1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Fluctuaties in snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door wout886, 27 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En wat zegt de helpdesk hiervan ?
   
 2. Hoe doet jouw modem het bij je buurman ?
  En wat voor merk/type modem heb jij ?

  Een nieuwe kun je via de helpdesk laten komen als je uitlegt wat je gedaan hebt en het resultaat doorgeeft.

  Maar weet niet wanneer je gewisseld hebt van modem, als er een capaciteitsprobleem in jouw wijk is op 1 bepaald kanaal en toevallig dit andere modem op een ander kanaal zit dan denk je dat dit je oplossing is terwijl het misschien niet uitmaakt straks.
   
 3. Die raad me dit ook aan! Volgens de betreffende makker aan de telefoon is het makkelijker voor hun om te wachten tot het opgelost is, en dan te gaan declareren. Maar denk dat ik persoonlijk maand voor maand ga declareren.Ze zouden me eens gaan vergeten, moet je maar rekenen:frons:
   
 4. Slechtste provider van Nederland

  Gewoon iedere dag die je genaaid wordt declareren misschien dat ze dan eens wakker worden bij deze wanprovider.
  Ikzelf ben al vanaf 1 september 2008 bezig om mijn power snelheid terug te krijgen naar de snelheid waar ik dik voor betaal.
  Vanaf 1 september haal ik niet eens de helft van de snelheid en van enige voortgang kunnen we niet spreken, iedere keer weer een andere reden, iedere keer weer een ander aan de lijn, iedere keer weer een andere datum dat het probleem opgelost wordt, iedere keer weer een andere medewerker die het op gaat lossen, iedere keer weer zelf er achter aan gaan omdat men mij niet terugbelt uit zich zelf, iedere keer weer de pest erin als ik achter mijn pc zit.
  Natuurlijk zullen er wel mensen zijn die mij nu een zeikert vinden nou dat moet dan maar, als je mijn probleem zelf zou heben en behandeld zou worden zoals ik behandelt wordt spreken we elkaar nog wel.

  vr gr een klant die wacht dat zijn storing aan de mast eens opgelost wordt ( laatste smoes). :censored::censored::censored::censored::censored::censored:
   
 5. Ik kom bij de test die ziggo adviseert speedtest.net niet boven de 5Mb isg ewoon te merken bij het inladen van pagina's zoek sites etc dus normaal internet gebruik.

  Log ik daarna in op mijn XS news provider dus mijn usenet toegang gaat het ineens wel met de bijna 20Mb down. XS news geeft mij de download zo hard als ik het halen kan dus max 20Mb want dat is mijn max download snelheid via ziggo. en dan ineens via het ziggo netwerk inloggen op de xs news nieuwsserver gaat het ineens wel met 17,5 a 18 MB download snelheid ik vraag me echt hoe het kanwaarom haal je bij al die testen de gevraagde download niet. want downloaden via nieuwsgroepen is wel een belangrijk deel van het internet gebruik wat ik heb maar surfen is echt een drama zo traag en dat is het echt nooit geweest hoor. Altijd meer an voldoende download snelheid ik ben ook pas gaan controleren toen het echt op begon te vallen met die internet snelheid dat je echt dacht van tering wat is dit nou en dan ging het weer even goed om dan weer in te donderen maar nu de laatste paar weken is het echt een drama
   
 6. De tests bij www.speedtest.net moet je wel met een korrel zout nemen. Test je bijvoorbeeld via de Alkmaar server zul je een hele lage snelheid hebben, via Amsterdam is vaak beter. Verder hangt het van je browser af, van je virus-scanner en firewall wat je daar meet.

  Maar als je dus, zoals je schrijft vanaf XS-News wel je volle 20Mbit snelheid haalt, is er met je internet toegang dus niets aan de hand. Als je dan een enorme vertraging met openen van gewone web-pagina's heb, lijkt dat meer in de richting van een firewall/virusscanner (in je computer zelf of in een router) te wijzen. Als je verbinding zelf niet goed zou zijn, dan was al je verkeer traag.

  Eventueel zou het nog een probleem met DNS server kunnen zijn, maar dan zou je ook vaak pagina's niet kunnen vinden, maar dan verwacht je ook timeouts bij de newsservers als je daar verbinding mee maakt.

  Heb je al eens met een andere/schone pc getest die je zonder router direct op je modem aangesloten hebt ?
   
 7. Nee ik heb het nooit getest met een schone pc maar dat ga ik nog zeker doen want van mijn eigen pc is het moederbord defect dus die moet nog vervangen worden en dan kan ik het gelijk nog eens testen wat er dan gebeurd.

  Dat er niks mis is met de internet verbinding geloof ik nu ook wel. Ik heb nl wat anders gedaan ben is gaan kijken bij de concurent tenminste wat ik ken qua stabiliteit en snelheid nl het oude vertrouwde en ook zo verguisde chello en daar hebben ze ook een speedtest ik raad iedereen is ff aan om die te doen. Want haal ik op de test bij speedtest.net op 3 servers nl groningen alkmaar en amsterdam niet meer dan 6MB bij de test van chello die elke keer tussendoor heb gedaan knal ik ineens op elke test naar minimaal 15MB. Dus van al die speedtests klopt geen ...... vul zelf maar wat in maar kloppen doet het niet. Ik weet het niet meer maar weet wel dat het van alle kanten rammelt.

  Gister nog veel meer gelezen over firewalls en virusscanners ik gebruik zelf wat ze zeggen de minst belastende nl NOD32 en of ik dat uit of aan heb staan maakt geen verschil. Firewall staat standaard uit op alle pc,s omdat ik dat filter via mijn router. Die overigens voor de rest volledig vrij staat alleen bepaalde poorten blokt. Met elke test die ik gedaan heb met en zonder router met welke pc dan ook haalde ik geen verbetering of een stabielere snelheids test. Via elke test fluctueerd de snelheid enorm het gaat zelfs zo ver dat ik in mijn router na het na zoeken en in de router instellingen zoeken en proberen gedacht heb weet je wat ik koop een nieuwe dus de "oude" linksys aan de kant en een hele nieuwe WRT54G2 aangeschaft omdat daar de instellingen een stuk beter te maken zijn en je weet maar nooit he wie weet hebben ze daar bij ziggo toch gelijk de router is het probleem. Nou niet dus maakt uiteraard niks uit.

  http://www.upc.nl/speedtest/ ga met zijn alle daar maar eens kijken en proberen dan wil ik de resultaten wel eens lezen.
   
 8. Je krijgt dan (althans in mijn geval) ongeveer dezelfde waardes als wanneer ik een speedtest.net-je doe naar Amsterdam. Deze is ca 30% hoger dan een testje naar Alkmaar, maar nog altijd niet de snelheid die ik hoor te hebben met een Alles-in-Een-Extra.

  Heb gisteren nog contact gehad met de HD en het duurt, volgens deze medewerker, nog 6 tot 8 weken voordat het netwerk helemaal omgebouwd is.
   
 9. Zou dit eens proberen,of even een pc lenen van buur of weet ik veel wie.
  Zelf heb ik dit gedaan met de laptop van mijn zoon die haalde op mijn kabeltje gewoon de waarden!. Ik was zelf aan het klooien geweest met virusscanners Norton/nob32/avast, en had dus duidelijk een conflict tussen deze scanners. Tooltjes gedownload om deze kompleet te verwijderen incl achterblijvende reg sleutels, voila de behorende snelheid! Zal niet bij iedereen werken maar toch het proberen waard.

  Bij mij geeft elke test de zelfde aan die van Chello zelfs nog iets meer.

  De oude router kan wellicht ook de oorzaak zijn. Weet niet wat voor snelheid deze aankan. i.vm. de 20mb/s die door het apparaat gaat na de upgrade. Let wel draadloos zal er altijd een snelheidsvermindering optreden. Het beste is toch gewoon bekabeld of als de router dicht bij je pc staat Wlan.

  http://www.upc.nl/speedtest/ ga met zijn alle daar maar eens kijken en proberen dan wil ik de resultaten wel eens lezen.[/quote]
   
 10. "oude router" was zeg 6 maanden uit ook een linksys befsr41 met een 100MB lan aansluiting dus die mag het probleem niet geweest zijn in een vorige melding heb ik al gezegt dat we ineens een uurtje mochten genieten van de 18 an 19MB van ziggo en dat was gewoon op die router
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina