1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI is pro logic ipv dolby digital

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door speledingetje, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nog een tip: onder de spaarstand instelingen van je TV menu staat waarschijnlijk de optie ' Beeld uitzetten' of iets soortgelijks waarmee je de TV kunt uitzetten zonder dat je het geluid uit zet. Let er dan wel op dat als je een gesynchrinoseerd systeem hebt, zoals ik met de twee Bravia's, dat de TV weer aan gaat als je het volume op de versterker veranderd.
  Nog even over bekabeling:

  Het is zeker van groot belang dat dat de kabels hierbij goed zijn.
  Nieteens zo zeer om de afscherming, maar omwille van het feit dat een digitaal signaal niet erg sterk is. HD/MI heeft dan, zeker over afstanden langer dan 10 meter maar soms al bij de helft, veel baat bij een kwalitatief betere kabel dan dat je voor je geld zou kunnen kopen.

  Daarnaast is de regel dat je ongeveer 3% van wat je audio apparatuur gekost heeft gaat uitgeven aan je aansluiting, om je apparatuur tot z'n recht te kunnen laten komen (maw. anders had je beter een goedkoper apparaat kunnen kopen). Een versterker a 250 euro heeft dus een aansluiting nodig vanaf 50 euro, 3 procent (daar zit je gauw op als je een goede HDMI kabel hebt a 65 euro, maar men vergeet vaak goede speakerdraden te leggen).

  EDIT: pft PS3 en USB toetsenbord..
   
 2. Lengte van de kabels zal meestal niet zo'n probleem zijn.
  Ik wilde een hele korte Digitale Cinch en optisch. Apparatuur staat dicht bij elkaar dus hoeft het niet zo lang te zijn.
  De kortste die ik gezien heb zijn 0,75 mtr, die waren erg duur, heb er nu 2 van 1,0 mtr aan zitten.
  Wilde aan de TV ook nog een digitale audio kabel maar die moet ong. 2,0 mtr zijn omdat er een buis voor de kabels in de muur zit.
  Enige waar ik die kabel dan voor zou gebruiken is om muziek van USB af te spelen via de TV op de receiver. Ik twijfel nog of ik die er wel aan ga hangen.

  Bij mijn 9603 is het ook zo dat het Digitale Audio geluid wat uit de TV komt gesynchroniseerd is met het beeld. De vertraging van de Natural Motion is daar dus al in verwerkt.
  Da's natuurlijk mooi dan hoef je dat op je receiver niet meer in te stellen. Alleen als daar niet de juiste bron uit komt . . . . :sad:.
  Ik heb niet geprobeerd of er bij mij wél Dolby Digital uit de TV komt.
  Omdat dit een vrij recent model TV is ga ik er maar niet vanuit . . . .
   
 3. Volgens mij staat het zelfs in de handleiding van Philips, dat HD Nat. Motion voor (extra) vertraging kan zorgen. Toevallig kwam ik gisteren dit probleem nog tegen tijdens een test met een film op Film1HD. Deze was zo vertraagd dat zelfs mijn vrouw het zag (en dat wil wat zeggen :wink:). Nadat ik HD Nat. Motion (zou HDNM een goede afkorting kunnen zijn voor de toekomst?) had uitgezet was de vertraging nihil... Ik heb dus een 9632 via coax aangesloten op de digi out van de TV naar mijn receiver.... output in PCM2.0 :evil: grrrrrr!
   
 4. Volgens mij hebben we dezelfde film gezien, en zelfs mijn vrouw merkte het. In dit geval zat de vertraging (in ieder geval voor een deel) bij Film1 volgens mij, want bij een andere film was het lang niet zo erg.
   
 5. tjeemig... om het gewoon nog complexer te maken dan :shock:

  Maar heb jij dan toevallig HDNM uitgeschakeld gehad dan? Want hierna was de vertraging significant minder!
   
 6. ik heb wel even gekeken op de niet-HD Film1 en daar was het probleem ook niet. Maar dat kan ook duren omdat de beeldbewerking van 1080i langer duurt.
   
 7. Niet helemaal correct, tot 5 meter is er vrijwel geen significant verschil in de error rate van een "goedkope" hdmi kabel en een duurder type. Daarboven is het wel degelijk de afscherming die een rol speelt vanwege het hoogfrequente signaal en niet dat een digitaal signaal niet sterk zou zijn. Vanaf 5 meter zul je goed afgeschermde kabels moeten gebruiken, hoewel het beter is om te voorkomen dat je meer dan 5 meter nodig hebt.

  Een beetje kort door de bocht. Het heeft alles te maken met het signaal dat over de bekabeling moet. Een speakerkabel is daarbij in de meeste gevallen de zwakste schakel en moet goed afgestemd zijn op de speakers. Deze kabels moeten zowel een hoog vermogen doorgeven alsook een breed spectrum; een lastige combinatie. Ook by analoge interconnect kabels is goedkoop duurkoop. Voor een optische spdif kabel maakt het daarentegen totaal niets uit en ook voor andere digitale verbindingen niet, zolang we het over "normale" lengtes hebben. Het 3% verhaalt klopte in het analoge tijdperk al niet (in praktijk liggen de kosten vaak een stuk hoger) maar in het digitale tijdperk is het al helemaal zaak om per kabel de juiste keuze te maken. Met een beetje 5.1 of 7.1 installatie ben je gauw 20-40 meter speakerkabel verder. Met een installatie van 5.000 zou je bij 3% 150 mogen uitgeven en dan kom je al tekort voor alleen de speakerkabels.
   
 8. 9632 hoort het wel te doen hoor. Op HDMI3 aansluiten en de apparatuur een keer uit en aanzetten. Bij Film1HD zit echter niet altijd 5.1. Ik kreeg gisteren ook 2.0 op het tweede geluidsspoor maar het was wel degelijk een dolby digital signaal en geen pcm. Op discovery HD of op het surround radio kanaal zou je wel 5.1 moeten hebben als je het juiste geluidsspoor selecteert.
   
 9. Daar gaan we weer... ik weet wat mij te doen staat vanavond, ik post mijn bevindingen, stay tuned!
   
 10. hehe, ik zal voor je duimen hoor ;) Overigens, het kan zijn dat je in de tv ook het devicetype op HDMI3 nog even moet instellen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina