1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Brava HD vervalt per 1 januari 2009

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door rick70, 29 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik gok op geld.
   
 2. Tja, alles kost geld maar Ziggo moet wel goed begrijpen dat iedere zender die zij verwijderen altijd zorgt voor een aantal teleurgestelde kijkers (hoe klein of groot deze groep ook is). Datzelfde geldt voor Action Now, dat ook ineens verdwenen was. Mijn advies: verwijder alleen zenders indien strikt noodzakelijk want zo dupeer je wel een aantal kijkers.
   
 3. Niemand zal zijn/haar TV opzeggen omdat action now/brava ineens niet meer te kijken is.
   
 4. Tsja, dat het kanaal in het overzicht altijd Brava HD promo heeft geheten deed natuurlijk al vermoeden dat doorgifte in het gratis basispakket tijdelijk was.

  Kennelijk kon of wilde Brava niet betalen voor doorgifte in het gratis basispakket en zag Ziggo geen markt om Brava te betalen en dan Brava te slijten in het extra pakket.

  Zal ook voor Action Now hebben gegolden: te weinig kijkersinteresse om geld voor dit kanaal te gaan betalen vanuit Ziggo.

  Wat ik me trouwens afvraag: UPC wist volgens mij altijd tot op de laatste seconde nauwkeurig hoeveel en lang mensen keken naar zenders. Erg harde data dus om te zeggen of er wel of geen interesse voor een bestaand kanaal is. Maar UPC heeft op alle decoders ook interactieve TV en dus een retourkanaal.
  Ziggo heeft alleen op de Cisco decoders vooralsnog een retourkanaal.
  Betekend dit dat Ziggo geen inzicht heeft in werkelijk kijkgedrag van de diverse kanalen? Vraag me dan toch altijd af HOE Ziggo bepaald dat ergens geen interesse voor is.

  Ik vraag dit omdat ik wel eens het idee heb dat bij elke zender die verdwijnt altijd mensen moord en brand schreeuwen, maar we wel eens afvraag of die mensen nu ook daadwerkelijk regelmatig keken of gewoon uit principe klagen bij elke verdwijnende zender.
   
 5. Ik betaal nu 3,95 voor SLECHTS 3 HD zenders dat waren er een stuk meer. Dat Brava gratis was ok, maar het HD aanbod wordt wel heel karig zo.

  Ziggo begrijpt niet dat als ze HD echt willen promoten er wel aanbod moet zijn, met 50 % van de Tv's als geschikt voor HD (HD ready) is de potentie er. Met 3 zenders gaat er niemand een HD decoder kopen.

  Helaas is ook deze Nederlandse markt (Tv distributie) verziekt door een staatsgecreerd monopolie, nog steeds kan men niet kiezen tussen kabelaanbieders zodat ze gedwongen worden na te denken over wat klanten willen ipv wat zij willen. En over die dwaze programma raden begin ik maar helemaal niet, die zijn zo CCCP.
   
 6. Even afgezien of je 3,95 voor de drie zenders te veel vind of niet (vind het zelf nml nog wel de moeite waard, kijk redelijk vaak naar deze 3 zenders): het pakket heeft nooit meer dan die 3 zenders gehad voor zover ik weet.

  Alle andere HD zenders die er zijn of geweest zijn waren gratis.

  Het is dus niet zo dat je nu minder krijgt voor je geld.
   

 7. Ik neem aan dat je dat baseert op je eigen smaak. Zelf zal ik Brava ook niet missen, maar op een HDpakket van maar een paar zenders is het wel een flinke verandering.
  Zet er dan in iedergeval iets anders voor in de plaats of verminder de prijs van het pakket.

  En dat niemand het zal missen (wat we niet zeker weten) is nog geen reden om het kleine aantal klanten met een HD pakket even te laten weten dat er iets gaat veranderen.
   
 8. Brava zat niet in het HD pakket. Het was een promo kanaal.

  Ik heb niet gezegd dat niemand het zou missen, maar dat niemand zijn abbonement er om zal opzeggen.
   
 9. Afgezien van het feit dat ik het met je eens ben en ook regelmatig kijk, toch een kleine correctie: Nog niet zolang geleden zat ook NL1HD, later EXQI er in voor een totaal van 4 zenders. Gezien het feit dat discovery, history en NG redelijk hetzelfde soort programma's bieden, was EXQI een aanvulling op het aanbod. Onder de streep krijg je dus met het vervallen van EXQI alweer een tijd wel degelijk minder voor je geld.

  Ik ben blij met de huidige zenders, maar zou toch heel graag aanvulling zien met een kanaal in een andere hoek dan de documentaire/natuur hoek. Maar goed, ik hou er alle vertrouwen in dat 2009 het jaar van de HD zenders gaat worden ;)
   
 10. Sja, en dan te bedenken dat de grote Amerikaanse studios hebben aangegeven alleen nog maar in HD uit te zenden....

  Nederland loopt hopeloos achter de feiten aan..
  Volgens mij gebruiken die Nederlandse zenders toch ook wel technieken dat ze alles in HD opslaan?? Dat het kan is wel bewezen met het EK en de OS vorig jaar zomer...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina