1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke dvb-c tuner en hd-recorder

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rijpkema, 29 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Bij Ziggo zelf is het me niet gelukt om de gewenste informatie te krijgen. Hopelijk weten de gebruikers er meer van.

  Mijn vraag:

  Ik sta op het punt over te stappen naar digitaal en wil alles meteen full-HD hebben (en bijvoorkeur 1080p). Ook wil ik full-HD kunnen opnemen op een harddisk recorder (minimaal 250GB), daarbij wil ik graag dat de recorder de tuner bedient. Ik heb namelijk nog al eens gelezen dat je de tuner eerst met de hand moet instellen alvorens op te kunnen nemen.

  Weet iemand of:
  - Ziggo een installatie pakket heeft die dit kan en welke hardware er precies in dat pakket zit?
  - Of het uberhaupt met audio/video componenten kan wat ik wil?
  - Of ik naar een PC-achtige oplossing moet uitwijken?

  Met vriendelijke groet,

  Edwin
   
 2. - De TV zul je zelf moeten kiezen
  - Er is momenteel nog maar 1 ontvanger beschikbaar die ook HD kan opnemen, de Cisco 8455, zie hier in dit forum. Deze ontvanger is ook geschikt voor interactieve TV. Hij heeft nog wel kinderziektes.
  - Er komt in het eerste kwartaal van 2009 nog een tweede HD ontvanger met ingebouwde harddisk-recorder beschikbaar. Dit is een ontvanger van Humax. Meer daarover is hier te lezen. Dit is alleen een HD ontvanger en dus geen interactieve TV.

  Inderdaad is een ontvanger die zelf kan opnemen het handigste. Als je een losse HD ontvanger en een losse harddisk-recorder op elkaar zou aansluiten heb je allerlei bijkomende problemen zoals het opstarten van de 2 toestellen als je wilt opnemen, en het feit dat je dan niet in HD kwaliteit kunt opnemen.

  Persoonlijk denk ik dat je beter dus een paar maanden kunt wachten met de aanschaf van een HD-PVR tot dat de Humax op de markt is, dan kun je een goede vergelijking maken. Als je daar niet op kunt wachten dan is de Cisco de enige optie. Maar lees wel eerst het forumdeel over de Cisco eens door voordat je overgaat tot aanschaf.....
   
 3. Cees,

  Dank je wel voor je reactie. Het wordt nog even wachten dan. In tussentijd zoek ik even door wat de PC oplossingen zijn.

  Groetjes,

  Edwin
   
 4. Houdt er wel rekening mee dat PC oplossingen die kunnen wat jij wilt erg prijzig zijn en NIET worden ondersteund door Ziggo. Het KAN zo zijn dat met bv de overgang van Ziggo naar CI+ de PC oplossingen opeens waardeloos zijn.

  Mocht dat je niet weerhouden: zoek dan de topics met DBV-C kaarten en Alphacrypts.
   
 5. Tot slot: digitale TV in 1080P bestaat (nog) niet en dat zal wel voorlopig even zo blijven gezien de bandbreedte die 1080P kost. Digitale TV zal altijd of 720P of 1080i zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina