NAT 3 geeft problemen in PSN en in multiplayer lobbies.

  NB: Gaat er iets fout met je geavanceerde intellingen of raak je je wachtwoord kwijt voor je netwerk gewoon het modem resetten mt de factory reset knop, met een pen of iets dergelijks, daarna aan zetten en je PC of laptop erop aansluiten met een kabel, da neemt hij vanzelf de goede instellingen weer over.

  Nou ja, ik zou er gewoon een goeie nerd naar laten kijken maar als je vragen hebt PM me dan maar ofzo. Op Google staat namelijk wel heel erg veel info hierover en vaak niet relevant.

  Succes!
   
 4. Was me niet bewust van een routerprobleem, met mijn PS3 en D-Link DIR-635 router werkt alles iig uitstekend. Wired althans. Wireless gaf idd meer problemen.

  Ook de Wii geeft, en daar wel wireless, bij mij overigens geen enkel probleem.

  Kortom: er is iig geen algemeen probleem met routers, hooguit dan kennelijk met bepaalde merken/types of oude versies.
   
 5. Allereerst:
  -aub niet gelijk ervan uitgaan dat ik loop te zwetsen, ik verzin dit niet ter plekke

  Ten tweede:
  -geen idee of ik dit mag linken dus google zelf maar even of ga naar het Sony EU forum:
  oa. disconnectie problemen door dagelijks geforceerde IP adres vernieuwingen die door PSN NIET worden herkend omdat het buiten Europa niet nomaal is om iedere dag het IP adres gedwongen te laten vernieuwen.
  Daarnaast DSN timeouts: omdat de PS3 DNS veranderingen niet snel genoeg overneemt en je dus een time out geeft die je van internet gooit.
  Daarnaast IP range problemen die KUNNEN zorgen voor incompatibilitie tussen je router en je console.
  En er is ook nog een tot nog toe door Sony erkend probleem zonder een gevonden oorzaak dat wederom te maken heeft met PSN en je console op Wifi, en / of in een thuisnetwerk, en die er onder anere voor zorgt dat je een foutief bericht krijgt over DNS fouten of een onbekende fout code (ook de fout codes staan overigens allemaal online).
  Ook is er een probleem mbt alternatieve verbindingen en beveiligingen binnen een thuisnetwerk die zorgen voor problemen met bepaalde routers zonder firmware update of die anderzijds niet voldoen aan de Europese nieuwe veiligheidsnorm met het gebruik van PS3 en PSN en de Wii en een enkele keer met xBoxLive.

  Dan heb je nog diverse individuele poblemen die je scherm vervuilen als je even Googled met routers en je ISP / de PS3 / Wifi / PSN combinaties.
  Door dit soort dingen, waar sinds december vorig jaar PSN incompatibility hoofdoorzaak nummer 1 is van PS3 DC problemen in Nederland met en zonder routers, wordt je vooral met een router uit de meeste spellen geknikkerd omdat die nu eenmaal, ook als single player spellen zoals biv. Prince of Persia, PSN vereisen voor oa de trophies.

  Sony verklaarde dat er problemen ontstaan sinds de laatste PS3 update met bepaalde routers en specifiek met Linksys routers en heeft als tijdelijke fix het uitzetten van Mediaserver, maar dat werkt lang niet bij iedereen. Dit probleem wordt echter nog grondig uitgeplozen door Sony.
   
 6. Dat wilde ik ook absoluut niet beweren. Ben alleen oprecht verbaasd. Echt nooit issues gehad hier met wired internet op de PS3.
   
 7. Ik had niet verwacht dat ik al zo snel een antwoord zou krijgen! SUPER bedankt voor de tips! Ik zal morgen eens kijken wat ik er van kan bakken, want ik moet zo weer weg. Ik zal morgen even laten weten of het gaat lukken ja of nee?
   
 8. Tot de laatste opmerking las ik het ook niet zo.
  Tekst is altijd lastig en ik reageerde onbeleefd door het niet na te gaan.
  Aannames werken zelden goed.

  Sony support voor Nederland is naar horen zeggen erg goed in informeren via de helpdesk,
  mochten jullie meer willen weten over het PSN of router / Wifi met de PS3.
  Moet ook wel want de concurentie is dat ook.

  En geen dank, meer info en tutorials staat op de playstation.eu website,
  als die werkt want zowel deze site als Nintendo Wifi Nederland krijgen geregeld
  Error 500 Apache server time outs.

  Wat meer aandacht voor Nederlandse servers zou die Jappaners niet mistaan.
   
 9. PS3 en Sitecom Gamingrouter werkt.

  Ik heb een doede ervaring met de gamingrouter van sitecom.
  Een DMZ is ook mogelijk, het beste kan je de PS3 dan met een vast ip-nummer uitrusten. Ik krijg een NAT-2 connectie.
  COD4/5 loopt super, weinig lag.
  Alles in 1 Z3.
  Ook draadloos werkt perfect, de range van de router is zeer goed.
  De koppeling naar een NAS met Twonky services loopt ook goed via de router.

  Harald


  Eerste [​IMG]
  Tweede[​IMG] Hmmmm....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jan 2009
 10. Je kunt een router natuurlijk meestal wel terugbrengen, zelfs na een paar dagen, dus je kunt het zeker proberen met een Sitecom als je de winkel een beetje vertrouwd.
  Haal hem dan niet via het inernet of MM maar via de lokale electronica boer, dat scheeld je ook nog geld want die zijn doorgaans goedkoper.
  Vraag me alleen af of het met Z1 en Z2 ook goed werkt.
  Zelf heb ik Z1 dat is prut terwijl ik in mijn eentje zit.
  Hiervoor had ik een 20 mb verbinding van Scarlett en waren er geen problemen.
  Maar ja, daar werkt nu niemand meer.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina