1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net nieuw en meteen al een vraag

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door aarbee, 24 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik overweeg, ondanks dat mijn 13 jaar oude crt nog leeft, digitale tv te nemen. (Koop niks nieuws als het oude nog werkt he? Vind het anders geld weggooien.)
  Waarom? Meer zenders, en het verdwijnen van analoge zenders.

  Wat is mij niet duidelijk?
  Mij is niet duidelijk, als ik een decoder neem, of ik dan nog iets anders kan opnemen dan ik aan het kijken ben, op mijn vhs recorder of hdd-recorder.

  Kan mij iemand wat inlichten?
   
 2. Welkom, hoewel al wat vaker aanbod geweest toch even het antwoord (mede omdat het zoeken van het antwoord in deze hooiberg wat lastig kan zijn).

  De analoge ontvangst verdwijnt niet als men digitale tv neemt.
  Men kan dus zender A via de digitale decoder bekijken terwijl bijvoorbeeld een VCR een ander kanaal vanaf de analoge kabel ontvangst zender B opneemt.
  Omdat bijv. iets op een basis zender komt wat men zou willen opnemen terwijl er iets op een extra zender is dat men direct zou willen zien.

  Men zou ook de decoder aan de VCR kunnen koppelen en zo zender A vanaf de digitale bron (welke analoog verbonden wordt dmv een scart kabel) kunnen opnemen terwijl men een zender B via het analoge aanbod bekijkt. Bijvoorbeeld omdat dat wat men wil opnemen op een van de extra zenders komt terwijl men iets op een basis zender zou willen zien.

  Zender A digitaal bekijken en zender B vanaf digitale bron opnemen gaat uitsluitend bij gebruik van meerdere digitale decoders, met meerde smartcards) of bij gebruik van een digitale decoder met meerdere tuners ingebouwde, een van de zogenaamde PVR modellen).

  Dus ja je kunt iets anders kijk dan dat men opneemt, maar met zij opmerkingen.
   
 3. Dat van meerdere decoders had ik al gelezen. Maar dan lang geleden.
  Een decoder met 2 tuners, kan dat wel?

  Ik ga er even van uit, dat ik kijk en opneem van digitaal en het analoge even voor de slaapkamer laat.

  Zijn er ook al HD-decoders met dubbele tuner?
  (Niet echt zinvol bij een crt, weet ik, maar je kunt je euro maar 1x uitgeven.)
   
 4. Ja, er is al een PVR voor HD.
  Deze dual tuner decoder, Cisco, wordt op dit moment uitsluitend in het oude Casema gebied gebruikt, en dus niet bij jou in het oude @home gebied. Deze decoder combineert SD, HD opname en interactieve tv (video on-demand).
  Deze decoder zal vermoedelijk niet buiten dit gebied gebruikt gaan worden, en nu aanschaffen en dan gebruiken buiten het bedoelde gebied wordt niet aangeraden, zo wie zo zal het interactieve deel niet werken of de rest wel werkt durf ik niet te zeggen.

  De bedoeling is dan binnen niet al te lange termijn er ook een dergelijke pvr voor HD en interactieve tv voor de overige gebieden komt. Precieze tijd, prijs en specificaties zijn bij mij niet bekend, misschien elders op het forum iets over te vinden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina