1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI is pro logic ipv dolby digital

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door speledingetje, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Interessant, 5.1 geluid uit de Samsung via HDMI kan dus toch!? Mijn pfl7xxx geeft 5.1 geluid probleemloos weer via HDMI 1 als ik de Xbox gebruik. Ik heb voor de zekerheid ook even geprobeerd de Samsung in een andere HDMI poort maar bij mij wordt het toch weer 2.0. :? Vreemd.
   
 2. Blijft vreemd maar het zal wel aan de Philips TV liggen dat die het op e.o.a. manier niet door wil geven.
  Heb zojuist even in de manual van mijn TV gekeken (42PFL9603), die toch best uitgebreid is, echter er staat niets in over dit probleem of over de geluidsdoorgave.
  Wel kun je allerlei audioinstellingen voor de diverse in- en uitgangen configureren in de TV.
  Ik heb mijn Samsung en DVD speler via HDMI aan de TV en het geluid los via digitale audio kabels.
  Voordeel hiervan is dat je TV niet aan hoeft te staan als je bijvoorbeeld een CD of een Digitale radiozender beluisterd.
  Ik heb al vele dingen nagezocht maar niets concreets gevonden . . . . helaas :sad:.
   
 3. Ik sluit mij daarbij aan... om Johan er maar weer eens bij te halen:

  "ieder nadeel heeft zijn voordeel".

  Alleen wil ik graag zelf de regie hebben en de keuze zelf bepalen over mijn mijn audiogedrag.

  Ik heb immers een tijd geleden een Godsvermogen uitgegeven voor een 42" Cineos Full HD met alle toeters en bellen... maar kortweg is het ook weer een gewone een lcd mét vertraging die ondervangen zou kunnen worden door de digi out.

  Ook ik heb mijn Samsung direct op de versterker aangesloten en ja ik kan met de TV uit naar de radio luisteren... Maar dit is zo'n beetje "van de nood een deugd maken".

  Ik snap overigens ook niets van die licentierechten, ik heb reeds betaald voor beeld- en geluiddragers en of het geluid nu nou via TV of versterker loopt?? Wat maakt Philips zich nou druk over. Hoe langer ik hierover nadenk hoe kwader ik wordt :evil:

  Er is vast wel iemand die de beveiliging kan omzeilen... je mag mij een PM sturen! De koffie staat klaar :grin:
   
 4. Ik ben er niet van overtuigd dat het licentierechten zijn, want bij mijn goedkopere Philips model wordt 5.1 dus wel netjes doorgegeven via de HDMI (behalve bij de Samsung dan). Ik heb trouwens nog wel een interessante bug in de TV: heel af en toe valt het geluid op de versterker weg. Het enige dat dan helpt is de TV aan en uitzetten, dus die HDMI passthrough is blijkbaar de dader. (Duurde natuurlijk eindeloos voor dat ik daar achter was, je bedenkt niet meteen dat je de TV moet resetten om je versterker aan de praat te krijgen:shock:)
   
 5. jeejtje goeie tip! Dat zal ik proberen te onthouden :mrgreen:

  Ik ga het v/d week nog wel weer een keertje proberen en dan nu met de Samsung i.p.v. PS3 op HDMI 3 / HDMI 1.

  Spaningsloos maken etc. etc. Ik zal mijn bevindingen/ontdekkingen posten.
   
 6. Bedankt voor die link! Daar staat inderdaad het antwoord. Conclusie: het is geen bug maar een feature. (Wel een feature waar ik niet op zit te wachten :cry:) Alle apparaten doen wat ze moeten doen, de reden dat het via de Samsung niet werkt en de Xbox wel is dat de Samsung zijn content HDCP protected aanlevert en de Xbox meestal niet (ik kijk meestal Divx). Philips is verplicht HDCP audio te downgraden als het wordt doorgegeven aan een versterker die geen HDCP heeft (de mijne dus). Zijn we mooi klaar mee.
   
 7. Zo is het. Bij sommige oudere modellen werkt het nog wel, sommige andere oudere modellen hebben een digitale ingang waarmee het getruukt ook lukt en bij sommige (iig de pfl9632/9732 serie) is "per ongeluk" de blokkering op hdmi3 weggelaten. Ook bij die modellen loop je het risico dat een firmware update alsnog hdmi3 blokkeert. Ik ben dan ook zeer terughoudend met het updaten van mijn philips. Het lijkt er op dat de eigenaren van de nieuwe series zoals de 9603 en 9703 minder geluk hebben....
   
 8. Tot slot:

  Stel, je zou geluk hebben met je toestel dat het allemaal werkt... Dan moet je natuurlijk nog wél je HD Natual Motion uitzetten, daar deze alsnog voor een vertraging zorgt. Een soort kip-ei verhaal dus :rolleyes:
   
 9. Mijn Philips pfl7862 berekent de vertraging die de beeldbewerking kost en vertraagd het digitale signaal dat er via de optische uitgang uitgaat navenant. Dat is juist de reden dat het handig is om geluid via de TV te laten lopen, want niet alle resoluties (1080p, 576i) hebben dezelfde vertraging en alleen de TV weet dat, dus je blijft anders klooien met de vertraging op je versterker veranderen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina