1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CAIW overweegt eind 2010 te stoppen met doorgifte analoog signaal

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Ed, 2 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. [​IMG]

  Het kabelbedrijf Caiw overweegt om eind 2010 te stoppen met de doorgifte van het analoge televisie- en radiopakket op zijn coax-netwerk. Het zou dan de eerste kabelaanbieder zijn die zijn producten geheel digitaal aanbiedt.

  Caiw-directeur Aart Verbree laat aan Tweakers.net weten dat er nog geen harde datum is geprikt, maar dat "zeer vermoedelijk" eind 2010 geen analoog televisie- of radiosignaal meer is te ontvangen voor de ongeveer 150.000 Caiw-abonnees. Daarmee wordt het de eerste grote kabelaanbieder in Nederland die dan stopt met de analoge doorgifte; Ziggo en UPC hebben vooralsnog geen vastomlijnde plannen om analoge televisie- en radiosignalen uit te faseren.

  Volgens Verbree zet Caiw al sinds 2005 zwaar in op de digitalisering van zijn netwerk en kijkt inmiddels al meer dan tachtig procent van zijn abonnees naar digitale televisie. Ook het radiosignaal komt via de dvb-c-standaard digitaal de huiskamer binnen. "Veel nieuwe televisietoestellen beschikken al over een interne decoder en wij verspreiden de zenders ongecodeerd, waardoor geen smartcard nodig is," stelt Verbree. "Daarnaast leveren wij gratis digitale ontvangers."

  Het stoppen met de doorgifte van het analoge signaal levert als voordeel op dat Caiw meer bandbreedte op de coax-kabel krijgt om met name hd-televisie aan te kunnen bieden. Zo zal de Nederlandse publieke omroep in de loop van dit jaar Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit gaan doorgeven en naar verwachting zal het aantal hd-zenders de komende jaren sterk groeien. Daarnaast zegt Caiw haast te willen maken met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in nieuwbouwwijken. Momenteel heeft het 1500 klanten die ip-televisie afnemen, maar de komende maanden zal het kabelbedrijf de aansluiting van enkele duizenden huishoudens 'verglazen'. Deze klanten zullen vermoedelijk in de loop van 2009 ook gebruik kunnen gaan maken van de dienst Uitzendinggemist, waarbij reeds uitgezonden tv-programma's van de publieke omroep on demand kunnen worden teruggekeken.

  Bron: Tweakers.net
   
 2. Als er 1 schaap over de dam is volgen er meer...

  UPC & Ziggo zullen wel volgen.. alleen wat later..
  Ikzelf schat in 2013 ofzo
   
 3. Dus daar zijn alle HD-DVD recorders waardeloos (tenminste als het om analoog opnemen gaat)
  Ik vind het wel een goede zet, als ze maar alle analoge tuners (die van oa DVD recorders) zou kunnen vervangen door digitale dvb-c tuners.

  Maar dit zie ik niet gebeuren en kan ook niet zomaar...
   
 4. Staat de mediawet dit wel toe? Volgens mij, hebben ze de verplichting, om minimaal 15 analoge zenders door te geven.
   
 5. Is dit niet ook een actie om het toestaan van meerdere partijen op de kabel tegen te gaan?

  Aangezien de partijen alleen toegang krijgen tot het analoge deel van de kabel zou dat betekenen dat Caiway geen andere spelers op zijn net hoeft toe te laten.
   
 6. Ik denk dat ze daar geen problemen mee krijgen omdat ze gratis decoders leveren zodat niemand zonder tv of radio komt te zitten.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Voor TV zal het niet zo'n erg groot probleem zijn, voor radio is het allemaal niet zo eenvoudig.
  Ook problematisch als je radio en TV tegelijk wil gebruiken. :wink:
   
 8. Ja daar zeg je wat. :?
  Digitale tv en radio tegelijk, dat is pas echt een dual-tuner.
  Vermoedelijk zal je niet voor iedere ruimte in huis een decoder cadeau krijgen.
   
 9. Ik ben wel benieuwd wat CaiW met zijn tarieven doet. Ziggo heeft alles slim in een alles in 1 pakket gedrukt. Wanneer de stekker uit analoog gaat, betaal je opeens lomp veel meer voor digitaal (daar heeft echter niemand bij nagedacht bij aanschaf van alles in 1, maar het is wel het addertje onder het gras!).

  Daarnaast zullen alle nieuwe tv's digitale tuners hebben (met CI+-ondersteuning en HD). Hierdoor zijn decoders niet eens meer nodig.
   
 10. Hoe blijf je erbij komen dat je meer gaat betalen bij digitaal.. want dat is echt onzin.. Je hebt hoogstens alleen wat aanschafkosten van een decoder.

  Digitaal is goedkoper dan analoog... of je nu 16,- per maand betaald voor 30 analoge zenders... of je betaald die 16,- voor 60 digitale zenders..
  Kosten blijven gelijk.. je krijgt er voor terug.. betere beeldkwaliteit.. meer zenders


  Dit is een berekening voor Nieuwe klanten:

  Standaard DTV Pakket: 16,25
  Internet Z3: 47,95
  Telefonie Z1: 9,95
  ______________________________+
  Totaal: € 74,15 per maand

  Alles-in-1-Extra
  -------------------------------+
  Totaal: € 64,95
  Voordelen:
  €10,- per maand goedkoper.
  Digitale TV /betere kwaliteit/meer zenders
  Internet is Sneller.


  En ok voor bestaande abonnees kan het soms een euro duurder uitvallen omdat die nog een contract hebben volgens de oude voorwaarden.
  Bij oud @home klanten was die 9,95 om te bellen bijv gratis.. dus dan komt het evenduur uit.. en dan heb je meer.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jan 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina