1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Brava HD vervalt per 1 januari 2009

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door rick70, 29 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo

  waarom verdwijnen er steeds HD kanalen?

  Eerst HD1 ( niet Ned1 HD)
  Nu Brava HD
  En het betaalde pakket zend steeds het zelfde uit.
  het wordt nu wel erg mager.ik zit er erg aan te denken om het HD pakket op te zeggen
  Brava HD was wel een promotie kanaal, maar nu is er wel erg weinig HD te bekijken.
  Wanneer wordt het HD pakket uitgebreid met andere HD zenders.
  het liefste met zenders die niet de hele dag het zelfde uitzenden

  is er iets bekend over uitbreiding van HD zenders?
  En dan bedoel ik niet de nederlandse tv kanalen
   
 2. dat vraag ik me ook af... ik heb inmiddels het HD pakket opgezegd, het wordt zo uitgekleed dat ik het pas weer neem als ze bbc hd of iets anders gaan toevoegen...
   
 3. Voor Brava TV had je het HD-pakket niet nodig, hoor.
  Dat zat in het Z1-pakket.
   
 4. BravaHDTV weg bij Ziggo; zender niet geïnformeerd

  BravaHDTV weg bij Ziggo; zender niet geïnformeerd


  Het stoppen van de distributie van BravaHDTV bij de grootste Nederlandse televisiedistributeur, Ziggo, vindt zonder enig bericht aan de zender plaats. Dit meldt mede-eigenaar Jur Bron in antwoord op vragen. “Een slecht begin voor 2009,” aldus Bron. “We hadden een contract dat van maand tot maand liep,” aldus de mede-eigenaar die het ‘overtuigend bewijs’ noemt dat er een dominante marktpositie van kebalars bestaat. Bron beklaagt zich er ook over dat de Nederlandse Publieke Omroep een ‘onvenredig deel van de kabelcapaciteit eist nu ondanks de afschakeling van vijf themakanalen er omstreeks maart/april drie HD-zenders starten die overigens zelf nauwelijks HD-conent zullen omvatten, maar vooral de opgewaardeerde signalen van Nederland 1, 2 en 3. Ook krijgt de Nederlandse Publieke Omroep in heel het Ziggo-gebied Uitzending Gemist als dienst.

  Volgens Jur Bron is dit een ‘enorme tegenvaller voor ons, maar ook voor Ziggo-kijkers die het maar moeten doen met Duitse en Franse cultuurzenders als ARTE en Mezzo’. De eigenaren van BravaHDTV willen juist een standaard-definitie versie van de opera en klassieke muziek-zender BravaHDTV starten onder de naam BravaNL die ook analoge distributie nastreeft.

  BravaHDTV blijft wel te ontvangen via de kleinere kabelaars CAIW en KabelNoord alsmede via Canal Digitaal op satelliet en de alternatieve televisie-aanbieders Hertzinger, Reggefiber en in test bij KPN-Interactieve TV.

  Ziggo noemde BravaHDTV een ‘promozender’. In reactie op het verdwijnen zegt Ziggo-woordvoerder Gradus Vos “Iedereen die een antwoord op vragen hierover zou kunnen hebben is op vakantie”. Na twee weken vakantie, zegt Ziggo te kunnen reageren, aldus na 5 januari 2009.

  Dutchmedia 31-12-08

  Kabelaar Ziggo past per 1 januari haar digitale tv-pakket aan. De publieke themazenders Nederland-e, Dier & Natuur en 3VOOR12 Central verdwijnen. Omega TV en /Geloven gaan op in de nieuwe zender Spirit 24. In het voorjaar van 2009 zullen alle overige Publieke Omroep themazenders ook veranderd worden, zowel qua benaming als qua inhoud van de programmering. Verder vervalt per 1 januari 2009 de promozender Brava HD uit het zenderpakket.

  Mediamagazine.nl 31-12-08
  ---
  Maar hopen dat er wat beter voor terugkomt. De zender zelf was al eeuwig een promokanaal zonder dat het echt ging starten.
   
 5. Jammer

  Graag BBC HD op de vrij gekomen plaats.

  BBC HD via de Nederlandse kabel te ontvangen. In het voorjaar van 2009 gaat in ieder geval kabeltelevisieaanbieder CAIW het HD kanaal van de BBC doorgeven. Nou maar hopen dat ziggo volgt.

  bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=1539
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 jan 2009
 6. Als je GEEN HD abonnement neemt van 3,95 voor SLECHTS 3 HD zenders, is het helemaal nu een arme bedoeling van slechts 1 HD zender Eurosport HD waarvan nogal wat uitzendingen meer lijken op opgepepte SD uitzendingen dan echte HD uitzendingen.
  Het is omdat de SD kanalen via HDMI beter van kwaliteit zijn dan de IR-Fox via scart, anders was ik (nu nog) niet tot de aanschaf van deze HD decoder overgegaan.
  De 3 kanalen Dicovery HD, History HD en NGC HD zijn uiteraard wel mooie zenders om te bekijken, maar voor 3,95 mogen er wel een paar HD zenders bij komen.

  Op deze manier promoot Ziggo HD TV niet echt.
  Hopen dat Ned 1,2 en 3 HD er snel komen dit jaar.
   
 7. Helemaal mee eens :!:
  Een gratis HD kanaal (ter promotie) lijkt me toch wel het minste wat men kan doen.
  Graag dan wel een kanaal waar je iets aan hebt en niet na 5 minuten gedwongen verder zapt.
  Draai daar anders alle demo-HD-programma's achter elkaar die men in de Radio- en TV zaken ook op de TV's draait.
  Kun je i.i.g. de verbetering van HD zien.
   
 8. helaas zal Ned 1,2 en 3 HD heel weinig HD uitzendingen hebben.

  Ik begrijp niet waarom Ziggo zo weinig aandacht aan HD geeft, voor heel veel mensen is dit toch een belemmering om een HD decoder aan te schaffen.
  Dus blijven er in verhouding weinig mensen met een HD pakket over.

  Kan iemand van ziggo iets vertellen
  Komen er meer HD kanalen, of blijft het bij het magere pakket wat er nu is.
   
 9. brava hd vervallen

  Een onverwachte en grote aderlating voor liefhebbers van kwaliteits tv....ik betaal liever wat meer abonnement voor dergelijke zenders dan voor een groter pakket culturele schraalheid. Ik meende dat juist de digitale tv ruimte biedt voor dergelijke zaken ook al bedienen ze een kennelijk klein publiek.
  En: waarom wordt hierover niet op tijd gecommuniceerd via geeigende leverancier-klant kanalen zoals de digitale nieuwsbrief?
  Een van de allerbeste (zo niet dé allerbeste) digitale kanalen down-the-drain...wat ontzettende zonde.
   
 10. ook stom dat ze hem niet meteen van het zenderoverzicht op hun site halen, ik bedoel de zender vervangen door een still kan wel meteen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina