1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mail-instellingen wijzigen wanadoo/orange -> ziggo

Discussie in 'Internet - Email' gestart door ZiggoZuigo, 3 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,
  Mijn ouders kregen (zoals iedereen?) dit mailtje:


  Dit mailtje kwam binnen op 29/12/2008. Als ik echter vandaag dat wil gaan doen (want dat doen mijn ouders echt niet alleen), dan krijg ik bij het volgen van die link deze melding:


  Wat moet er nou precies aangepast? pop.wanadoo naar pop.ziggo.nl oid?


  En heeft dit verder gevolgen? Mijn ouders ontvangen al hun mail op @wanadoo.nl, moeten ze nu iedereen adreswijzigingen gaan sturen?  Via de ziggowebsite kom ik er niet uit, en de telefonische helpdesk zegt dat ik een kwartier moet wachten, dus....

  Bovendien vind ik het erg vreemd dat de mail zegt dat ik tot 15 januari heb, en de website er dus al op 1 januari uitligt. :|
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2009
 2. Bij mijn weten is de hele Wanadoo/Orange/Online-migratie maanden geleden al afgerond. Uit andere reacties op dit forum zou kunnen blijken dat niet iedereen destijds de welkomst e-mail heeft gehad. Zou dat de reden kunnen zijn van die recente e-mail? Of is dat omdat deze abonnees nog steeds de oude servers gebruiken (ik heb die e-mail niet gekregen, maar ik heb mijn instellingen half oktober al gewijzigd)?

  Op de handleidingenpagina van Ziggo (weet de URL zo gauw niet, sorry) staat dacht ik alle informatie per e-mail client. In het kort komt het hier op neer:

  gebruikersnaam: naam@ziggo.nl (waarbij 'naam' de oorspronkelijke gebruikersnaam bij Wanadoo/Orange/Online is)
  wachtwoord: het oorspronkelijke wachtwoord

  pop-server: pop.ziggo.nl
  smtp-server: smtp.ziggo.nl

  Enkele maanden geleden werd nog beweerd dat de oude Wanadoo/Orange/Online-adressen nog tot mei 2010 (dacht ik - of was het nou mei 2009?) bruikbaar zouden blijven. Of men daar ineens vanaf is gestapt, zou ik niet weten, maar het kan mijns inziens geen kwaad op korte termijn over te stappen op @ziggo-adressen.
   
 3. Volgens mij gaat het erom dat nu nog de mensen die nog steeds niet de servers smtp.ziggo.nl en pop.ziggo.nl gebruiken, maar de oude servers van wanadoo/orange in hun email-programma hebben staan die moeten aanpassen. Ik dacht dat binnen het ziggo netwerk op dit moment nog de verbinding doorgezet wordt naar de ziggo-servers, maar dat dit dus na 15 januari niet meer zal gebeuren.

  Dus zorg dat je smtp.ziggo.nl hebt staan bij de verzend kant, en pop.ziggo.nl bij de ontvang kant. (plus de inlog gegevens)
   
 4. En vergeet niet dat de gebruikersnaam nu het volledige e-mailadres is, maar dan niet @wanadoo.nl maar @ziggo.nl
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina