1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Brava HD vervalt per 1 januari 2009

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door rick70, 29 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Goede opmerking over EurosportHD. Als ze dan wél fullHD hebben, zijn het sporten die zich er eigenlijk amper voor lenen...zoals bijv de hele dag Snooker. Hou dat lekker op Eurosport en maak van EurosportHD dan een andere zender....dan voegt het inhoudelijk tenminste voor die 3,95 nog iets toe....toch ?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Lekker laten dat EurosportHD zoals het nu is. :wink:
  De (true/native) HD content zal vanzelf wel meer worden.
   
 3. Wat is het verschil tussen "true HD" en "native HD"?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja, dat zijn ook maar de termen die ik bij Eurosport HD zie (zag?) staan als er een "full hd" uitzending aan de gang was.

  Ik weet niet of ze dit nu nog steeds doen?
   
 5. alweer minder cultuur

  Laat ik eerlijk zijn: ik ging niet uit mijn dak van het programma-aanbod van Brava HD. Soms was het wel aardig en het geluid was prima!
  Nu het er niet meer is hoop ik toch echt dat Ziggo een waardige vervanger zoekt/aanbiedt.
  Ten opzichte van het TMF/MTV-geweld én het overweldigende aanbod aan sportkanalen, is het aanbod cultuur/"serieuze muziek" toch tamelijk matig. Enkele jaren geleden verdween ook een Engelse concertzender geruisloos uit het aanbod.
  Ziggo, doe eens wat meer cultuur in het aanbod.
  Groeten
  HRW Almelo
   

 6. Hulde! Dat is uiteindelijk datgene waarvoor een distributeur zoals ziggo voor moet waken: een goede balans in de content van de programma's. Zij zitten tenslotte aan de handles waar wij als klanten mee moeten leven. Prima dat er veel MTV/TMF is, maar dan wel met tegenhangers op het vlak van de andere stromen. En argumenten als bandbreedte en dergelijke zijn natuurlijk totaal niet relevant. Dan maar een paar TMF klonen minder. Ergo: Brava HD snel terug en liefst aangevuld met andere hoogwaardige content.
  Ziggo, aan de onderhandelingstafel dus! Toon je een waardig vertegenwoordiger van je klanten.
   
 7. Om te beginnen zit Eurosport HD in het basispakket en niet in het HD pakket.

  Over de uitzendingen: zezijn afhankelijk van de content verstrekkers. Snooker wordt bij een hoop tournooien door de BBC aangeleverd. Die zijn op dit moment zelf hard aan het experimenteren met HD en nemen dus een hoop op in HD. Als zij dus vinden dat je snooker in HD moet kunnen zien en ze leveren dat aan, dan krijgen wij dat ook. Het wordt vanzelf meer hoor.
   
 8. BRAVA terug !

  Tot mijn grote teleurstelling werd per 1 januari, zonder enige uitleg, BRAVA HD van de kabel gehaald. Dat krijg je nou met een de facto monopolist. Ik heb de folder 2008 nog liggen waarin met BRAVA reclame wordt gemaakt.

  Bovendien wordt hierin vermeld dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid ! De praktijk is anders. Het aantal HD-zenders is nu wel erg klein geworden. Bovendien commercieel niet wijs omdat het zien en horen van BRAVA op vrienden en kennissen altijd veel indruk maakte en dus een goede reclame voor HD-TV is (was, helaas).

  Kortom: BRAVA HD moet terug !
   
 9. Nu ned 1,2 en 3 ook HD gaan uitzenden vind ik dat alle HD zenders in het basispakket zou moeten.
  Zeker als er verder geen zenders meer bijkomen maar er steeds meer verdwijnen.
   
 10. Eurosport HD zit in het basispakket, Brava HD zat in het basispakket en er is al aangekondigd dat de HD versies van zenders in het digitale basispakket ook in het basispakket gaan komen.

  Alleen HD zenders met content die niet in het basispakket ook te vinden zit zal in het HDTV pakket komen. Nu zijn dat alleen Discovery HD, NGC HD en History Channel HD die ook echt andere content hebben dan de normale SD versies.

  En persoonlijk mis ik eigenlijk Brava HD niet echt, maar smaken verschillen uiteraard. Overigens had Brava HD een dermate lage bitrate (onder de 9 megabit per sec) dat je het eigenlijk amper een HD kanaal mocht noemen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina