1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Fluctuaties in snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door wout886, 27 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanavond hier in Sneek is de snelheid erg laag, voor het eerst in tijden dat het merkbaar lager is. Normaal altijd rond de 20Mbit down en 3Mbit up.

  [​IMG]

  Ik kom dus niet boven de 1Mb p/s uit helaas.
   
 2. Hallo allemaal,
  Ik heb me ook even aangemeld op dit forum nadat ik erachter kwam dat mijn internetsnelheid niet op orde was. Ik heb van de week voor de 1e keer met ziggo gebeld en toen is me aangeraden om de modem te resetten omdat ie al 1,5 maand aanstond. Leek me een raar antwoord maar ik heb het toch maar gedaan, maarja, ik bel ook via de modem dus dan mag ik ophangen. Ik heb ook mijn pc naar beneden getild en naast de modem gezet. Kabel van 1 meter zonder router direct op modem aangesloten. PC op tv aangesloten en in veilige modus opgestart. PC is helemaal in orde trouwens. Maar echte goede snelheiden haal ik niet. Ik heb toen wel 17 gehaald en heb dit doorgegeven maar ik hoor 20 mb te halen. Die 17 was trouwens extreem hoog want normaal gesproken haal ik zo'n 5 tot 13. Dat heb ik er ook bijgezegd overigens. De helpdesk zou het doorgeven aan een andere afdeling ofzo en zei zouden contact met mij opnemen. Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren maar als ik dit allemaal lees neemt mijn vertrouwen in ziggo niet echt toe. Naja, ik heb iig besloten om het allemaal keurig bij te houden in excel ofzo, dan heb ik iig iets om aan te tonen. Ik ben trouwens oud multikabel klant en was daar altijd zeer tevreden over. Ik wacht het even af, hopen op het beste.

  Groeten uit Noord Scharwoude,

  Jelle
   
 3. Hallo Jelle, heb net vandaag weer een beetje mijn download snelheid terug hier in Hoorn na maanden schommelend tussen 1 en 5 mbit. Ja als je beld het bekende verhaaltje, meestal ligt het aan je eigen spullen volgens de grappemakers daar, alle draden hier vernieuwd andere pc's en laptops geprobeerd nou je raad het wel gewoon het zelfde.
  Ik heb adsl besteld krijg er ook nog een wii gratis bij dus als ik dat binnen heb stap ik over. Maar wie weet blijft het nou goed ik hoop het.

  Kees
   
 4. De ping is hier nu ook wel weer redelijk:

  Antwoord van 213.132.182.100: bytes=32 tijd=11 ms TTL=59
  Antwoord van 213.132.182.100: bytes=32 tijd=8 ms TTL=59
  Antwoord van 213.132.182.100: bytes=32 tijd=9 ms TTL=59
  Antwoord van 213.132.182.100: bytes=32 tijd=9 ms TTL=59

  De snelheid is ook redelijk 1750KB/S gem over 4.7 Gb
   
 5. [​IMG]

  WAARDELOOS!
   
 6. Om een wat beter beeld te krijgen van de situatie, en dit niet uit je post te halen is:
  - Modem direct met korte kabel op AOP aangesloten? Oudere woningen hebben het AOP meestal in de woonkamer, wat nieuwere woningen meestal in de meterkast.
  - Wel of geen router aangesloten? Zo ja, welk type?
  - In geval van router, bedraad of draadloos?
  - Constant deze snelheid of zijn er ook momenten dat je wel de juiste snelheid haalt?
   
 7. In Hoorn 1628 vanaf 7 maart nog steeds goed, zakt in de avond wel wat af.

  [​IMG]
   
 8. Heb me computer direct met korte kabel op de modem aangesloten als je dat bedoel. Weet niet wat je met AOP bedoelt maar mijn kabel ligt in de woon kamer. Die kabel gaat modem in en er gaat een internetkabel eruit naar mijn pc. Ik heb hem in de normale situatie inderdaad een router, lynksys, is zowel draadloos als met draad en ik werk via de bedrade weg zoals alle computers hier. Ik heb geen constante sneltijd, dit wisselt nogal sterk maar m'n echte snelheid van 20 heb ik nooit gehaald. hoogste was 17.
   
 9. Welk type linksys router heb je er normaal gesproken tussen?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina