1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid via HDMI is pro logic ipv dolby digital

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door speledingetje, 5 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Weet iemand of het mogelijk is Dolby Digital via de HDMI uitgang te krijgen?

  Als ik naar een HD kanaal kijk met Dolby Digital dan wordt dat geluid correct door mijn versterker opgepikt als Dolby Digital als ik de optische output gebruik. Als ik het geluid via de HDMI (via de tv) laat lopen is het opeens Pro Logic geworden.

  (Een ander apparaat dat ik op dezelfde manier heb aangesloten, een xbox360, levert wel gewoon dolby digital via hdmi via de TV aan de versterker dus de TV is hier waarschijnlijk niet de schuldige.) Geluid via de optische kabel laten lopen heeft als nadeel dat beeld en geluid een beetje uit elkaar lopen door de vertraging van de beeldbewerking in de TV.
   
 2. Ik neem aan dat je het geluid op je versterker dan door krijgt via een audiokabel die van je TV naar je versterker loopt.
  Is dat wel een digitale uitgang, optisch of cinch (enkel)??
  Zo niet, bijvoorbeeld 2x cinch = analoog audio L+R, kan het wel kloppen dat het geen Dolby Digital meer is.

  Dit kun je oplossen door in je versterker een vertragingstijd op te geven.
  Als je een Philips TV hebt met Natural Motion dan is dit een bekend verschijnsel.
   
 3. Via de optische kabel gaat alles goed, via de HDMI kabel dus niet. En HDMI zou ook gewoon Dolby Digital moeten ondersteunen want dat werkt met andere apparaten wel.

  Inderdaad een Philips met Natural Motion. Maar de vertraging in de versterker is geen goed idee, want dan wordt ook de audio van andere bronnen die wel via de TV loopt dubbel vertraagd. Mijn Philips TV vertraagd namelijk het geluid dat via de HDMI kabel loopt precies genoeg dat het weer in sync loopt. (Daarbij is het sowieso niet zo handig om de aparte optische kabel te gebruiken want dan moet je de versterker ook van ingang veranderen als je een ander apparaat selecteert) Het zou dus handiger zijn als de Dolby Digital via de HDMI kabel loopt.
   
 4. Heb je een tv uit de 9x32 serie of uit de 9x03 serie, of wellicht toch een uit een "lagere"7 of 5 serie?

  Op zich is het in het algemeen een bekend probleem. Op HDMI kan een HDCP beveiliging zitten, hoeft niet maar kan wel. Zo zou het kunnen dat je Xbox deze bij spellen niet heeft, de decoder heeft het in ieder geval wel. De HDCP beveiliging zorgt er vervolgens voor dat het signaal niet in hoogste kwaliteit de tv mag verlaten, het wordt dan ook terug gezet naar een analoog signaal wat je versterker afhankelijk van de instelling kan weergeven als pro logic.

  Heb je een tv uit de 9x32 serie dan kun je ervoor kiezen om de decoder op hdmi3 aan te sluiten. Bij die aansluiting is Philips waarschijnlijk vergeten om de terugschaling in audio te activeren. Het kan echter wel nodig zijn om de tv uit te zetten en weer aan te zetten, terwijl de decoder aanblijft, om het ook daadwerkelijk werkend te krijgen.
   
 5. De vertraging van het geluid heb je volgens mij niet als je de audio van de TV naar je versterker stuurt via een Digitale Cinch kabel.
  Ik heb echter de audio van de HD ontvanger rechtstreeks naar de receiver lopen en dan heb je last van de vertraging. Die kun je voor elk inputkanaal onafhankelijk instellen, zodat het niet voor alles geld.

  Jij hebt het over aansluiten via een HDMI kabel. Je HD-ontvanger en je Xbox360 zitten via HDMI aan de TV, maar van je TV loopt toch een audiokabel naar je versterker?
   
 6. Klopt, dat is namelijk handig omdat de TV voor de juiste vertraging van de audio zorgt en ik dan de versterker altijd op dezelfde ingang kan laten staan. Alleen de grap gaat bij de Samsung dus een beetje mis omdat het onderweg naar Pro Logic wordt gedegradeerd.

  Wat ik mij nu dus afvraag is of iemand al eens Dolby Digital via de HDMI uit het apparaatje heeft gekregen.
   
 7. Ik heb zelf een 42PFL9632D en zal (a.h.v. voorgaande info) vanavond eens proberen om mijn PS3 op de HDMI 3 aansluiting van de TV aan te sluiten. Volgens mij gaat het nog steeds niet werken hoor maar het is het proberen waard.

  Best vreemd allemaal, een digitale coax met interconnect koppelen en dan enkel PCM 2.0 eruit halen... Gelukkig heeft mijn versterker (Harman Kardon) een A/V audio sync. functie, maar dat is heus niet alles omdat je eigenlijk bij ieder formaat (bijvoorbeeld tijdens streaming media kijken via de PS3) een andere vertragingstijd zult tegenkomen.

  Wat mij afgelopen week is opgevallen, is dat het spel Guitar Hero World Tour een kalibratie functie heeft om het spel te kunnen spelen. Samen met geluid en videobeelden moet je de gitaar afstellen. Het spel geeft daarna bijna 58ms aan, terwijl mijn receiver standaard op 19ms staat :shock:

  Wat een gedoe, maar ik heb hoop voor vanavond... HDMI 3 -> TV uit-aan zetten.
   
 8. Ik heb de Philips 42pfl7862D en die vertragingstijd is ook nog eens afhankelijk van het type beeldbewerking. Bij de ene resolutie kan het langer duren dan bij de andere, dus dat krijg je nooit helemaal goed op je versterker. Daarom is het ook zo handig dat die TV automatisch het geluid vertraagd, maar niet alle types hebben die feature.

  Ik zat ook met Guitar Hero te worstelen totdat ik die vertragingsfunctie daarin ontdekte. Bij Halo is die vertraging natuurlijk dodelijk.
   
 9. Inderdaad een gedoe :?.
  Dat 'Natural-Motion' is wel aardig maar v.w.b. het geluid is het niet handig.
  Je kunt het natuurlijk uitzetten, ben je er vanaf, maar als je dan het beeld ziet wil je dat eigenlijk toch maar niet :no:.
   
 10. Nou mensen... ik heb alle mogelijkheden de revue laten passeren. TV aan-uit kabel op HDMI 1 t/m 3, niets nada noppes!

  Digitaal meerkanaals geluid is niet via HDMI/TV (althans via PS3 en HD decoder van Samsung) te halen :-(
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina