1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI is pro logic ipv dolby digital

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door speledingetje, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dankjewel!

  YES SUCCES!

  ik heb ook een 47"PFL9732D/10...en ik heb me gek gezocht. Ik had mijn computer aangesloten met HDMI op 1 en met de Synchronized digital out op de receiver. En inderdaad dus de hele tij PCM 2.0 geluid.

  Nu, firmware naar .15 gedowngrade...computer in HDMI 3...en is WORKS!:thankyou:

  heel hartelijk dank....ik ga nog even antwoorden op de andere fora die ik had lastig gevallen! top! :thankyou:
   
 2. Hier even mijn setup via het Sony Bravia systeem:

  PS3
  - HDMI naar tv (SONY BRAVIA KDL5200)
  - Optisch naar receiver (SONY BRAVIA HMDI PASSTHROUGH)
  Aangesloten op het MD / Tape kanaal van de receiver.
  Geen HDMI kabel maar wel gewoon DTS mits je "afd. auto" of DTS gebruikt op je receiver.

  PC
  - DVI>HDMI naar TV
  - audiokabel naar TV audio-in
  (gezien ik alleen een DVI aansluiting heb zal de MI van HDMI niet worden ontvangen en dus dien ik de audio-out van de PC te gebruiken)
  Deze gaat via mijn TV met virtual surround naar de receiver omdat de receiver geen ouderwetse PC-In aansluiting heeft.

  LAPTOP
  - HDMI naar TV
  - TV naar receiver AUX*
  *Middels de setting audiosysteem met variabele aansluiting
  (vast mag ook maar dan krijg je alleen geluid uit de receiver)
  Nadeel is dat je op die manier moet opletten dat je TV of receiver niet te hard of te zacht staan gezien een harder volume op de TV ook het volume van je receiver beinvloed.


  DIG. ENCODER
  -lijkt me duidelijk kan maar op 1 manier
  - gaat ook via dezelfde AUX aansluiting als de laptop


  Op deze manier hoef je geen kabels te wisselen en krijg je naar keuze DTS / dolbi of multichannel stereo vanaf bijna alle apparaten en HD beeld vanaf alle apparaten behalve de decoder (TV decoders ontvangen eigenlijk geen echt HD signaal, high definition digital is via de kabel eigenlijk nieteens mogelijk, maar ik heb tevens ook geen HD receiver met {eigenlijk gesimuleerde HD} HD kanalen).
  Voorwaarde is wel dat de TV over voldoende ingangen beschikt voor de HDMI aansluitingen.

  Nogmaals: de PS3 zal, mits deze is geupdate, het DTS signaal gedecodeerd doorgeven middels de optische aansluiting. De receiver zet het vervolgens om als deze hier toe in staat is.
  (overigens ben ik geen sony fan maar was deze BRAVIA receiver de enige die kwa hoogte kon passen in mijn kast dus toevalligerwijs is het een hele sony set geworden, helemaal gezien de PC en de laptop ASUS met ATI/AMD zijn die toch wel redelijk sony gerelateerd zijn)


  Nog even een "maar":

  Windows Vista beschikt over software services die ervoor zorgen dat je geluid vanaf je laptop of PC NIET gesteund wordt door DirectSound.
  Dit heeft te maken met het feit dat Microsoft gelooft dat de softwarematige verwerking beter is voor de prestaties van het systeem en de kwaliteit van het geluid.
  Dit resulteert in het wegvallen van je geluid, of eigenlijk je hardware (je geluidskaart of videokaart zoals de ATI met Catalyst Control).
  Het treed meestal op na een systeempause of nadat je hardwarematig iets veranderd aan je aansluiting, zowel in je PC als bij je TV of versterker.
  Ook kan het getoont worden als een DirectSound buffer probleem, hetgeen logisch is omdat Vista gebruikt maakt van zo min mogelijk werkgeheugen wat het systeem hoort te versnellen (bij andere systemen wordt teveel hardwarematig geheugen niet gebruikt waardoor toepassingen onnodig grijpen naar virtueel geheugen op de schijf dat het systeem trager maakt).
  Daarnaast runt Vista een service die om de halve minuut controleert of je systeem veranderd is om zo piraterij en inbreuk binnen het systeem te kunnen voorkomen.
  Dit alles zorgt ervoor dat de softwarematige verwerking als preferentie niet goed uit de bus komt doordat er vaak simpelweg niet genoeg geheugen voor beschikbaar wordt gesteld wanneer er plots iets veranderd.

  Affijn, mocht je geluid het niet doen vanuit de laptop en / of PC wanneer je bijvoorbeeld je versterker aan zet:

  -even naar configuratiescherm

  -vervolgens naar Geluid en hardware apparaten of iets soortgelijks

  Daar hoort je HD aansluiting op te staan, meestal in de vorm van je versterker of receiver, (nb. verschil tussen receiver en versterker: een versterker {amplifier} ontvangt geen radiosignaal een receiver wel). In mijn geval wordt mijn Sony Bravia TV gewoon herkend.
  Als je de gewenste aansluiting selecteerd dan staat er de optie "standaardaansluiting" of iets soortgelijks als knop of checkbox.
  Deze aanzetten en het geluid doet het weer.

  Wat ook kan is je stuurprogamma software opnieuw starten.
  Denk eraan dat het geluid via laptops vaak via de videokaart moet lopen.
  In het geval van ATI HD kaarten dien je dus Catalyst Control opnieuw te starten of in dit programma een nieuw profiel te laden voor je aansluiting.  Een heel verhaal maar als je dit weet en op deze manier alles aansluit dan hoef je nooit meer een stekker te wisselen als je iets anders wilt doen met je aansluiting.
   
 3. gghhhggghghghh
   
 4. LOL! :schater:

  9 pagina's met tekst en uitleg en dan toch zo een vraag!

  :schater:
   
 5. Even melden dat ik dus ook geen DD kan krijgen via mijn CISCO.

  Mijn setup: Cisco -> HDMI -> Sony Bravia -> Optical out -> Versterker

  Als ik de internet Digitale decoder van de Sony gebruik werkt het prima. Alleen vanaf de Cisco niet :(
   
 6. OH ja: let er bij consoles wel even op of DTS ondersteund wordt voordat je er naar op zoek gaat. Dat is namelijk bij lang niet alle spellen zo ! ! !
  (voorbeeld: Soul Calibur IV, Guitar Hero IV)

  Beeldvertraging ligt niet aan de aansluiting van je TV en niet aan je versterker of console.
  Zo heeft de PS3 via optical op een Bravia LCD TV juist een beeldvertraging van -71ms (te snel) ipv. +20 ms (te traag).
  Dat wanneer alle filters en AI uit staan in de TV opties (heb je overigens toch niet nodig voor bluray spelers aangezien je daarmee alleen maar het beeld kan verslechteren).

  Audio vertraging hangt vooral af van of je stereo of surround luistert, vandaar dat de nieuwe rythme spellen nu standaard op (multi) stereo staan.
  Overigens geldt dat ook voor vechtspellen, (reactietijd van 1/12 van een seconde {max. reflextijd van mensen}), vandaar dat ook Soul Calibur of Tekken standaard niet aan DTS doen.
  (nb. je kunt beeld en audio vertraging testen door zonder geluid de calibratie van een rythmespel in te stellen, evt. vertraagd)

  Nieuwer of beter is dus niet altijd DTS.
  Dat is ook de reden dat de audio opties steeds vaker in het geheel verdwijnen en vervangen worden door auto-calibratie.

  De PS3 DTS codering kan idd niet door elke TV of versterker worden gezonden. Vandaar dat ik ook schreef: voor de apparaten die het ondersteunen wordt DTS door de PS3 via de optische kabel verzonden en sinds kort ook gewoon via HDMI.

  Dat DTS niet door een toeststel gezonden wordt heeft niets met beveiliging van het signaal te maken maar met de codering die de versterker moet ontvangen van je TV.
  Je toestel lukt het niet om het signaal door te geven zoals gewenst en gaat dan naar default (stereo of virtual surround). Ook je pc of laptop doen dit weleens bij de auto-calibratie van bepaalde computerspellen.
  Je versterker ontvangt dan gewoon het signaal dat je TV normaal gesproken over zijn eigen speakers zou uitzenden of je hoort niks.

  Vandaar nogmaals: geluid direct op je versterker vanaf je TV en gelijk vanaf je console of speler naar je versterker. Je neemt dan genoegen met DTS als je medium dit ondersteund en krijgt dan bijvoorbeeld geluid via je laptop of console / speler door je TV in stereo of virtual surround.
  Je kunt dan ook radio luisteren en tegelijkertijd je spelgeluid of TV geluid door je TV laten uitzenden als je een receiver hebt ipv een versterker.

  Maar het geluidsgemis van DTS is minimaal als je muziek of radio luisterd. In dat geval is multichannel stereo altijd beter van kwaliteit (mits je je subwoofer goed insteld op max 130FQ en zijn volume aanpast op het basvermoven van je speakers / boxen).

  Wil je DTS sluit dan alles direct op de versterker of receiver aan via een verbinding die de codering kan versturen, zoals een optische verbinding of HDMI dit kan bij PS3.
  Bij de meeste toestellen en receivers kun je een combinatie van beide doen zoals ik dat heb, en via de speler (in dit geval de PS3), je geluidsuitgang kiezen naar gelang je toepassing (bijv. ps3 geluid door TV en radio door receiver, of DTS naar je versterker / receiver en evt. ook door je TV als soort centrespeaker {dan wel even je volume van je TV aanpassen naar vast of variabel anders versterk je het geluid uit je versterker met het geluid van je TV en dat is meestal niet gewenst}).

  DWZ: console / speler direct op je versterker voor direct DTS of DD EN naar je TV via HDMI, TV ook direct op je versterker MAAR ZONDER DE OPTIE HD EN DTS GELUID DOOR TE GEVEN VANAF JE CONSOLE OF SPELER, laptop / pc via je TV in stereo of virtual surround, en DD of stereo vanaf je TV.
  Dan zet je bijv. via SVIDEO of OPTICAL je DD en DTS op MD / TAPE en TV op AUX (in stereo of virtual surround) via scart of HDMI in je versterker of receiver. Bij een HDMI versterker kun je ipv SVIDEO en OPTICAL gewoon HDMI gebruiken, maar NIET ALTIJD. Want als je versterker alleen HDMI passthrough heeft dan kunnen veel spelers het DTS signaal niet via HDMI doorgeven, de PS3 kan dat wél.


  DTS / DD via optische kabel, en als je radio wilt tijdens het spelen, dan kanaal wisselen voor virtual surround of multi. stereo door je TV, en radio geluid in multistereo of DD / AFD auto (maar radio hoort multi. stereo).
  DD is niet gewenst voor muziek dus dat mis je ook niet als je geen spellen of films speelt.

  Voor radio moet je een receiver hebben of een andere bron aansluiten op een versterker.
  Voor DTS naar je versterker via optical out of HDMI moet je een PS3 hebben en een moderne versterker of receiver. DTS is alleen mogelijk via HDMI na het updaten van deze console.

  Voor DD van je TV naar versterker moet je een geschikt TV toestel hebben anders schakelt de TV namelijk de codering om naar default (stereo / virtual surround), of hoor je niks uit je versterker / receiver.
  Een heel enkele keer kan zelfs de geluidsbron of versterker besluiten om naar default opties te schakelen wanneer de apparaten met elkaar kunnen communiceren (in mijn geval: Vista op mijn laptop communiceert met BRAVIA LCD, die communiceert met BRAVIA receiver, die weer communiceert met PS3).
  Dat is erg irritant omdat je veel en vaak alles weer terug moet zetten zoals je het wilde hebben.

  Surround zal je nooit goed krijgen vanaf je TV.
  Wat een versterker weleens doet als je dat wel probeert is het DTS / DD lampje laten branden terwijl je feitelijk virtual surround krijgt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jul 2009
 7. dick360

  dick360 Forum Member

  Berichten:
  189
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Nootdorp / ZIGGO
  Lid geworden:
  17 mei 2008
  HD geluid dolby digital

  :? Halo,is er iemand die mij kan uitleggen,hoe de geluidsweergave van de (nieuwe HD NED.1/2/3 zenders) nu verloopt? Ik krijg op mijn receiver netjes door wat voor signaal er binnenkomt nl: in: Dolby Digital & 3/2/LFE & fs 48KHz & rate 448kps. dit alles via een optische kabel via mijn Samsung dec. Het vreemde is dat ik tot op heden volgens mij geen DDigital 3.2/lfe door krijg op mijn luidsprekers, Front links en rechts werken goed, achter surround (wat zachter!!) en de Center speaker hoor ik dus helemaal niet!! komt dit nu door de uitzendingen via ZIGGO,of is het iets anders? De Duitse zenders (waarvan sommige ook dolby D uitzenden) geven namelijk wel over alle speakers weer!! Ook nog geprobeerd via coax digital output TV (Phillips) maar dat geeft alleen Pcm/48KHZ 2.0 weer. downgraden naar de laatste firmware(zoals elders in dit forum vermeld) lukt mij niet,altans de tv ziet de oudere software niet meer? Huidige versie: (064.014.022) dit ivm.het audiovrijmaken" van de HDMI3 poort!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jul 2009
 8. Het geluid op Ned 1,2 en 3 HD is gewoon dolby 2.0 in een sausje gegoten van 5.1
  Center speaker werkt dus niet zo maar,je kan het beste het bovenste audiospoor kiezen (met de alt knop op je remote).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina