1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDTV aan pc aansluiten via HDMI-DVI? (10 meter)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jansfotos, 9 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag,

  1. Ik wil mijn pc aan mij HDTV aansluiten. Hoe pak ik dit aan? Ik heb kabels nodig van 10 meter. PC kan niet dichter bij de tv. Ik heb op mijn pc-videokaart twee dvi aansluitingen. Kan ik daar een 10 meter kabel aansluiten naar de hdtv? Heb ik dan nog duidelijk beeld op mijn tv?

  2. De HDTV heb ik nu aangesloten dmv een rj45 kabel aan de router. Ik kan wel afbeeldingen, muziekjes zien cq afspelen op de hdtv maar als ik een film kies dan kan ik niet andere subtitels selecteren. Iemand een idee?

  Gr. Jan.
   
 2. 1. Flink gaan sparen. Je hebt dan een DVI naar HDMI kabel nodig van minimaal 10 meter, die zijn niet goedkoop. Zeker omdat 10 meter lang genoeg is om met te goedkope kabels problemen te gaan krijgen.
  Dan zou het moeten werken als je je PC in dual monitor stand zet met 'Clone mode' (beide schermen zelfde beeld).

  2. Omdat ik geen idee heb wat voor TV je hebt en wat die ondersteund en niet kan ik daar geen antwoord op geven. Wel is de ondersteuning voor dergelijke zaken in TVs vaak redelijk rudimentair.

  Je kan natuurlijk een mediaserver of (als je meer geld ervoor overhebt) een Home Theather PC overwegen. Duurder, maar stukken handiger, omdat je dat apparaat gewoon onder of naast je TV kan zetten. Geen lange kabels nodig en stukken meer opties voor bv ondertitels dan je TV waarschijnlijk heeft.
   
 3. Hoi Jan,

  Ik heb sinds kort een nieuwe computer, waar een HDMI aansluiting in is geplaatst, bij Kabeltje.com heb ik een HQ HDMI kabel "HQSS5550/15" van 15 meter gekocht voor €39,00 en dit werkt perfect. Alles wat je op de computer ziet wordt tevens op de TV weergegeven. Met Power DVD kan je ook VIDEO_TS bestanden afspelen en met BS.Player AVI bestanden met SRT ondertitels.

  Succes ermee!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2009
 4. Ik heb wel geluid maar geen beeld! Iemand een idee?

  Ik heb ook bij kabel.com kabels gekocht namelijk,
  HQ HDMI platte kabel 10 meter verguld (HQSS5554/10)= €39.00. En een HDMI female naar DVI male adapter (VC-004G) = €5.95. Daarnaast een 1 HQ Tulp aansluitkabel 10m (HQSS3611/10) = €19.95

  Alles via de handleiding van de mijn Philips 37 pfl 9603d-/10 hdtv aangesloten.

  Ik heb wel geluid maar geen beeld! Iemand een idee?

  (ik baal ontzettend, hopelijk komt het nog goed)

  Groet, Jan.
   
 5. Wat heb je al geprobeerd? Heb je de instellingen op de computer goed staan?(beeld klonen/uitgebreid bureaublad).

  geef even wat meer informatie... :-P
   
 6. Ja heb ik gedaan, ik had al twee schermen aan mijn video-kaart van de pc gekoppeld. Zelfs een nieuwe driver opgehaald. Ik heb overleg gehad met Kabeltje.com en heb de hdmi kabel terug gestuurd. Even afwachten.
   
 7. Pc aan HDTV, Geen videosignaal HDMI DVI

  Ik heb inmiddels een andere (een betere) hdmi kabel met een verloopstukje van hdmi naar dvi terug. Erg goede en snelle service van Kabeltje.com !

  Toch nog een probleempje. Als ik mijn pc naast de hdtv laat zettten en de hdmi kabel gebruik die eigenlijk van dvd naar hdtv loopt maar nu eventjes gebruik om de computer aan te sluiten dan zie ik het pc-beeld op de hdtv. Haal ik de kabel los en sluit ik de nieuwe (10 m) hdmi kabel aan hdtv en pc dan heb ik meteen het beeld van de pc op de hdtv. Zet ik mijn pc terug dan krijg ik op het scherm te staan "Geen video signaal". Iemand een idee?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina