1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Bravia met Alphacrypt zenders ineens kwijt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door wimvantriet@zonnet.nl, 19 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Twee maanden geleden een Sony 32W4000 gekocht met interne decoder. Alphacrypt er bijgekocht en een smardcard van Ziggo. Twee maanden heb ik digitale TV kunnen kijken. Plotseling ben ik Nederland 1, 2, 3 Net 5 en Veronica kwijt. Ik heb de TV verschillende keren een scan laten uitvoeren echter zonder resultaat. Omdat Ziggo deze set up niet ondersteund kan ik niet geholpen worden. Weet iemand raad?
     
  2. Wegvallen van zenders.

    Inmiddels wordt het mij steeds onduidelijker. Enkele weken kon ik perfect digitale TV kijken via mijn Bravia (met Alphacrypt). Op 1 januari 2009 voor 8 uur 's morgens nog steeds geen probleem. Echter na 8 uur 's morgens kreeg ik de melding dat de zenders niet gekozen waren en dat is gebeurt tijdens het op standby hebben van de Sony Bravia. Absoluut niets gedaan aan de set up van kabels (Hirschman) en TV.
    Ik heb de digitale zenders ingelezen en alles komt binnen behalve de Nederlandse zenders 1,2 en 3, Rai Uno, Veronica en Net 5 en mogelijk nog andere zenders.

    Is dit herkenbaar en weet iemand een oplossing?
     
  3. Geen NED 1, 2, 3 en MGM en Rai Uno

    Hoi Wim,

    Ik heb hier hetzelfde,
    Ik heb sinds vandaag ook een alphacrypt module aangeschaft, dus was alles ook digitaal aan het instellen op mijn Sony 46Z4500.

    Het werkt echt als een zonnetje, alleen geen ned 1, 2 en 3, ook MGM en rai uno worden niet door mij Sony LCD DVB-C tuner gevonden.

    Dit heeft volgens mij alles met de LCD TV of/en Ziggo te maken en niets met de Alphacrypt. Heb hem ook laten zoeken als de alphacrypt module niet in de tv zat.

    Het gekke is dat als ik het via de externe decorder (Samsung prul) probeer, hij het wel doet..

    Heb jij misschien nog tips voor mij.
     
  4. Doman

    Doman Forum Member

    Berichten:
    2.675
    Ziggo:
    Internet & Televisie
    Gebied:
    fZiggo
    Meer...
    Lid geworden:
    20 sep 2005
    Dat soms niet alle zenders worden gevonden bij de Sony TV's lees ik wel vaker, het heeft met de instellingen te maken bij het zenderzoeken.

    Er wordt dan aangeraden om een fast/quicksan uit te voeren inplaats van een full scan.
    Dat moet op de volgende manier lees ik:

    - knop "home"
    - dan naar "instellingen" en vervolgens "digitaal set-up"
    - vervolgens "digitaal afstemming"
    - dan weer "digitale autom. afstemming" en deze dan starten op "kabel"
    - "frequentie" van auto afhalen en deze handmatig instellen
    - "netwerk-id" van auto afhalen en deze handmatig instellen
    - dan op start drukken en als het goed is moeten dan alle zenders gevonden worden

    De waardes voor de frequentie en netwerk-id kun je opzoeken in het boekje wat je bij de smartcard hebt gekregen en anders op de Ziggo website aan dehand van je postcode.

    Let er ook op dat je de "auto-update" functie van de Sony uitzet, hierdoor voorkom je dat je kanalenlijst ineens leeg is.
    Met deze optie uit voorkom je als het goed is dat probleem.
     
  5. Alle stappen die je opnoemd heb ik ook gedaan, maar blijf ned 1,2,3, MGM en Rai Uno niet vinden.

    Hier in Breda vind hij dan 226 services, dit is radio en tv samen.
    Ik gebruik al 372,000 MHZ als frequentie en 05555 als netwerk ID.
    Als ik de quickscan doe vind ik die 226, bij een full scan krijg ik er minder, maar nog steeds niet ned 1,2,3.

    Gebruik ik de optie 'Aards' dan heb ik ned 1,2,3 perfect, maar de rest niet..
    en kan beide opties niet combineren.

    Op een ander forum http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1294657

    Hier staan de zenders die ik mis bij elkaar gegroepeerd, onder transportstream id 8 geloof ik, met bepaalde frequenties, maar snap niet goed wat ik hiermee kan.

    Ik vind het toch wel balen, dat het nu niet 100% werkt en het ligt niet eens aan de alphacrypt, die werkt verder perfect.

    Ook had ik ergens gelezen om een tv splitter ofzo er tussen uit te halen, maar de TV zit direct op het binnenkomend signaal aagesloten.

    Heeft er iemand nog tips,

    alvast bedankt

    Jurgen
     
  6. Doman

    Doman Forum Member

    Berichten:
    2.675
    Ziggo:
    Internet & Televisie
    Gebied:
    fZiggo
    Meer...
    Lid geworden:
    20 sep 2005
    Met de optie 'Aards' kies je dan waarschijnlijk de DVB-T tuner en ontvang je het Digitenne signaal?
    Je zou naast de NL 1,2,3 dan ook nog een TV zender van de lokale omroep moeten ontvangen.
    Opmerkelijk dat je die dan zo via de kabel kan ontvangen zonder speciale DVB-T antenne?

    Ik zou dan aan interferentie van een (nieuwe?) DVB-T zender gaan denken?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2009
  7. Dank je wel. Alle zenders zijn weer ingelezen. Vraag me wel af wat ik mis als de 'auto-update' uit staat. Kan iemand dat aangeven?
     
  8. Nog steeds is het probleem bij mij niet opgelost.
    Wat zou ik nog kunnen proberen ????
     

  9. Hoe moet ik die interferentie oplossen dan,
    Ik vind met de optie ┬┤Aards┬┤ inderdaad ook een TV zender van de lokale omroep. Ik blijf het maar vreemd vinden, waarom het niet werkt.
    Heb je nog tips voor me???
     
  10. Loop al je kabels nog eens na en let met name op verbindingen en stekkers.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina