1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

cisco decoder op gesplitst signaal?

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Sj44k13, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mensen,

  Ik wil de Cisco decoder op mijn slaapkamer gaan aansluiten. Nu is het zo dat ik dus nog thuis woon en niet alles zomaar kan omgooien. Wij een of andere versterker beneden voor het signaal naar boven en daar wordt het gesplitst naar zolder en naar mijn kamer. Nu vraag ik mij af of op deze manier de decoder misschien ook kan werken? Direct aansluiten op de hoofdaansluiting wordt erg moeilijk want er kunnen niet zomaar nieuwe kabels worden gelegd.

  Sj44k13
   
 2. het is niet nodig om m direct op de hoofdaansluiting aan te sluiten.
  in de handleiding http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=15328 staat beschreven hoe het werkt. de splitter die er nu hangt word vervangen door de meegeleverde breedbandverdeler.

  alleen als de ansluiting in je "kamer" 2-gats is moet je de WCD vervangen.

  overigens is dit alleen van toepassing als je echt de interactieve diensten wilt gebruiken, gewoon tv kijken en opnemen mag geen probleem zijn, mits het signaal voldoende is
   
 3. Let wel dat als je gebruik wilt maken van interactieve diensten alle componenten retour geschikt moeten zijn. Lang alle versterkers zijn dit niet. Ook dienen alle componenten van een hoogwaardige kwaliteit te zijn.
   
 4. Je krijgt een retour geschikte versterker meegeleverd dus dat is geen probleem.
   
 5. Houdt er alleen wel rekening mee dat alle splitters na de versterker ook retourgeschikt moeten zijn.
   
 6. Mee eens, maar dat geldt alleen voor aansluitingen waar de Cisco decoder op zit aangesloten, voor gewoon analoog of digitaal TV kijken maakt het niet uit.
   
 7. op die versterker die erbij zit zitten toch al 4 uitgangen die splitten? die kan je gewoon gebruiken toch? :eek:
   
 8. Op de breedbandversterker zitten vier retourgeschikte uitgangen waarop je de Cisco, eventueel een kabelmodem en de overige tv's kunt aansluiten.
   
 9. Klopt, maar mocht je de kabel desondanks nog verder willen splitten heb je dus retourgeschikte splitters nodig. 4 uitgangen is niet zo veel hoor als je ook de kinderen en de slaapkamer aan de digitaal wilt hebben :wink:

  In mijn geval bv: in ons (pas gekochte) huis had de vorige eigenaar al een goede COAX kabel naar boven lopen die dan boven weer split naar de diverse kamers boven.

  Beneden is die kabel naar boven idd aangesloten op één van de vier uitgangen van de bij de Cisco geleverde versterker, de andere uitgangen zijn bezet door internet kabel modem, de COAX naar de Cisco decoder beneden en de COAX naar mijn Windows Mediacenter beneden. Alle uitgangen zijn dus bezet.

  Als ik kortom boven eventueel ooit een Cisco zou willen gebruiken moet ik boven de gebruikte splitters hoogstwaarschijnlijk vervangen. Gelukkig hoeft dat voor mijn huidige Humax op de slaapkamer niet.
   
 10. Kinderen spreken vaak beter de digitaal dan de ouders :oyeah:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina