1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI is pro logic ipv dolby digital

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door speledingetje, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het probleem van HD of HDMI apparaten is dat zij vaak bovenop, naast, of onder andere HD of WIFI apparaten staan. Normaal gesproken is daar met de goedkopere kabels ook al rekening gehouden. Hetzelfde geldt vaak voor speakerdraad: het is vaak niet nodig om bijvoorbeeld een gedraaide draad te kopen omdat dit het duurste en beste isoleerd. Hoe vaak ik al niet ander soorten draden heb gelegd dan die voor speakers worden gebruikt is niet te tellen en het resultaat en het kostenplaatje mag er wezen.

  Een zwak HD/MI signaal over een te korte afstand zorgt er gewoon voor dat je geen beeld krijgt of helemaal geen beeld of geluid (officieel vanaf 10 meter, maar soms korter aldus gebruikers op internet, vandaar 5 meter). Vooral met een DVI / HDMI schakeling zie je dat snel terug. Er zijjn echter wel verschillende oplossingen voor die vaak zijn ingebouwd in de apperatuur. Onder andere een soort van 'package loss condensator', die verlies door storingen verbergt zoals sommige software programma's dat vroeger hadden.

  En voor 150 euro vervang je de bedrading van een hele woning voor de nieuwe EU kleuren. Beetje erbij en ik verlaag ook je wandcontactdozen.
  Nu mag dat vaak niet meer door een niet-elektra bedrijf, maar toch..
  Het is maar net waar en waarvoor je je spullen haalt.
   
 2. Heb zojuist even een DVD'tje gekeken en aan het 'spelen' geweest met de vertraging van het geluid.
  Da's nog niet zo gemakkelijk :?. Telkens dacht ik dat ik de juiste instelling had maar even later twijfelde ik weer.
  Met de Digitale uitzendingen van de Samsung had ik het idee dat er nog verschil in de zenders zat.
  Ik had op enkele zenders gekeken en die leken oké, echter toen ik op Sterren.nl terechtkwam, waar op dat moment hits uit de 90er jaren op waren, zat hij er echt naast :!:.
  Ik heb wel gemerkt dat toen ik m'n oude Dolby Prologic stereoset nog aangesloten had met een analoge audiokabel aan de Samsung er een grotere vertraging optrad dan nu met m'n nieuwe receiver en digitale aansluiting.

  Alleen al om deze ongein zou ik nu na al het testen gewoon de Digitale audio uit m'n TV halen, maar ja . . . . :?.
   
 3. Wat bedoel je daarmee?? De naam van HDMI 3 veranderen in HD dig STB?? Heeft toch verder geen invloed op instellingen....... toch :shock:
   
 4. Help! Ik heb na aansluiten alles spannigsloos gemaakt, HDMI3 (devicetype ingesteld als HD dig STB, op de Samsung diverse HDMI audio uitgangsopties geprobeerd (type A, B, C en D), zenders FILM1 HD, Discovery HD en surround radio kanaal geprobeerd. De versterker verteld mij dat er nog steeds enkel PCM 2.0 wordt aangeleverd.
   
 5. devicetype heb ik idd hetzelfde. HDMI audio type A.
  Een enorm open deur waarvan ik er vanuit ga dat je hem allang ingetrapt hebt natuurlijk: met het "Alt" knopje vervolgens de 5.1 audiotrack selecteren.

  Werkt het dan nog niet, dan ben ik een beetje bang dat de hdmi3 achterdeur in jouw firmware geblokkeerd is. Staat er een recente op? Heb je toevallig nog een oudere? Ik zag namelijk op avforums het volgende:

  Ik weet zo even niet welke ik nu gebruik op mijn 9732 maar ik laat m er vooral opstaan ;) Lees de draad op avforums vooral ook even en laat weten of je nog ergens succes boekt! In ieder geval kun je daar ook weer zien dat er nog hoop is :D
   
 6. Niet helemaal waar. Een minder heldere vezel (goedkope kabel) kan eerder "jitter" veroorzaken door verstoringen in de lichtdoorgave. Dit heb je met electrisch digitaal niet of nauwelijks, maar als je goed kwaliteit wilt, en kabels van 1mtr of meer hebt zou ik niet voor de meest goedkope optische kabel gaan. Hoe helderder een vezel is, hoe beter en zuiverder het signaal doorgeven word.
   
 7. Dat was niet zo'n goede aanname van je want ik moet je bekennen dat dit "nieuw" is voor mij :oops:. Kun je er iets meer over vertellen?

  Vanavond heb ik dus weer een aantal opdrachten zoals de avforums doorlezen en achterhalen op welke firmware mijn TV werkt. Ik heb reeds 2x eerder ge-update in de tijd dat ik mijn TV heb.

  :confused: Ik zie ergens in een Quote staan: "I reverted back to v.11 and - voila! Multichannel again!". Meestal zou deze vlieger niet opgaan omdat firmware niet te downgraden is. Zelfs al zou ik het willen, dan moet het een crime zijn om deze versie te vinden... maar goed, één ding te gelijk.
   
 8. Met het Alt knopje kies je het audiokanaal. Bij zenders als Discovery zitten er meerdere audiokanalen en krijg je standaard waarschijnlijk het pcm 2.0 audiospoor. Wanneer je Alt indrukt krijg je (uit mijn hoofd hoor) een menu en daarin staat als het goed is het 5.1 signaal tussen (volgens mij met "sur" erachter). Ook op andere kanalen geldt dit. Zelfs bij de "surround radio" moet je nog expliciet kiezen voor de dolby track. De samsung onthoud deze keuze dacht ik wel.

  Voor oudere firmware terugzetten is het volgens mij genoeg om deze op de normale wijze op een stick te zetten en weer in de tv te stoppen. Je moet deze oudere versie dan inderdaad nog wel hebben of vinden... ik zal eens kijken of ik er nog eentje heb bewaard...

  Hopelijk kun je dit weekend nog genieten van een stevig potje surround ;)
   

 9. <muggenziftmodus>
  jitter en helderheid staan los van elkaar. De demping van glasvezel ligt in de orde van 0,2 dB per kilometer voor singlemode vezel zoals hiervoor gebruikt. Signalen kunnen onversterkt tot enkele duizenden kilometers overbruggen in een glasvezel. Qua demping zijn er geen grote verschillen in singlemode vezels en het materiaal kost nagenoeg niets (een meter vezel kost omgerekend enkele centen. jitter wordt veroorzaakt door vervuiling en beschadiging van de buitenzijde en veroorzaakt lekkage en extra reflecties van het licht. Op een vezel van kilometers merk je dat, op 1 meter niet, zelfs als je m heel erg mishandeld. Wat wel dodelijk voor een vezelkabel is, is knikken of trekken. De treksterkte van een glasvezel is ongeveer 100 Nm oftewel, de kracht waarmee sommige mensen een stekker uit het stopcontact trekken is ruim voldoende om zo'n vezel aan gort te trekken. Ook te krappe bochten of knikken zijn slecht: plaatselijk wordt dan de brekingsindex van het glas overschreden, die ervoor zorgt dat het licht oneindig opgesloten blijft binnen het glas, en treedt het licht naar buiten. Het jitterverhaal wat op enige fora voorkomt is echt onzin te noemen aangezien toslink kabels in singlemode gebruikt worden en een laagfrequent signaal gebruikt wordt van hoogstens enkele mHz. De pulslengte is daarbij zodanig groot dat zelfs een behandeling met schuurpapier daarbij nog geen meetbare jitter in pulslengte kan veroorzaken. Bij multimode en hoogfrequente signalen zou het theoretisch kunnen uitmaken (maar ook dan slechts wanneer we praten over kabellengtes van kilometers). Mocht je echter toevallig een kabel van een kilometertje of 1000 hebben liggen en er daarmee toch wat jitter optreedt, dan zal dat nog steeds niet uitmaken aangezien het signaal door de ontvanger weer op een klokpulsje wordt gezet.

  Verschillen tussen goedkope en dure kabels zit dus niet in de vezel (die is echt hetzelfde) maar in de mantel en stekkertjes (maar eigenlijk gewoon in de marketing). Een stuggere mantel kan ervoor zorgen dat de kabel minder snel knikt of een te krappe bocht maakt. Voor de kwaliteit van het signaal maakt het allemaal echter niet uit. Hiervoor geldt feitelijk: "of hij werkt 100%, of hij werkt 0% er zit niets tussenin. Optische kabels zijn volledig ongevoelig voor storingen van buitenaf en zolang je onder de kilometer blijft werken deze kabels zelfs nog als je er een knoop in weet te leggen.
  </muggenziftmodus>
   
 10. Interessant topic. Heb zelf recentelijk een Loewe Connect 42 gekocht en ben momenteel bezig e.e.a. met elkaar werkend te krijgen waaronder de dvd speler, tv en surround versterker. Ook bij mij momenteel surround geluid niet in sync.
  Beetje offtopic vraag misschien maar ik heb de boel nu met elkaar verbonden op de "digital coax" aanlsuitingen met gele cinch kabels. Die zijn, als ik het goed heb, eigenlijk voor video signaal bedoeld, maar het werkt wel (surround versterker springt op 5.1 of dts bij afspelen dvd). Kan een "echte" digitale audio cinch kabel (kleur zwart geloof ik) nog verschil hierin maken of is de ene kabel gewoon hetzelfde als de andere (kwaliteit even daargelaten) maar met een ander kleurtje?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jan 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina