1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDTV in huidige situatie

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ggz, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ebay: Sony FD Trinitron KD-34XBR960 34 inch HDTV with stand :)
   
 2. Ik ging dan ook uit van de europese markt en daar zijn ze gewoon niet voor gemaakt en/of geleverd. De kans dat je hier in NL een HDTV beeldbuis tv tegenkomt is dan ook zeer klein, alleen al vanwege het feit in de verschillende standaarden (PAL, NTSC etc).

  Kans dat de TS dan ook een standaard SD beeldbuis tv heeft is dan ook erg groot :wink: Kortom kan hij net zo goed digitaal SD blijven kijken ipv een duurdere HD decoder aanschaffen waarvan hij de capaciteit toch niet kan benutten, tenzij hij een LCD/Plasma gaat aanschaffen.
   
 3. Laatst bewerkt door een moderator: 14 jan 2009
 4. Er is nogal een verschil tussen een HD resolutie hebben of in staat te zijn een hd signaal terug te schalen naar 576p/i om het vervolgens op een crt weer te geven. De HD-crt's waar eerder over gesproken werd kunnen een HD signaal in HD weergeven en beschikken over minimaal 720 beeldlijnen, deze tv's uiteraard niet. Elke willekeurige crt kan uiteraard met een scart aan een HD-decoder gehangen worden en de HDTV kanalen weergeven (zoals ik thuis op de slaapkamer ook naar discovery HD kan kijken) maar het 1080i bronsignaal verschijnt dan toch echt in 576 pal-beeldlijntjes op het scherm.
   
 5. Zie hier: http://www0.epinions.com/specs/pr-Sony_KV_34HS420__Standard_Televisions

  Bij beeldbuis staat welliswaar 'Flat screen', dit houdt in dat het een platte beeldbuis betreft.
  Als je let op de afmetingen zie je dat de TV bijna net zo diep is als de hoogte (bijna 60 cm) :schater:.
   
 6. Ik ben zelf in het bezit van een Philips 32PW9551.
  Het is inderdaad een HD-Prepared tv zoals Philips het des tijds noemde. Hij haalt geen 720 beeldlijnen, dat klopt. Als ik mijn pc koppel aan de tv, in het grijs verleden als wijze van test eens gedaan, kom ik tot ergens in de 600 (633 of zo) met de taakbalk netjes in beeld. Bij andere resoluties heb ik forse over of onder scan.

  De redenatie die nu gegeven wordt, hij heeft geen minimum van 720 beeldlijnen en is dus niet instaat om HD te tonen, is erg kort door de bocht. De CRT techniek is anders dan die van een lcd. Kijk op een gemiddelde lcd monitor maar eens naar een van native resolutie afwijkende resolutie en doe dit zelfde maar eens op een CRT monitor. Je zult zijn dat bij een lcd de native resolutie de boven grens is en je echt niet hoger kunt. Ook zie je dat als je omlaag gaat het beeld waziger (onscherp) wordt. Doe je ditzelfde bij een CRT blijft het beeld scherp, zowel naar boven in resolutie (wat daar wel mogelijk is) als naar beneden in resolutie. Het enige dat wel gebeurd bij hogere resoluties is dat het beeld vaak onrustig wordt doordat de refreshrate omlaag gaat.

  Toen Brava HD nog in het pakket zat kreeg ik op mijn tv toch heel mooi beeld. In de korte test periode dat ik Film1 had kon ik ook regelmatig aardig wat verschil zien tussen de SD en de HD versie.
  Ik wil wel toegeven dat een full hd tv het nog een stapje beter (op scherpte ten minste) nog wat beter zal doen. Ik vind de overal beeldkwaliteit van een lcd duidelijk minder dan van (mijn) crt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina