1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitaal opnemen

Discussie in 'Samsung DCB-9401R' gestart door Peeters, 27 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is van belang dat je de TV SCART (en niet de VCR SCART) van de Humax aansluit op lijningang L3 van je Sony (dat is de SCART aansluiting met het woord 'decoder' erbij). Vanaf de andere SCART aansluiting L1 op de Sony gaat dan een tweede SCART kabel naar de TV. Op deze manier heb je dus het RGB signaal van de Humax doorgelust via de recorder naar de TV. Je kunt het RGB signaal van de Humax ook gewoon bekijken op de TV als de recorder 'uit' staat.

  Maar hiermee ben je er nog niet. Je recorder kan RGB signalen opnemen via L3, maar dan moet je dat ook instellen in het menu van de DVD recorder. Ook is het voor een optimale beeldkwaliteit bij weergave nodig om aan te geven dat de recorder via L1 RGB signalen moet uitvoeren naar de TV.

  Hoe je deze instellingen maakt lees je op blz. 105 van de Nederlandse handleiding van de recorder. Lees ook nog even de opmerking over het aansluiten van een settopbox met RGB output op blz. 13 van de handleiding.
   
 2. Zorg ook dat je de kwaliteit van de opname op de juiste stand zet. Het moet minstens 'SP' zijn. Zie pagina 55 van je gebruiksaanwijzing.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina