1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CAIW overweegt eind 2010 te stoppen met doorgifte analoog signaal

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Ed, 2 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Met alle respect, maar Digitenne is voor mij geen volwaardige concurrent van Ziggo wat betreft digitale televisie.
  Het zenderpakket is zeer beperkt, geen BBC 1/2/3/4 en geen film1/sport1.

  In Enschede is reggefiber/kpn bezig met de uitrol van glasvezel.
  Hier is het zenderpakket al wat uitgebreider, maar nog steeds geen BBC of film1/sport1.
  (Overigens wordt onze straat pas eind 2010 aangesloten.)

  Een schotel mag ik niet plaatsen.
   
 2. De mensen die dit willen kunnen toch gewoon digitaal gaan kijken? Ik zie het probleem niet. En de mensen die dat niet willen en het journaal willen kijken kunnen zich altijd nog wenden tot schotel of digitenne.

  En de mensen die het wel best vinden, en niet digitaal willen kijken, en ook geen andere optie willen. Tja jammer, heel jammer, maar kijk je maar geen tv meer. Als je niet met je tijd mee wilt hoef je ook niet te verwachten dat een provider het ouderwetse analoog tot ver in deze eeuw blijven leveren, wat ze overigens ook niet verplicht zijn aangezien het geen basis behoefte is.
   
 3. Mijn post was een reactie op thomas999's post over OPTA/monopolie positie :wink:

  Verder zou ik niet zo hard roepen dat TV geen basis behoefte is, want in zeer veel gemeentes kan je een gratis tv (mag max een paar honderd euro kosten) krijgen als je kan aantonen dat je tot de minima behoort.
   
 4. je betaalt 16,25 dit is een soort vast recht maar ook tegelijk je tv abbo dit tv abbo bestaat uit 30 analoge zender en 60 digitale zenders die 30 analoge zitten ook bij die 60 digitale dus voor ziggo is dit maar 1 kostenpost want ned1 blijft ned1 of het nou digitaal is of niet die zenders. moeten nog steeds betaalt worden als annaloog weg is hoor
   
 5. Beetje kort door de bocht. Je hebt ook altijd nog mensen (zoals in mijn geval m'n moeder) die in een verpleegtehuis is opgenomen. Waar moet je dat soort mensen mee opzadelen? Een extra kastje? Ik mag al blij zijn dat ze weet hoe de teevee aan moet... Of moet een verpleeghuis/ziekenhuis maar de digitale kanalen naar analoog omzetten? Wie moet dat dan betalen? De kabelboer of 'men in nederland'? Of moet dat betaald worden uit een verhoging van de 'inkomens-afhankelijke' bijdrage van de awbz?

  Gert.
   
 6. Goeie.

  Ik zou analoog dood laten bloeden. D.w.z. het aanbod langzaam terug brengen tot het wettelijke verplichte pakket van zenders.
  Daarnaast constant adverteren met het feit dat je ook digitaal kan kijken naar meer zenders.
  Stel je eens voor dat je over 2-3 jaar op nog maar 15 analoge zenders zou zitten? Heel wat extra bandbreedte voor internet/meer digitale tv/vod.....

  Dit zal ook wel gebeuren vermoed ik, want een analoge kijker kan je niet meer verkopen dan dat ie al kijkt,
  in tegenstelling tot een digitale kijker.
   
 7. Ben ik met je eens. Maar je kan het aanbod niet naar 0 terug brengen, ze zullen altijd nog analoog moeten aanbieden. En of dat nu 30 of 15 is maakt me niet zoveel uit maar afschaffen brengt toch een aantal groepen in problemen.

  Gert.
   
 8. Het uitschakelen van het analoge ether signaal bracht ook wel een groepje mensen in de "problemen".
  Akkoord het aantal mensen dat nog analoog via de ether keek zal niet hoog zijn geweest, maar toch.
  Dit waren voornamelijk (schat ik), (oudere) mensen op het platteland welke nog niet via sateliet keken.
  Deze groep analoge kijkers (schatting was 200-300k) moest ook over op wat anders, en dat is ook wel gelukt.
   
 9. Even heel kort door de bocht, en heel bot gesteld, als een provider hier rekening mee moet houden, hoe kunnen ze dan ooit gaan innoveren en moderniseren?

  Ik bedoel het niet zo bot en lullig als het er staat, maar even heel kort door de bocht komt het er wel op neer. Ziggo is een commercieel bedrijf, zij moeten verder, de techniek en ook de concurrentie staat niet stil. Als zij nog 3 decennia een al achterhaalde techniek moeten blijven doorgeven, wat moeten ze dan? Dan moeten wij (even grofweg de groep die wel digitaal wil kijken) dus even heel kort door de bocht inleveren omdat deze kleine groep niet digitaal kan kijken.

  NL1 t/m NL3 analoog blijven doorgeven en de rest schrappen? Lijkt mij persoonlijke en aardige compromis. Er komt flink wat bandbreedte vrij, en deze groep mensen kan nog steeds analoog kijken. Tja het is wat beperkt en hebben minder keuze, maar dat is dan de compromis die je sluit.

  Daarbij, op andere commerciele segmenten hoeven providers ook geen rekening te houden met een dergelijk relatief kleine groep, waarom als het op tv aankomt dan opeens wel?

  En dat deze groep mensen ouder is behoeft zeker geen reden te zijn. De oma van mijn vriendin kijkt op 78jarige leeftijd digitaal, en weet zelfs hoe ze moet surfen en emailen. En nee, die had een jaar geleden enkel nog analoge tv en geen internet. Heeft ze in het afgelopen jaar nog geleerd en heeft het aardig onder de knie. Dus als zij het kan, dan kunnen veel meer ouderen het denk ik.

  Zoals hierboven gezegd denk ik dat dan NL1, NL2 en NL3 voldoende zouden moeten zijn om nog analoog te blijven doorgeven.
   
 10. Dan heb jij mazzel met een familielid die dit allemaal nog door heeft, maar die van mij begrijpt dat allemaal niet meer en ook die groep kan je niet in de kou laten staan. En de innovatie van onze kabelboer blijft niet stil staan als ze nog 15 zenders analoog moeten doorgeven.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina