1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo zet nieuwe stap in uitrol docsis 3.0

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 6 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. en het gaat er niet om dat buren iets nieuws hebben of niet
   
 2. Het zou, met het oog op toekomstige snelheidsverhogingen, gefaseerd uitgerold kunnen worden. Twee redelijk toekomstige snelheidsverhogingen, van bijv. zo'n 20 a 25%, en je zit zo richting 51 MB. We zullen moeten afwachten wanneer Ziggo overgaat tot het uitrollen en wie dan als 1e in aanmerking komt.
   
 3. Laatst bewerkt door een moderator: 7 jan 2009
 4. Je maakt een denkfout hiermee!

  De huidige modems kunnen een kanaalsnelheid van 51Mbit misschien wel aan, maar dan mag zo'n modem ook maar als enige op 1 kanaal zitten. Er is dan geen plaats meer voor andere gebruikers. Heb je 2 klanten met zo'n modem op 1 kanaal dan zit je op de ongeveer 24Mbit die nu maximaal gebruikt wordt bij Z3i. Bij 3 snelle abonnementen wordt dat dus een probleem, die "passen" niet meer samen op 1 kanaal. Nu zijn die klanten natuurlijk niet allemaal full aan het downloaden dus er blijft nog een beetje ruimte over voor de rest van de klanten op hetzelfde kanaal.

  Er zijn in 1 wijk diverse kanalen waar de kabelmodems op zitten, maar de snelle abonnementen moeten dus netjes verspreid worden over de verschillende kanalen. Eurdocsis 2.0 kan dat niet zo heel goed dynamisch doen. Bij Docsis 3.0 gaat dat veel simpeler. Als je meer bandbreedte nodig hebt kun je makkelijk kanalen bundelen en als het vrij komt weer door iemand anders laten gebruiken.

  Het is dus niet zo dat een Docsis-3 modem alleen maar voordelen heeft als je hoger wilt gaan dan 50Mbit, ook de 20Mbit en hogere abonnementen zullen profijt hebben van zo'n type modem en stabielere snelheden halen verwacht ik. Voor de 10Mbit en lagere varianten is het niet echt nodig om te upgraden denk ik.

  En of het duurdere modems zijn... Ik denk dat dit wel meevalt, alles wat in het groot gemaakt wordt wordt goedkoper. Tenslotte worden er nu ook geen docsis-1 modems meer gemaakt, dus als de huidige docsis-2 modems die straks terugkomen van snelle abbo's op zijn zullen die wel langzaam uitsterven. Massaal vervangen verwacht ik niet, wel vervangen voor de snellere abonnementen die ook nog eens omhoog zullen gaan boven de 30Mbit daarna.....
   
 5. Valt wel mee met mijn denk fout denk ik, het klopt precies wat je zegt, alleen waar ik op doelde is dat het nu in de huidige situatie niet heel erg veel effect op de abonnementen tot 15Mbit, omdat daarvan al meerdere in een kanaal passen. Daar heeft een investering in Docsis 3.0 modems eigenlijk nog geen direct (merkbaar) effect. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze abonnement zeker op de eerste termijn nog geen nieuw Docsis 3.0 modem zullen krijgen. Mogelijk wel dat ze ervoor kiezen om een defect Docsis 2.0 modem automatisch om te ruilen voor een Docsis 3.0 modem.

  En nee, uiteindelijk zullen de nieuwe modems waarschijnlijk zelfs hetzelfde kosten of goedkoper zijn als de huidige Docsis 2.0 modems, maar ik verwacht dat de nieuwe Docsis 3.0 modems op dit moment nog wel duurder zullen zijn. Om die reden verwacht ik ook niet dat ze direct breed uitgerold zullen worden, maar enkel bij de zwaardere abonnementen omdat wat mooier op elkaar aan te laten sluiten en de capaciteit beter te kunnen benutten.

  Voordat de huidige abonnementen tot 15Mbit boven de 24Mbit uitkomen zijn we denk ik ruim een jaar verder, en op die termijn verwacht ik dan ook niet dat de lichtere abonnementen een dergelijk modem zullen krijgen, enkel de zware abonnementen.
   
 6. Ziggo verhoogt opnieuw snelheid Z3i-abonnement

  Nadat Ziggo eind vorig jaar al de snelheid van zijn abonnementen verhoogde, heeft de kabelaar nog een verrassing in petto voor abonnees van zijn snelste abonnement: de snelheid van het Internet Z3i-abonnement wordt nogmaals verhoogd.
  Ziggo-klanten met een Internet Z3i-abonnement zullen vanaf april kunnen internetten met een downloadnselheid van 40Mbps. De snelheidsverhoging volgt kort op de verhoging van december; toen werd het abonnement met 10Mbps opgeschroefd naar 30Mbps. De uploadsnelheid werd destijds ook verhoogd tot 3Mbps. Het is nog niet bekend of de upload in april opnieuw wordt verhoogd.
  Eerder deze week werd nog bekend dat Ziggo een flink aantal docsis 3.0-modems heeft besteld. De kabelaar bevestigde tegenover Tweakers.net dat deze modems bedoeld zijn voor zijn Z3i-klanten. Overigens zal de provider de nieuwe modems niet direct nodig hebben: het Ziggo-netwerk is nog niet geschikt voor docsis 3.0. Wel is de kabelaar achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen hiertoe, maar een einddatum voor deze werkzaamheden kon Ziggo nog niet geven.
  Overigens zal Ziggo de bewuste Touchstone TM702-modems van fabrikant Arris niet met een backupaccu leveren, hoewel dat technisch wel mogelijk is. Ondanks de aanwezigheid van een usb-poort op de modem zal het ook niet mogelijk zijn om een externe harde schijf of printer aan te sluiten. Ook zal Ziggo geen gebruikmaken van de sip-mogelijkheid die de modem biedt; het bedrijf zal alleen de Packetcable Network-Based Call Signalling-mogelijkheid gebruiken.

  Bron: Tweakers.net


  De EuroDocsis 3 Modems zijn dus besteld voor de Z3i klanten.
  Jammer dat ze alleen het nieuwe modem niet volledig gaan benutten
   
 7. Maar het zou voor mij wel ideaal zijn: mijn alarminstallatie kan dan nog gewoon bellen als de boefjes de stroom eraf halen. Dan zou ik mijn KPN-lijn kunnen opzeggen! :cool:
   
 8. Docsis 2.0 kan niet zelf een ander kanaal opzoeken als het huidige geselecteerde kanaal te vol zit. Daarom draait Ziggo scripts om elke nacht een re-shuffle te doen. Docsis 3.0 kan wel zelf op zoek gaan naar een kanaal dat minder vol zit. Dat is je winst.

  Er staat overigens in de Duitstalige C't (Magazin fuer Computer Technik) uitgave 1/2009, pagina 78 een erg interessant (technisch) verhaal over Docsis 3.0. Een aanrader als je meer over de techniek wilt weten.
   
 9. Wat ik me met name nog steeds afvraag is of ze die hogere snelheden alleen los in Z3i gaan uitrollen.

  Probleem is dat Z3i niet in een Alles-in-1 pakket is te krijgen wat het nogal absurd duur maakt.
  Bij UPC kun je Fiber Power ten minste wel in een totaalpakket krijgen.

  Hoop dus nog steeds op een Alles-in-1 variant met de Z3i snelheid.
   
 10. Het is toch ook logisch dat wanneer je een flink hoge snelheid wil je daar ook voor moet betalen.
  In elk geval mooi dat je nu voor die 69 euro 40 mbit krijgt , en fingers crossed dat de upload weer wat omhoog gaat naar 5 ofzo ..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina