1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Fluctuaties in snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door wout886, 27 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Omdat er per router nogal wat verschil zit in de maximale doorvoer snelheid die de router kan behalen. Tussen de verschillende versies van de WRT54G zitten ook nogal grote verschillen. En in de reviews die ik vind op internet varieert de max gemeten doorvoersnelheid van WAN <-> LAN nogal. De een claimt krap 20Mbit te hebben behaald, de ander haalt net 12,5Mbit.

  Wireless worden deze waarden echter niet gehaald, en onder normale omstandigheden (beveiligd ed) is een gemiddelde van ongeveer 4-9Mbit helemaal niet gek.

  Wat ik ermee wil zeggen is dat niet elke router de snelheden van de huidige abonnementen kan leveren. Er is een eenvoudige test voor. Haal je met een pc direct op het kabelmodem aangesloten hogere snelheden? Dan is je router in elk geval een bottleneck
   
 2. Belachelijk lage snelheid

  Sorry hoor, maar wat is dit voor onzin? Wanneer je Alles in 1 extra hebt en dus 20Mb download zou moeten hebben en je krijgt er maar 4 wanneer je test via speedtest.net naar Amsterdam, dan is er gewoon is goed mis bij Ziggo. Zeker wanneer er bergen mensen hier over klagen. Ik heb hier ook een monteur over de vloer gehad die het kon constateren maar niet oplossen. Hoeveel specifieke informatie wil je hebben? Ik wordt er onderhand schijtziek van dat ik wel mag betalen voor 20Mb maar nog niet een kwart krijg. Ook ik heb al die onzin van de helpdesk al moeten aanhoren over modems resetten (30 seconden, dan weer 2 uur) of vervangen omdat ie de snelheid niet zou aankunnen. Waarheid is dat ze niet eens weten wat docsis3 is.
  En ja, ik heb zowel direct op het modem als achter m'n router getest en nee, ik download niet uit Burundi. Als Ziggo een ophoud met onderhoud en gewoon zorgt dat hun netwerk stabiel is, ben ik al heel blij. Voorlopig voel ik me opgelicht door dit stelletje prutsers.
  Michiel
   
 3. Ik sluit mij geheel aan bij Michielvv,

  Het is natuurlijk een heel raar verhaal dat klanten moeten vernemen uit de krant en internet forums dat er chaos is.

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/....ece/Chaos_bij_Ziggo_door_problemen_conversie

  Ik vind het uitermate ongepast dat een leverancier zo met zijn klanten omgaat. Ziggo doet net of er niets aan de hand is wanneer je je klacht meld bij de HD en inderdaad eerst het hele riedeltje van modem resetten, kabels vervangen etc,... moet doorlopen.

  Het is inmiddels wel duidelijk dat het een groot gebied betreft. Ik denk echter ook dat er procentueel echter niet zoveel over gemeld wordt, sommigen nemen echt niet de moeite om in forums te duiken, sommigen melden het niet eens bij de helpdesk, en voor een groot deel zullen klanten er niet eens last van hebben omdat ze de volledige bandbreedte niet eens benutten.

  Feit blijft dat de technische dienstverlening vóór de start van de werkzaamheden redelijk goed in orde was ten aanzien van de behaalde snelheid.

  Nu nog steeds uitermate onstabiel, zeker niet maximaal en ook nog eens problemen met telefonie.

  Waar ik me het meeste aan stoor is dat klanten niet door Ziggo worden benaderd en worden voorzien van informatie. Ze weten dondersgoed om welke postcode gebieden het gaat en dus ook om welke abbo's en klanten, immers Ziggo initieerd zelf de werkzaamheden en is wel in staat een email met aangekondige werkzaamheden te versturen. Ik denk dat klanten veel meer begrip voor de situatie zouden krijgen wanneer aan hun duidelijk verhaal wordt verteld en uitlegt , maar zeer zeker ook op de hoogte houdt, van de vorderingen m.b.t het oplossen van het probleem.

  Ik zelf heb een extra pakket waar ik een hoop geld voor betaal. Daarom verwacht ik naast de technische aspecten van dit abbonement zeer zeker ook een bepaald service niveau. En aan dit laatste ontbreekt het in dit geval zeer zeker.

  Als ik naar de slijter ga en een flesje wisky haal van 70 euro die maar voor de helft gevuld is accepteer ik toch echt niet van de verkoper dat ie aankomt met een verhaal van; Tja,.... sorry maar de vulmachine wordt vervangen, ik kan niets voor u doen u moet echter wel gewoon 70 euro betalen. En dat gevoel heb ik nu ook een beetje met de handelswijze van Ziggo.

  Ik weet nu nog steeds, na ruim twee weken, niet officieel wat de problemen exact zijn en wat de status is van het oplossen hiervan.

  Dus,.... we zijn dus overgeleverd aan de wil van Ziggo om de getroffen klanten tegemoet te komen...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 mrt 2009
 4. Michel en PVG,

  Excalibur heeft niet helemaal ongelijk, er zijn series van de wrt54g die heel erg slecht zijn. In sommige gevallen kan een router erg veel problemen geven met snelheid en aantal open connecties.

  Daarom is het zeker niet gek dat hij vraagt om het ook zonder router te testen, ik zou dat ook vragen en ook zeker laten doen..

  Deze handeling is gewoon onderdeel van het zoeken naar de oorzaak van het probleem. Als er zonder router ook snelheid problemen zijn is het duidelijk, dan ligt het probleem richting Ziggo of echt aan de PC waarop getest is. Niet alle problemen zijn hetzelfde daarom snap ik zeker dat men altijd vraagt om een modem reset end. Je moet ergens beginnen, als dit probleem nu blijft zorg dat je je callnummer hebt. Dan hoeft een helpdeskmedewerker niet weer het verhaal door te lopen als je belt..

  Ik moet wel zeggen dat de communicatie van Ziggo een beetje mager is rond dit probleem, zeker naar de klanten toe. Maar de reactie richting Excalibur is een beetje over de top en zeker geen onzin.
   
 5. Openheid van zaken

  Het wordt nu wel eens tijd dat ziggo naar zijn klanten toe openheid van zaken geeft in de vorm van een nieuwsbrief o.i.d. zowel nu als in de toekomst en zich niet verschuild achter een flut helplijn die de meeste keren niet weet waar ze het over hebben, laat staan iets oplossen.
  Geef eerlijk aan wat er loos is ziggo dan kweek je ook begrip i.p.v. een heleboel terecht kwade abonnees.
   
 6. Benadrukking

  Om even te benadrukken;

  Ik heb diverse malen de router er tussenuit gehaald maar dat heeft niet geholpen met de snelheid.
   
 7. Houd er alleen rekening mee dat de router die je nu hebt de huidige snelheden nog maar net kan leveren, en dat is in het gunstigste geval. Heb je een slechte versie zal deze de 20Mbit niet gaan halen, en heb je kans dat de router bij 12-14Mbit de puf eruit heeft.

  Zodra de snelheden bij de abonnementen zullen gaan stijgen heb je wel een nieuwe router nodig om daar ook gebruik van te kunnen maken, dit zel je huidige Linksys router zeker niet gaan bijbenen.
   
 8. Zelfs dat helpt niks met een andere router.
  Ik heb nu zelfs een gigabit router er tussen hangen.
  En ik heb pcies het zelfde gehannes.
  Snelheden worden bij lange baat niet gehaald.
  Lekker makkelijk afschuiven die handel en de schuld geven aan de router.
  Tis en blijft een capaciteits probleem van Ziggo.
  Sindsdien ze zijn samen gegaan, is het gewoon een drama. :no:
  Ik had hiervoor nooit problemen met multikabel.
  Dat was gewoon een top bedrijf, zelfs al had je een storing.
  Dan werd het binnen no time opgelost.

  Gr bas
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 mrt 2009
 9. Ook nog maar een keer.....

  Ik kan niet anders dan inderdaad concluderen dat er "iets" niet helemaal jofel gaat. Al vanaf de 1e week van December heb ook ik, capaciteitsproblemen.

  [​IMG] (mijn analoge modem die in de faxserver zit is nog stabieler :grin:)

  Zojuist nog maar weer is even getest, en ja hoor nog steeds schommelend tussen de 675Kbps en 2100Kbps, (Met een 20Mbit abbo)

  Waarom ik dat eigenlijk nog steeds doe geen idee. Gisteren wederom weer gebeld met Ziggo, en ze gaan "weer" een Monteur langs sturen...
  Ik zeg nog tegen die juffrouw, zonde van het geld iedere keer die monteur, maar ze zegt: ook al is alles goed aan u kant, wellicht dat er dan sneller naar een oplossing wordt gezocht??????? :?

  Volgens mij vat ik het niet helemaal... Als ik zo mijn eigen bedrijf zou gaan runnen, zou ik binnen de kortste keren failliet zijn....

  Nee Ziggo... er zal echt iets moeten veranderen. Dit is niet een manier hoe je met klanten omgaat mijn inziens.

  Tuurlijk zal het gerust wel wat voeten in de aarde hebben om alles te migreren van drie bedrijven naar 1.
  Dat zal ook wel niet eenvoudig zijn maar als er toch een probleem is, is toch het minste wat je kunt doen, je klant serieus nemen, en zoeken naar een oplossing.

  Mijn probleem heb ik lang geleden gemeld bij Ziggo, maar een oplossing???
  Ook ik kan niet anders zeggen dat ik er zolangzamerhand wel erg moe van begin te worden.

  Een storing kan gerust een keer voorkomen, dat snap ik wel, maar om er "DRIE" maanden over te doen om een oplossing te zoeken, lijkt me toch iets wat aan de lange kant.

  Zuchttt........... :cry:
   
 10. Hier (Enkhuizen) al tijden zeer wisselende snelheden, met als rode draad:
  Prima download snelheid in de nacht in vroege ochtend (ca. 18 mbit, ik betaal voor 20 mbit).
  In de spitsuren, 's avonds en in het weekend: nog geen 5 mbit, heel vaak nog minder.

  Ziggo bellen helpt niet. Altijd hetzelfde verhaal, router restetten, rechtstreeks op modem aansluiten, in safemode etc etc.
  Een rechtstreeks antwoord op mijn vraag of er capaciteitsproblemen zijn, krijg ik niet. Altijd een vaag antwoord dat men bezig is met onderhoud en dat er aan gewerkt wordt (kluitje in het riet).
  Of ze sturen uiteindelijk een monteur langs die er verder ook niks mee kan.

  Volgens mij worden de poorten (119 en 80) afgeknepen, maar Ziggo geeft geen antwoord als ik hier naar vraag.
  Met andere woorden: geen openheid.

  Ik ga dit niet langer accepteren.
  Ik lees bergen klachten op het forum over hetzelfde: wisselende snelheden en mensen die het zat zijn om steeds hetzelfde protocol-antwoord van Ziggo aan te horen.


  Kan er niet eens een georganiseerde c.q. gebundelde klacht ingediend worden via dit forum? Misschien dat ze dan openheid van zaken geven. Ik wens niet te betalen voor iets dat niet geleverd wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina