1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo zet nieuwe stap in uitrol docsis 3.0

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 6 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo lijkt zich klaar te maken voor de overstap naar het docsis 3.0-protocol. Nadat vorig jaar het netwerk van de kabelaar al werd opgewaardeerd naar docsis 2.0, heeft de internetaanbieder nu een flink aantal docsis 3.0-modems besteld.

  De nieuwe modems moeten het voor zowel bestaande als nieuwe klanten mogelijk maken om hogere snelheden te bereiken. Eind vorig jaar schroefde Ziggo de snelheid van zijn internetabonnementen op, waarbij de provider bij het snelste abonnement, Internet Z3i, al een slag om de arm hield: de kabelaar wist niet zeker of de snelheid van 30Mbps ook zonder nieuwe modems gehaald kon worden. Het is niet bekend of de bestelde docsis 3.0-modems voor de Internet Z3i-abonnees zijn bestemd, of dat Ziggo alle nieuwe klanten van zo'n modem wil voorzien.

  [​IMG]

  Om hoeveel modems het exact gaat, is niet bekendgemaakt. Volgens modemfabrikant Arris betreft het een grote order voor zijn Touchstone TM702-modems. De TM702G uit de Touchstone-serie kan downstreamsnelheden van 160Mbps aan en beschikt naast een 1Gbps-poort over twee voip-lijnen met sip-ondersteuning. Ook kan er via usb een externe harde schijf of printer worden gekoppeld. Uit de technische specificaties van de TM702G blijkt dat het modem ook geleverd kan worden met een accu, waardoor de telefoonlijnen bij een stroomstoring nog blijven werken. De 1-cels 2,4Ah-accu zou goed zijn voor vier uur noodstroom; de 2-cels 4,4Ah moet het acht uur uithouden. Het bescheiden energieverbruik speelt daarbij een rol: in idle-modus verstookt het apparaat 7W, terwijl het maximale verbruik 10W bedraagt.

  Ziggo is ontstaan uit een fusie tussen @Home, Casema en Multikabel, en was begin vorig jaar nog druk doende de netwerken van de drie kabelaars te integreren. Hierbij werd het netwerk opgewaardeerd naar docsis 2.0. Enkele maanden later hintte de kabelaar echter al op de komst van docsis 3.0-abonnementen.

  bron: http://tweakers.net/nieuws/57645/ziggo-zet-nieuwe-stap-in-uitrol-docsis-30.html
   
 2. De specs zijn van de DOCSIS variant.
  De eurodocsis zal maximaal 220Mbit/s moeten kunnen halen als ie 4 kanalen bond: 8Mhz = 55Mbit/s en dat 4 keer.
   
 3. Ik zou zeggen kom maar op kan niet wachten
  :pompom::pompom::pompom::pompom::rolleyes:


  I LOVE ZIGGo
   
 4. snelheid

  eerst zien dan gloven

  ik wacht af we hebben nog 10 weken dan is kwartaal om

  peter
   
 5. Positief blijven denken peter
   
 6. Sinds de snelheidsverhoging is mijn verbinding instabiel. Als ze met deze nieuwe modems gratis mijn instabiele verbinding oplossen ben ik heel tevreden over Ziggo.
   
 7. Ik heb z3i besteld en m'n modem moet nog verstuurd worden. Hopelijk zal dit een nieuwe zijn.. Waarschijnlijk nog niet..
   
 8. massale omruil actie van oude modems? of alleen voor nieuwe/bestaande klanten met hoge snelheid?
   
 9. De bestaande Eurodocsis 2.0 modems kunnen de snelheid in elk geval met gemak aan.
  Voorlopig zullen de meeste uitgeleverde modems gewoon Eurodocsis 2.0 compatible zijn, mogelijk dat de snelste verbindingen de nieuwe modems gaan krijgen, echter zal dan ook de rest van het netwerk naar EuroDocsis 3.0 geupgrade moeten worden.
  Leuke optie, maar in de praktijk heeft het overgrote deel van de mensen hier niets aan omdat overgrote deel van de mensen een DECT toestel heeft die het zonder spanning ook niet doet. Enkel vaste toestellen met een draadje en zonder adapter zullen bij spanningsuitval nog werken, en wie heeft er tegenwoordig nog een dergelijk toestel thuis? Dat zullen er niet heel erg veel zijn.
  In idle 1Watt minder als mijn huidige Motorola modem, bij max verbruik gelijk/meer als mijn huidig motorola modem.
   
 10. Leuk dat van die accu's maar er staat kan! er staat nergens dat ziggo ze besteld met accu. Lijkt me ook niet dat ze dat doen. Dat hebben ze met de oudere type modems ook niet gedaan en die hadden ook varianten die accu hadden. Daarnaast natuurlijk wat excalibur al zegt over die DECT telefoons. Plus datje niet moet vergeten dat je wijkcentrale ook gewoon stroom nodig heeft dus als de hele wijk zonder stroom zit dan heb je er nog niks aan:pompom:.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina