1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Eduard, 23 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb vanmiddag de nieuwe LCD-TV van (Sony Z4500, 200hz) geinstalleerd. Erg opvallend is de slechte kwaliteit van Eurosport (digitaal via de humax-decoder). Is dat bekend fenomeen bij Ziggo?
   
 2. Andere zenders wel goed?
  Ik zelf kijk bijna nooit eurosport, net even gekeken, zit wel een flinke compressie overheen, en ook nog eens 4:3 :evil:
   
 3. Standaardzenders zijn wel ok. Bij beelden die ´veraf´zijn lijkt er een waas over beeld te zijn, zeker bij donkere achtergrond.
  Weet iemand hiervoor een verklaring?
   
 4. Dat ligt aan de beeldverwerking van een lcd. Bij een gewone CRT (50hz) stuurt de tv het beeld direct naaar de beeldbuis. Een lcd kan niet omgaan met de signalen die uit een standaard decoder komen, en zet deze dus om. O.a. een A/D converter, déinterlancen en upscaler zijn nodig voordat het beeld getoont kan worden. Hierbij gaat nogal wat kwaliteit verloren, vooral in detail en zuiverheid. Verder KAN ook de backlight te zien zijn bij zwart beeld. Je kunt een HDdecoder of losse upscaler proberen, wat het beeld wat beter maakt, maar helaas zul je dit niet geheel wegkrijgen. Bij HD uitzendingen zal je beeld waarschijnlijk wel gewoon goed zijn.
   
 5. Bedankt voor je snelle reacties.
  Neem aan dat ik backlight ergens kan instellen?
  Zeg je hiereem dat HD-decoder beter beeld levert, ook voor uitzendingen die niet in HD zijn?
  Klopt het dat Ziggo de ingebouwde decodermogelijkheid bij deze Sony niet ondersteunt?
   
 6. Met de backlight bedoelde ik dat veel lcd's geen perfect zwart kunnen weergeven. Er blijft dan altijd een soort van grijze/witte waas achter. Hoe beter je lcd, hoe minder(of geen) last je hiervan hebt.

  Een HDdecoder stuurt je signaal direct via HDMI naar je tv. je hebt in iedergeval geen A/D converter meer wat beter beeld oplevert. of een HD decoder ook extern upscaled, moet ik even opzoeken. Ik denk van wel. Dit kan dan een (flinke) verbetering zijn. SD zo zuiver als een gewone 50hz buis is helaas niet mogelijk, daar je gewoon met kunstmatige trucjes blijft werken.

  edit: De samsung HDdecoder upscaled uitzichzelf. Vermoed de andere HDdecoders ook.
   
 7. Ik heb bij Eurosport nog nooit een knap beeld gezien.
  Alleen de HD-versie is wel goed.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina