1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Linksys WAG200G

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door WFPM, 2 jan 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij het trachten installeren van mijn WIFI router (Linksys WAG200G) loop ik tegen het volgende probleem aan:

  Het Motorola modem van Ziggo staat ingesteld op DHCP Server. Daarom zet ik de router op DHCP Server relay met verwijzing naar het IP adres van het modem (192.168.100.1). Zodra ik dit heb gedaan verdwijnt mijn router uit zicht. Ik kan deze niet meer benaderen op zijn standaard IP adres 192.168.1.1.

  Heeft iemand enig idee op welk IP adres ik mijn router wel kan benaderen?

  Alvast dank voor de hulp
   
 2. Het Motorola modem fungeert enkel als DHCP server als er geen verbinding is met het netwerk, wanneer er wel verbinding is met het netwerk is het Motorola modem een DHCP relay -> met 1 beperking, er word slechts 1 (publiek) ip-adres door Ziggo uitgegeven/toegewezen wat inhoud dat slechts 1 pc achter je router een ip adres krijgt toegewezen. Router weer instellen op DHCP server en niet op DHCP relay.
   
 3. Je router wel eerst even resetten, door middel van het knopje achterop een aantal seconden ingedrukt te houden.
   
 4. WAG200 is ADSL modem met ingebouwd router of beter gezegd router met ingebouwd ADSL modem :P

  dus je wilt Motorola kabelmodem + router EN Linksys ADSL modem + router gebruiken... huh???? Zeker veel gezopen afgelopen dagen? ;)

  Ziggo is overduidelijk kabel internet provider, dus Motorola als kabel modem...
  Dan blijft er 2 dingen over: DHCP en Firewall!

  Je moet je eerst wat simpele vragen stellen, welke router wil je als firewall en DHCP server gebruiken?

  Volgens mij moet het zijn:
  Motorola modem + router --> modem gedeelte DHCP aanzetten (dus internet provider geeft je modem een dynamische ip adres), router gedeelte gateway aanzetten (dan wordt er geen lokale DHCP en firewall gebruikt, maar wel internet doorgeven)
  Linksys modem + router --> DHCP aanzetten, volgens mij moet er wel ergens een optie staan dat je WAG200 niet als ADSL modem wilt gebruiken, maar als router gebruiken.
   
 5. Eh... dat gaat niet werken zo, want de kabelmodems zijn alleen modems en hebben geen routerfunctie aan boord. De modem werkt alleen als 'bridge'. Het modem krijgt dus ook geen IP-adres, maar de computer of router die op je modem aangesloten zit. De ingebouwde DHCP server heeft in ons geval geen enkele nut.

  (Dat zou alleen kunnen indien je meerdere computers via een switch op de modem aangesloten zou kunnen hebben en indien je verbinding is weggevallen. Dan kan je voor lokaal gebruik toch een ip-adres krijgen. Maar bij Ziggo kan dat dus niet en heeft dit ook geen nut.)

  Als je de WAG200 als router-only kunt gebruiken, zou je die kunnen gebruiken, anders heb je een andere router nodig.
   
 6. Interessant... Dus Motorola kabelmodem heeft geen firewall en SpeedTouch kabelmodem heeft dat wel?
  Als het inderdaad klopt dan is het wel inderdaad erg slordig van Ziggo/@Home, want Ziggo/@Home had die Motorola modems niet mogen leveren! Welke idioot levert een modem zonder firewall? tsssss :evil:
   
 7. Wat is dat nu weer voor reactie.... Waarom moet je gelijk beginnen om mensen voor idioten uit te maken.:no:

  Sorry hoor, maar er staat nergens in de voorwaarden dat er een router met firewall in een modem moet zitten, of dat Ziggo dit levert.

  Een ADSL modem hoeft ook geen router functie te hebben hoor. Alleen als je een modem met routerfunctie bij een ADSL abonnement krijgt kun je een firewall gebruiken. Dus niets slordig of idioten

  Kabelmodems hebben geen ingebouwde router en dus ook geen firewall, daarvoor moet je de computer zelf beveiligen of zelf een router ertussen zetten. Dat heeft bijna iedereen omdat de meeste mensen meerdere computers willen aansluiten.

  (Gelukkig heeft mijn kabelmodem geen routerfunctie, want die wil ik helemaal niet. De beperking van zo'n speedtouch zou ik niet willen bijvoorbeeld.)
   
 8. Heb je wel eens over mogelijke gevolgen voor de klanten en ook voor de internetprovider gedacht als ze de kabelmodems zonder ingebouwd firewall aan de nieuwe klanten (die helemaal geen verstand van computers hebben) gaan leveren?

  Een adsl/kabelmodems hoeven geen firewall/router bezitten, dat klopt inderdaad, maar het is wel veel veiliger als ze dat ook bezitten. Bovendien is het heel eenvoudig (voor de gevanceerde gebruikers dus) om firewall/router uit te zetten.
   
 9. Een kabelmodem zonder routerfunctie kan niet als firewall dienen, puur wegens het feit dat dit apparaat puur als bridge (doorgeef luik) fungeert, niets meer niets minder. Tot ergens vorig jaar werden er door de fabrikanten zelfs geen kabelmodems met routerfunctie gemaakt, dus zo gek is het niet dat Ziggo ze niet leverde, simpelweg omdat ze er niet waren. In 2007 is er pas een kabelmodem fabrikant met een model gekomen welke wel een routerfunctie aan boord heeft, deze word nu mondjes maat en als extra optie bij UPC geleverd.

  Het is ook geen onbekend iets dat een kabelmodem geen routerfunctie, en dus ook geen firewall heeft, is al jaren hetzelfde en al jaren bekend. En de gevolgen voor een gebruiker? Degene die nog zonder geinstalleerd anti-virus en firewall pakket op internet gaat is wel ontzettend naief en ongeinformeerd. En daarbij, sinds wanneer is de provider daarvoor verantwoordelijk? Het is aan de gebruiker zelf om wanneer diegene er totaal geen verstand van heeft om zich te laten informeren en deze informatie te bemachtigen. De mensen die er totaal geen verstand van hebben en zomaar iets doen zonder te weten wat ze doen zonder zich te hebben laten informeren en dit ook niet willen zouden verplicht eerst hun computer rijbewijs moeten gaan halen voordat ze internet mogen aanschaffen.
   
 10. Grappig om te zien wat voor onbedoelde discussies en aannames een oorspronkelijk bericht teweeg brengt. Dank voor alle bedoelde en niet bedoelde, inhoudelijke en niet inhoudelijke reacties. :applause:

  Het probleem is in ieder geval opgelost na de eerste reactie en uiteindelijk heb ik gekozen voor een seperate N-router (met firewall) waarmee eea goed werkt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina