1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ervaring F-Secure Internet Security 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door copymaster, 4 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Na jarenlang McAfee te hebben gebruikt besloten om over te stappen op F-Secure. De systeembelasting van McAfee was hoog wat zo nu en dan voor een trage pc zorgde. De systeembelasting van F-Secure is een stuk lager. Via Ziggo gekozen voor het uitgebreide pakket voor €4,95 per maand voor 5 computers. Aangezien de licensecode nog moet komen via Ziggo tijdelijk de gratis probeerversie van F-Secure Internet Security 2009 zelf binnen gehaald van de F-Secure website. McAfee verwijderen en installatie van F-Secure was geen enkel probleem. Gelijk na installatie heeft F-Secure een autoupdate gedaan zodat deze helemaal bij was. Tot zover positief nieuws tot gisteren.

  Na een download kreeg ik een waarschuwing van Windows Defender dat de Trojan Win32.Vundo op de pc was aangetroffen. Pas tijdens het verwijderen van de Trojan door Windows Defender komt er een melding van F-Secure. Een beetje mosterd na de maaltijd. Werking van F-Secure getest met het Eicar testvirus en dan werkt F-Secure wel goed. Ondertusen was ik ook bezig met het testen van Windows7 op een notebook en voor het installeren van drivers had ik mijn geheugenstick gebruikt. Op Windows7 had ik een beta van Kaspersky virusscanner draaien die al met Windows7 overweg kan. Blijkt ineens op de geheugstick het Win32.Buzus virus te zitten. F-Secure ziet dit virus NIET.

  Online de virusscan gedaan van Kaspersky en wat ik toen tegenkwam werd ik niet vrolijk van:
  win32.vundo.gen!R
  win32.monder.aquq
  win32.buzus.afqu
  win32.pakes.mmg
  win32.generic.mmg

  Uiteindelijk F-Secure van systeem verwijderd en een trial Internet Security 2009 van Kaspersky geinstalleerd en gehele computer laten scannen. Na deze scan een herscan gedaan en de genoemde virussen hierboven zijn niet meer aangetroffen.

  De logging doorgenomen blijkt dat het Buzus en Vundo virus is meegekomen in een download eerder op de dag en in een keygen verstopt was welke ik notabene door F-Secure had laten scannen en als onbesmet is doorgelaten.:no:

  Wat zijn jullie ervaringen met F-Secure? Uit de testen komt dit pakket toch als goed uit de bus maar als je zelf binnen 24 uur met een virusbesmetting komt te zitten is alle vertrouwen wel weg. Zit te overwegen om een abbo te nemen op Kaspersky. Deze laatste heeft gedaan wat McAfee en F-Secure hadden moeten doen....
  De eerste 2 maanden zijn gratis van F-Secure maar gebruik product geen dag langer dan vandaag en ga direct weer opzeggen.
   
 2. Deze had ik al gezien en gaat meer over over het updaten na installatie en gratis alternatieven die er zijn voor F-Secure. Ik wil graag weten wat de ervaringen van gebruikers zijn met F-Secure. Binnen 24 uur na in gebruikname van F-Secure met een virus te komen zitten wordt je niet vrolijk van en schept niet veel vertrouwen in dit product.
   
 3. Mijn ervaringen met F-secure zijn zeer slecht !

  Buiten dat mijn pc zo traag werd dat ermee werken na genoeg niet meer ging. Mijn ervaring is dat F-secure absoluut niet alle virussen , trojans en andere mallware vind en effectief verwijderd.

  Ik heb dan ook gauw deze rotzooi van mijn computer gehaald en mijn oude vertrouwde programma's geinstalleerd (AVG,spybot e.d.).

  Ik raad dan ook iedereen aan om dit pakket absoluut niet te gebruiken!
   
 4. Beste van dit moment is Norton Internet Security 2009.
   
 5. Norton zuigt, net zoals McAfee.
  Kaspersky bevalt me nog steeds zo goed. Zo goed dat ik voor alle pc's thuis een abo heb genomen. In tegenstelling tot McAfee merk ik niet in snelheid dat Kaspersky aan het scannen is.
   
 6. Norton zoog ja, maar dat is verleden tijd sinds de 2009 versie. Deze nieuwe versie van Norton komt als de beste uit de bus in bijna alle landen, en gebruikt nog maar 4mb ram geheugen, meer echt niet meer. Bovendien is die geen eens zo duur.

  http://www.security.nl/artikel/23077/1/AVG_traagste,_Norton_snelste_virusscanner.html
  http://www.security.nl/artikel/22931/1/.html
  http://www.security.nl/artikel/23026/1/.html
  http://tweakers.net/nieuws/55697/symantec-claimt-snellere-virusscan-met-norton-2009-serie.html

  Dus, norton traag, nee dat is verleden tijd :wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 jan 2009
 7. Ik had ook F:censored:-secure op systeem gedownload. En er meteen weer afgegooid. Traag, zoog, verouderd en had conflicten. Nu gebruik als vanouds gewoon AVG, hitmanpro (3), cccleaner, spybot search and destroy, easycleaner. Werkt perfect. En uiteraard mijn verstand tijdens het www-en.

  Als norton nu niet meer zuigt, wil ik wel de probeerversie eens downen.
   
 8. Deze test is anders wel door Norton betaald. Niet echt onafhankelijk. Kaspersky komt hier ook zeer goed naar voren.
   
 9. Ik heb F-secure van Ziggo geprobeerd. Ik kreeg alleen maar problemen met mij interne netwerk, op 5 computers met exact dezelfde instelling kreeg ik totaal verschillende problemen die op de andere computers niet voorkwamen. (die ook weer als sneeuw voor de zon verdwenen na het verwijderen van F-secure). Verder zou er een goede internetfilter in zitten voor tieners in zitten. Deze houd Hyves tegen, en laat de meest gore pornosites gewoon door, ook geen succes dus. Ik ben dus weer teruggegaan naar avast (veel sneller en nog gratis ook)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina