1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Panasonic TH-42 PX80EA met CI-module

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door HansNS, 4 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Panasonic TH-42 PX80EA met CI-module
  Op onze Panasonic zit ook zo'n ci-module waarin zo'n insteekkaart kan ( alpha crypt kaarthouder ofzo waarin dan een smartcard van Ziggo kan ). Digitenne hebben we opgezegd en kijken nu analoog ( alleen een antenne signaal dus ) naar Ziggo. Op zich een aardig beeld, maar als we toch digitaal willen kijken, dan moet er weer zo'n kastje tussen met een extra afstandsbediening!!! Het voordeel nu vind ik dat je met één afstandsbediening je TV kunt bedienen ( en optioneel een Home Cinemaset/DVD recorder van Panasonic via de Vierra Link).
  Met digitenne moesten we altijd de 2e afstandsbediening erbij gebruiken om te kunnen zappen en voor de programmagids.
  Bij Ziggo zou ik dus ook die Humax decoder of Samsung Decoder moeten aanschaffen.
  Of kunnen we volstaan met het aanschaffen van een smartcard en dan zo'n insteekkaart zodat we dan toch digitale signalen krijgen??
  Heb al veel gelezen over sommige Sony-toestellen, maar weet niet of dit dus ook werkt op een Panasonic. Wie weet raad?:frons:
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Volgens mij zijn er geen Panasonic (consumer) TV's met een DVB-C tuner, ik lees alleen ondersteuning voor DVB-T (Digitenne), zo ook voor dat TH-42 PX80EA model.
  Het zal dus helaas niet gaan werken in combinatie met Ziggo.
   
 3. Klopt inderdaad. Waren net even bij BCC en hebben het kunnen navragen.
  Werkt alleen met een smartcard van Digitenne en daar heb je dan ook zo'n aplha houder voor nodig. Jammer.
  Ze vertelden daar wel dat het signaal slechter is dan dat van Ziggo via een Humax Digi Box van € 199,=. Geen idee wat voor ervaringen daarmee zijn.
  Kunnen het gedoe met alle afstandsbediningen wel oplossen door een zogenaamde universele afstandsbediening.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Voor de ontvangst van Digitenne heb je niet perse de dure Alphacrypt module nodig, KPN/Digitenne gebruikt de Conax codering en hiervoor zijn ook goedkopere CAM modules geschikt.

  Het DVB-T/Digitenne signaal is inderdaad van heel veel mindere kwaliteit dan de kabel (of SAT), ook is er (voorlopig) geen HD ontvangst mogenlijk.
   
 5. Hey

  Ik heb onlangs een Panasonic TX-P42G10E gekocht, en lees in mn gebruiksaanwijzing dat er DVB-T en DVB-C afstem mogelijkheden zijn. Als ik Bovenstaande goed begrijp heb ik dus een DVB-C "tuner" ??, en kan dus wel met het CI ZIGGO kaartje uit de voeten ??
  Hoe zit het met de kwaliteit van het beeld, ik kan me niet voorstellen dat het minder kan zijn aangezien er een kastje minder tussen zit en het signaal intern wordt verwerkt. Is er iemand die hier wat van weet of ervaring heeft met deze techniek.

  Bas
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 jul 2009
 6. Het "CI ZIGGO kaartje" waar je het over hebt is een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM waarvoor in de TV een CI+ slot nodig is. Tot dusver is volgens mij nog niet door Panasonic officieel aangegeven dat er CI+ sloten in de huidige TV's zitten. Waarschijnlijk is het dus een standaard DVB CI slot. Hoewel een CI+ CAM technisch gezien in backwards compatible modus kan werken in standaard DVB CI sloten weigert Ziggo om te bevestigen danwel te ontkennen of hun CI+ CAM ook in backwards compatible modus gebruikt mogen worden. Dat is namelijk iets dat Ziggo kan bepalen.

  Vermoedelijk kan je dus vanwege al die onzekerheid net zo goed een AlphaCrypt CAM aanschaffen. Er schijnt een nieuwe AlphaCrypt IC CAM te zijn die nog maar ongeveer de helft moet gaan kosten van de AlphaCrypt Classic CAM. Het vervelende is echter dat die AlphaCrypt IC CAM nog niet los te koop is in de webshops. De AlphaCrypt Classic CAM gaat vanaf 100 euro over de toonbank. Voor beide AlphaCrypts CAMs geldt dat de kans bestaat dat Ziggo deze in de toekomst gaat blokkeren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina