1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte digitale ontvangst Tilburg

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rgestel, 2 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. slecht signaal

  Hier postcode 5242HJ Rosmalen al een aantal weken slecht signaal (heb wel een nieuwe Loewe tv met alpha crypt ingebouwde decoder welke niet door Ziggo wordt ondersteund (wat is dan eigenlijk de ondersteuning?) alleen terugsturen van de decoder naar Ziggo als die kapot is? De TV leverancier is al eens langsgeweest en geeft aan dat er veel klachten zijn in mijn postcode gebied.overal nieuwe kabels gelegd. Ook een versterker tussen de kabel en de TV lost niets op. Ziggo geeft niet thuis. Vooral in de avond veel last van blokjesbeeld en dan op alle zenders. Analoog wel goed beeld, maar daarvoor heb ik niet zo'n dure tv gekocht.
   
 2. Momenteel zie ik geen blokjes. Maar ondanks dat, staan de BER-waarden niet op 0 op de kanalen waarop ik de blokjes regelmatig zie. Het is iedere keer zo dat er zo'n 20 tot 30 minuten een storing is en daarna de rest van de avond prima. :?

  Net5 (372 MHz):
  momenteel: BER op 000030 met af en toe een uitschieter naar 000995
  BER tijdens storing heb ik niet bekeken toen er daarnet storing was.

  Film 1+2+3 (404 MHz) / Film1 Action (372 MHz):
  momenteel: BER tussen de 000000 en 0000200
  BER tijdens storing minimaal 001500 tot ver boven de 004000

  Weer en Verkeer (364 MHz):
  momenteel: E48 Geen signaal

  Ik heb vaker blokjes op meerdere kanalen. Wat me opvalt is dat Weer en Verkeer bijna altijd blokjes heeft, ook als de rest prima is. Nu is er dus zelfs geen signaal.

  Als 't aan tóch aan IETS zou liggen bij mij thuis, kan 't alleen de decoder zijn. Maar dan zou 't toch constant niet moeten werken lijkt me. Zijn er issues zoals dit bekend met die DCB-9401R?
   
 3. er zijn mij geen issues bekend met de 9401 die te maken hebben met dit
  probleem. controleer nog eens of het signaal nivo ook anders is tijdens een verstoord beeld. De BER moet normaal gesproken gewoon op '0' staan. Waarden groter dan 200 zullen blocking tot gevolg hebben.

  Als je geen signaal op 364 MHz hebt dan zou ik de ontvanger toch nog eens rechtstreeks aansluiten op de AOP om uit te sluiten dat er toch iets fout gaat met de huisbekabeling
   
 4. Tuurlijk niet, dit zijn signaalproblemen. Oorzaak hiervan ligt in Almelo niet bij Ziggo, maar bij Cogas of, het meest waarschijnlijk, je huisinstallatie.

  Hier (ook Cogas) geen enkel probleem met DTV.
   
 5. Ik heb 't geprobeerd, maar de BER-rating bleef zo rond de 200 schommelen op meerdere zenders. Ik heb nu ook gemerkt dat de blokjes vrijwel iedere keer te zien waren als ik de ontvanger weer aan de stroom hing. Ik schakel zowel de TV als de ontvanger uit d.m.v. een stroomblok met schakelaar. Dat zou toch geen kwaad moeten kunnen, toch?

  Mijn vermoeden dat 't dan misschien wel aan de ontvanger lag, lijkt juist te zijn. Ik heb vanmiddag een Samsung DCB-B270R gekocht en daarmee is de BER op alle kanalen netjes 0, zélfs op Weer en Verkeer. Nu hopen dat 't zo blijft.

  Ondanks dat 't dan wel aan mijn eigen spullen blijkt te hebben gelegen, blijf ik er wel bij dat de behandeling door de helpdesk wel wat netter kan. Als ze - al dan niet terecht - concluderen dat 't niet aan Ziggo kan liggen, dan stopt 't daar ook mee. Geen verder advies, helemaal niks.... Nou ja, 't werkt in ieder geval weer. :)
   
 6. Voor mijn geval, postcode 5045, heb ik dit weekend een andere signaal versterker aangeschaft. Ik had een of ander cheap-ass waku-waku merkje en heb deze vervangen door een Hirschmann GHV20M.

  Sindsdien geen problemen meer ondervonden met de kwaliteit van het digitale signaal. Bedankt voor het meedenken.
   
 7. Ik heb de Hirschmann GHV20M al een jaar in gebruik, prima apparaat. Zelfs het analoge signaal is prima, ook op de andere kamers in huis.
  Als je signaal zwak binnenkomt is dit wel een uitkomst om het signaal op een beter niveau te brengen.
  Helaas is dit echter geen garantie voor een verdere ongestoorde digitale ontvangst. Als er problemen zijn helpt de antenne versterker ook niet.
  Ik heb dit zelf, gelukkig slechts één maal, ervaren half december.
  Succes :!:
   
 8. Is dit een een model waarvan je de versterkingsfactor kan regelen? Anders is het wel een hele dikke versterker voor een gemiddelde installatie in een woning. Veel mensen hebben geen 20dB versterking nodig. Te veel versterken kan erger zijn dan de kwaal en ook nog een schade aanrichten aan je aangesloten apparatuur. Nooit zomaar een versterker met een bepaalde versterkingsfactor kiezen omdat het wel goed zal zijn of klinkt.
   
 9. Er zit een pot-metertje binnen in de versterker waarmee de versterkingsfactor is te regelen.
   
 10. De versterker versterkt 12,5dB op uitgang 1 en 10,5 dB op uitgangen 2,3 en 4.
  Tevens zit er een ingangsdemping op van 0 tot -20dB om de signaalsterkte van het ingangssignaal terug te regelen.
  Voordeel van deze versterker is dat je niet alle overige TV's in huis via een koppeldoosje met bijbehorende connectors hoeft aan te sluiten.
  Gewoon alle kabels onderin de versterker schroeven en meteen naar de juiste ruimte in huis.
  Als ik op m'n 42" LCD TV via analoog kijk is het beeld goed om naar te kijken :wink:.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina