1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

lip-sync problemen (audio niet synchroon)

Discussie in 'Samsung DCB-B270R' gestart door real_marsman, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds vandaag heb ik een Samsung DCB-B270R omdat m'n 9401 kapot is gegaan. Wat me nu opvalt is dat het geluid op meerdere zenders niet synchroon loopt met het beeld. Is dat iets wat meer mensen met zo'n ontvanger ervaren? Of moet ik er maar eens mee terug gaan naar de winkel?

  Ik gebruik de ontvanger i.c.m. een Samsung LE40M87BD televisie en het gaat om 't geluid via de luidspreker van de TV zelf. Ik gebruik geen externe versterker / dolby surround set.
   
 2. Lip-synch probleem

  Dit heb ik ook gehad toen ik deze decoder pas had (bijna een half jaar in bezit). Je kon het duidelijk zien dat dit niet synchroon liep met de lippen. Vreemd genoeg is dat na enkele weken verdwenen. Ik had dat bij tijd en wijle ook al bij analoog beeld en een CRT scherm.
  Nu zie ik geen a-synchroon. Bij het aftakken van het geluid (via tulp stekkers) van achter mijn Samsung LE37M87BD naar mijn Sony home set is er een heel kleine echo (soms wel mooi) als ik zowel de luidsprekers LCD en home set aan heb staan. Als ik de luidsprekers van het LCD scherm uitzet dan is er ondanks dat nagenoeg niets van lip-a-synchronisatie te bemerken.
   
 3. Ik heb 't nu anders opgelost. Als ik de speakers van de TV uitzet en 'm met behulp van tulppluggen aansluit op mijn stereotoren, dan heb ik juist door de echo waar jij 't over hebt, ook geen last meer van lip-sync problemen. Op de normale speakers blijft 't probleem overigens wel.

  Ik ben van plan zo snel als ie uitkomt, de nieuwe Blu-ray Soundbar van Samsung (HT-BD8200) aan te schaffen, dus dan heb ik er al helemaal geen last meer van. Daarmee kun je namelijk het geluid eerder of later laten komen dan het beeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina