1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo schrapt 8 analoge zenders

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door mandersp, 23 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt maar er zijn genoeg gezinnen die geen digi-abo kunnen betalen, laat staan dure HD-ontvangers en TV's.
   
 2. Je hoeft ook geen digitaal-abo te nemen.
  Je betaald nu al 16,- per maand voor 38zenders.. wat 32 word.
  met digitale ontvanger heb je voor het zelfde geld 60+ zenders.

  En als je tegenwoordig een nieuwe tv koopt ben je automatisch al wel verplicht om een hd-ready te nemen.. want dat is nu gewoon eenmaal de standaard geworden kwa tv's die nu verkocht worden. Platte schermen die minimaal hd-ready zijn.

  Je kan niet meer in de winkel zeggen doe mij zo'n ouwe beeldbuis voor 150,- dan lachen ze je uit:)

  --edit--
  Maar laten we er nu maar over ophouden.. want dit voegt niks toe aan waar het topic over gaat.
   
 3. Dat is een misverstand. Bij Ziggo bevat het gewone TV abonnement 30 analoge en 60 digitale TV zenders.
   
 4. waarvoor je eerst weer een ontvanger moet aanschaffen...

  Hoe dan ook neemt digitaal wel toe, echter is de dekkingsgraad nog lang geen 100%. Er komt denk ik zeker een moment dat Ziggo de laatste 5% gaat dwingen door de stekker uit analoog te trekken,
   
 5. Misschien niet, maar je kan wel in de computerwinkel zeggen; doe mij maar zo analoog tv-kaartje van 3 tientjes ipv 270 euro voor een DVB-oplossing die Ziggo wil gaan saboteren.
   
 6. Die 5% kunnen altijd nog kiezen voor digitenne of de schotel.

  Analoog via de ether is al in vele landen uitgeschakeld en over enkele jaren zal de analoge kabel doorgifte waarschijnlijk ook wel een keer gestaakt worden.
  Laten ze de analoge doorgifte nu maar vast inperken tot de "must carry" kanalen.
  We leven niet meer in het steenkolentijdperk.
   
 7. De nederlandse regering trok analoog er al uit en verplichtte de mensen die analoog op een "hark" keken om een satelliet schotel op het dak te zetten of anders digitenne te nemen.
  Dus dat is niets nieuws,voor degenen die straks geen analoog kunnen nemen als ziggo de stekker er al uit zou trekken,is er digitenne.
  De ontvangers kosten bijna niets meer,worden vaak al gratis uitgedeeld en als analoog er echt opeens uit zou gaan regelt Ziggo heus wel dat er digitaal is,of anders als alternatief Digitenne.
  Men hoeft daar geen nieuwe tv voor te kopen.
  Als je bij iedere vooruitgang moet denken aan oudere tv's en types dan kan je nooit iets doorvoeren,er zullen voor de echt arme mensen die die 3 tientjes niet kunnen missen voor een decoder echt wel alternatieven komen.
  Dit is echt niets nieuws,ooit is de netspanning ook van 110 naar 220 volt gegaan en moest iedereen trafo's aanschaffen voor de 110 volt apparaten,toen breedbeeld werd ingevoerd hadden de 4:3 kijkers zwarte balken en zoals gezegd is analoge tv er ook uit en als analoog kabel er uit zal gaan komt er voor iedereen ook een betaalbare optie of gratis vervanging.
  Je stokpaardje is steeds, de arme mensen kunnen dit niet,maar elke gemeente heeft verplicht een minima beleid waar arme mensen een beroep op kunnen doen en is er een overheid die er op toe ziet (net als bij digitenne) dat er gratis of voor geringe vergoeding een alternatief komt.
  Ik heb overigens nog geen een arm iemand in de winkel zien bedelen voor een decoder,dus als het zover is valt het echt wel mee,voorlopig is er een wettelijke verplichting van 15 analoge tv kanalen en biedt Ziggo nog steeds het dubbele aantal.
   
 8. Jajaja....
  Eens zal het aanbod in zijn geheel digitaal gaan worden. Veranderingen gaan door, alles blijft zich ontwikkelen.

  Maar overstappen is nu enkel een decoder tussen je kabel en je tv zetten en klaar! Met de hierdoor verkregen gemakken en veeeel mooier beeld ben je weer even voorbereidt op de toekomst hoor.

  En nog iets: heb je nu een tv gids? Zo ja, dan kun je die dan weg doen, want die heb je door de decoder ook erbij! scheelt ook weer een bedrag per jaar!

  En idd....kijk even naar acties of vraag omk je heen. Een decoder+smartcard eenmalig krijgen of voor een koopje ophalen kan echt hoor. En zo lang je geen pluspakketten gaat nemen, is de maandelijkse prijs daarna gelijk aan je huidige tb-abonnement!

  succes met de nieuwe media.
  !
   
 9. Nou Sat1 zit hier bij mij niet in het analoge pakket, maar ik heb hem wel Digitaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina