1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IR-Fox C of HD 5000-C

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door HansNS, 4 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nadat Digitenne niet zo'n mooi digitaal beeld opleverde, overgestapt naar Ziggo Z1. Nu nog even analoog, maar nu de keuze:
  Op dit moment heb ik van een kennis een Fox C te leen en zijn smartcard om uit te proberen, en.....prachtig digitaal beeld, haarscherp, met een hoop nieuwe zenders erbij?? Aangesloten via de enige mogelijkheid, scart dus op onze plasma TV.
  Nu heeft de HD 5000 C een HDMI-aansluiting. Geeft deze HD ontvanger een nog beter beeld dan de standaard fox die we via Ziggo kunnen bestellen, of maakt dat totaal niet uit?:frons:
   
 2. Dan zou ik toch gaan voor de HD 5000 C. HDMI is namelijk de toekomst en er komen steeds meer HDTV uitzendingen. Verder heb je een Plasma TV (dus minimaal 42 inch schat ik effen) en dan is een digitale aansluiting aan te bevelen. Je kunt misschien ook nog effen wachten want dit kwartaal (1e kwartaal van 2009) komt HUMAX uit met een HD decoder waar je ook nog mee kunt opnemen. De Fox C is prima (heb ik zelf ook nog) maar deze is nu eigenlijk niet meer geschikt voor deze tijd (hij is ook al 2,5 jaar oud) door het missen van een HDMI uitgang. Hij is wel nog prima geschikt voor een beeldbuis TV of een LCD TV van maximaal 66 cm diagonaal. Maar bij LCD of Plasma TV's die groter zijn dan 94 cm is een HDMI aansluiting eigenlijk al verplichte kost.

  Ziggo heeft nu trouwens een actie waarbij je geld terug krijgt (ik meen 50 euro) als je een HD ontvanger koopt met het startpakket. En mocht de HD decoder je uiteindelijk niet bevallen dan kun je nog altijd via bijvoorbeeld Marktplaats een FOX C decoder kopen voor een prikkie. Misschien kun je die dan wel van mij kopen want als de HUMAX HD met PVR op de markt komt ga ik die waarschijnlijk aanschaffen en doe ik 1 Fox C verkopen :schater:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jan 2009
 3. Door diverse testen heb ik ontdekt dat de HD weergave van de HD5000 erg mooi is, maar de SD weergave via de HDMI zeker niet zo mooi is als die van de SCART aansluiting. De SCART geeft een zeer mooi beeld, laat je TV het beeld zelf upscalen.
   
 4. Dus eigenlijk moet ik die HDMI aansluiting niet gebruiken en een gewone scartkabel gebruiken??! Want de meeste zenders zenden gewoon uit in digitaal en niet in HD. Ik snap er niks meer van !!:giveup:
  Dan kan ik net zo goed die Fox C overnemen met scartaansluiting, want die gaf al een beeld als een plaatje!!!:confused:
   
 5. Het ligt er eigenlijk aan wat je bedoeling is, wil je dit jaar al zenders in HD kijken (in April komen Ned 1, 2 en 3 in HD uit, althans dat is de bedoeling en op dit moment zijn er al een stuk of 4 of 5 HD zenders beschikbaar) en wil je al toekomst voorbereid zijn, dan is een decoder met HDMI zeker zeker het overwegen waard. Maar interesseert je HD uitzendingen niet en ben je tevreden met het beeld wat je nu hebt, dan kun je de FOX C gewoon nemen met alleen een scart uitgang (analoog dus).

  HDMI zal in ieder geval de toekomst worden en alle decoders die nu gaan uitkomen zullen allemaal voorzien zijn van een HDMI uitgang.

  P.S. Scart-aansluiting is een analoge techniek, beelden die je via de scart binnenkrijgt zijn dus niet digitaal maar analoog. De decoder krijgt wel het signaal digitaal binnen maar via de scart-uitgang vindt altijd een digitaal naar analoog conversie plaats. HDMI is puur digitaal.
   
 6. Dank jullie wel voor alle advies. :thankyou::thankyou:
  Heb vanmiddag toch maar de IRHD 5000C aangeschaft ( kosten vielen mee: € 152,95), het startpakket voor digitale TV van Ziggo ( € 24,95) en een extra HDMI-kabel.
  Straks na het eten eens kijken of we de boel goed aangesloten krijgen.
  De brief naar Ziggo in Geleen met daarin een kopie van de factuur + de € 50,= kortingsbonaanvraag is al de deur uit.
  Vallen de kosten alles bij elkaar toch nog mee en zijn we in ieder geval goed genoeg voorbereid voor HD uitzendingen.:applause:
   
 7. Ben je toch verstandig geweest. Precies zoals ik al aangaf.
   
 8. Ondertussen de laatste stand van zaken: wat een plaatje, zo scherp, de normale kanalen worden al heel mooi doorgegeven, er zit iets verschil tussen de scart en de HDMI zoals al eerder vermeld door diverse mensen, maar wij kunnen toch wel wennen aan de HDMI-aansluiting.
  En dan de HD-kanalen: alsof je er zelf bij staat, even wennen voor de ogen, maar wat levensecht. Zie ook dat de ontvanger in de info-balk dan 1080i aangeeft ipv de standaard 576 bij de andere kanalen.
  Heb bij de installatie gekozen voor 1080i, denk dat dat de meest juiste afstelling is voor onze HD-ready Panasonic Plasma.
  En de beeldinstelling op opvullen, want sommige programma's zijn niet in 16-9 formaat.
  Maar we zijn er zeer tevreden over.
  De decoder geeft aan de voorzijde ook keurig het kanaal aan waar je naar kijkt, en zappen gaat ook razendsnel. De totale installatie heeft nog geen 2 minuten geduurd. En ook teletext ziet er fatsoenlijk uit, met snelle lading van de pagina's.
   
 9. In ieder geval al veel plezier met de Humax HD decoder. Je kunt nu mooi alle zenders 2 weken voor niets kijken en het HD pakket zelfs 6 maanden lang voor niets. Ik weet niet of je een Film liefhebber bent maar anders is misschien Film 1 nog een optie voor je. De hebben namelijk 1 kanaal al in HD formaat (zender 101) en voor de rest nog 3 andere kanalen waar ze films in SD formaat uitzenden. Het kost 14.95 euro per maand, maar dan heb je wel wat :mrgreen:
   
 10. Vergeet ook niet de registratiekaart van de smartcard terug te sturen naar Ziggo (dus niet alleen de korting aanvraag), anders gaan alle kanalen op zwart na een paar weken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina