1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bravia tuner niet helemaal blind.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BenJ, 29 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hier een sony 40w4000 ook met Alphacrypt 3.18,
  loopt als een tierelier.
   
 2. "Ik heb laatst ergens een tv gekocht. Deze ontvangt geen zenders. Ziggo wil me niet helpen dit vind ik niet kunnen. Ziggo is verplicht er voor te zorgen dat mijn tv werkt, we leven immers in 2009."

  Dit is in het kort wat er gezegd wordt. Vul dan alleen nog het merk Sony erbij in.

  Kortom deze opmerking is wel erg kort door de bocht hoor.
  Sony geeft zelf aan dat het immers alleen met bepaalde kabelaars werkt, waar Ziggo niet bij hoort. Dan kun je natuurlijk nooit van Ziggo verlangen dat zij het toch ondersteunen en straks zelf opwaarderen.

  De enige plek waar je naar mijn idee zou kunnen zeuren is evt. bij de verkoper als deze je verteld zou hebben dat het zonder problemen zou werken. Dan hoort deze voor een oplossing te zorgen en niemand anders.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 jan 2009
 3. Behalve dan NLD1. Ondanks dat deze ongecodeerd zou zijn wordt deze niet vertoond.
   
 4. Weet je zeker dat deze in West (Multikabel) ongecodeerd is? Ik dacht dat dat één van de verschillen was tussen oost en west. In Oost is Ned1 wel ongecodeerd. (Inderdaad, ook handig voor support :cry: )
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Nederland 1 is wel gecodeerd in het Multikabel/Casema gebied.
  De zenders die hier (Ziggo/Multikabel) zonder smartcard zijn te ontvangen zijn het Ziggo overzichtskanaal (12) en Regio22 (975).
  Misschien nog wel meer maar dat heb ik nog niet getest.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jan 2009
 6. Blinde Bravia Tuner?

  Hier in Alphen aan den Rijn:

  Sony W4000 + Alphacript ( 3.12) werkt perfect, ook HD.
   
 7. Dat mijn Sony met een alfacrypt zal werken ben ik niet benauwd om. Mijn punt is en blijft dat er aparte kastjes/doosjes moeten worden aangeschaft om speciaal naar het signaal te kunnen kijken dat Ziggo aanbiedt. Dingen die ik weg kan gooien als ik niet meer via Ziggo kijk. Vandaar mijn stelling dat ik vind dat die "aanpassingen" voor rekening van de provider moeten komen. (Ook al weet ik dat ik ze uiteindelijk toch weer via het abo betaal.)

  Daarnaast; OK, dan koop ik nu een Alfacrypt; dan kan ie strx met de komst van CI+ weer de container in?
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Eerst is het afwachten of CI+ (trouwens de naam is nu CI Plus geworden) er ook echt komt/geaccepteerd wordt natuurlijk.
  Verder hangt het er vanaf hoe fanatiek Ziggo van plan is de legale Alphacrypt kijkers tegen tegaan werken?
   
 9. Over tegenwerken van "legale Alphacrypt" kijkers kan je alleen maar speculeren. Voorheen was Multikabel altijd sterk in "gedogen". Zolang er geen "rottigheid" werd uitgehaald was het ieg niet "verboden". Men heeft ieg nooit actief beleid gevoerd om dit soort dingen uit te dragen of de nek om te draaien, tenzij er natuurlijk van misbruik sprake was.

  Kernvraag is natuurlijk, om hoeveel AC's gaat het eigenlijk en wat kan er voor "kwaad" mee worden uitgericht en gebeurt dat dan ook op grote schaal? Gedoog je ze als provider of maak je het bewust onmogelijk cq. jaag je zelfs klanten op kosten omdat ze met spullen komen te zitten die waardeloos worden.

  Je mag verwachten dat tzt als analoog gaat verdwijnen er ook "maatregelen" moeten komen om analoge kijkers digitaal te laten kijken. Ook die groep, die nu steeds kleiner wordt, kan je niet zo maar "verstoten".

  Mijn grote zorg is in hoeverre laat Ziggo zich ringeloren door de content providers? In wezen zit Ziggo tussen 2 vuren. Zowel omroepen als klanten brengen geld in het laadje en hebben hun wensen.

  Maar zoals bij elke goede politieke oplossing "geef ze beiden hun zin, ook al staat dat haaks op elkaar".
   
 10. Niet om het een of ander maar mensen halen hier toch echt de brichtgeving van pak em beet anderhalf jaar eens kunstig door elkaar:

  -Neelie Kroes wilt iets doen aan het monopolie van veel kabelgiganten in Europa
  -er wordt in de Europese raad voorgesteld binnen Europa dezelfde standaard voor digitale televisie te gebruiken
  -consumentenprogramma's komen met de vraag waarom men buiten Europa geen digitale ontvanger nodig heeft in nieuwe flatscreen TV's en waarom voor de grote providers alleen specifieke ontvangers werken waardoor men vaak gedwonge wordt tot een schijnbaar nodeloze aanschaf van een poduct
  -televisiefabrikanten geven aan voor heel de wereld dezelde televisie series te produceren en deze niet per regio te willen aanpassen, (overigens kan dat per land softwarematig met veel moderne LCD televisies)
  -producenten van televisie toestellen aaroner Sony geeft aan dat zij alleen aan de vraag naar televisie toestellen voldoen en dat de mogelijkheid van een juiste toepassing hiervan de verantwoordelijkheid is van de markt, lees:het land, waar zij worden geleverd
  -het grootste deel van de kabelbedrijven in Nederland geeft aan niet te willen werken zonder decoder kastjes, zoals dat wel gewoon mogelijk is buiten Europa en in sommige Europese landen met dezelfde toestellen als die men hier aanschaft, (alleen krijg je als je het toestel verplaatst wel even een firmware update buiten Europa, net zoals wanneer je hem voor het eerst aansluit), wegens kopieergevaar en fraude gevoeligheid van de smartcard

  Deze zomer:
  -een kleine Nederlandse televisieproducent komt met de suggestie om voor iedere provider in Nederland eigen televisietoestellen te produceren
  -de kabelgiganten geven aan DEZE SUGGESTIE, dus NIET het werken zonder smartcard op ELK merk toestel, wel te zien zitten
  -Neelie Kroes geeft aan daar niet achter te staan omwille van de Europees opgelegde doelstelling

  December 2008:
  -de Europese commisie waarschuwd alle providers in het algemeen, ook de mobiele telecom sector, nogmaals maar daarnaast onder andere OOK dit keer betreffende concurentievervalsing en het bedroevende beheer van de diverse netwerken, en stelt per 2009 speciaal toezicht in om ervoor te zorgen dat de consument meer keus krijgt in het aanbod van providers per regio, alsmede een beter aanbod van geleverde abonnementen en diensten
  -daarnaast worden er alternatieven onderzocht mbt de lwerking van poducten en diensten op zich

  En hoe het verder gaat lopen horen we later.
  Er is wel aangegeven dat men binnen de EC graag ziet dat de digitale ontvangers op den duur helemaal gaan verdwijnen en dat de diverse diensten daarnaast op lange termijn goedkoper worden aangeboden, naar gelang het natuurlijk verloop.

  Ja, RTLZ is best interessant.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina