1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Keuze tussen digitaal of hdtv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door bestlevel, 22 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Samsung le 32 a 552 gekocht. Thuis aangekomen Ziggo analoog aangesloten, beeldkwaliteit valt nu enorm tegen.

  Heb gekeken naar Ziggo digitaal en hdtv. Echter zijn er nog maar een paar zenders in hd.

  Mijn vraag is geeft de hdtv ontvanger/receiver ook een beter digitaal signaal door dan de standaard digitaal receiver?

  Dit omdat ik zie dat de hdtv een veel hogere output resolutie heeft.

  Wie kan mij helpen?
   
 2. JA! de samsung 360 (HD ontvanger) upscaled het beeld, dat betekend dat je SD zenders ook scherper zijn. Ik heb icm deze ontvanger een HD pakketje, stelt inderdaad nog niet veel voor qua aanbod. Maargoed...... Het is wel haarscherp beeld.

  Vanaf 2009 zullen ook nederland 123 HD (waarschijnlijk gratis) NET5 en sbs6 zullen later dat jaar waarschijnlijk ook volgen.


  Ik heb het zelfde scherm als jij hebt, alleen dan de 40inch versie, maar dit scherm presteert super icm Digitale (HD) Televisie van Ziggo. Analoog ziet er inderdaad niet uit (helemaal niet meer als je DTV gewend bent)


  Kortom: Digitale TV met dit scherm een aanrader? JA! Een ''must have''!!!
  HD Decoder een aanrader? JA! De samsung 360 doet het goed met dit scherm en upscaled het toch al scherpe beeld van SD naar NOG scherper.

  Er zijn alleen verschillende HD decoders te krijgen, bijv. ook de humax, dit moet ook een goede decoder zijn. (geen ervaring)
   
 3. Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Goed om te lezen dat het beeld geupscaled wordt.

  Concrete vraag: merk je dit upscalen echt te opzichte van digitale tv?


  Met andere woorden is het de investering van 100 euro extra voor de receiver waard?


  Nog een kleine vraag: ik woon in een appartement waar de pandeigenaar de Ziggo aansluiting heeft. Kan ik uberhaupt zelf een hd tv abonnement nemen als ik niet de "eigenaar" ben met de Ziggo aansluiting?

  Digitale tv is dit neem ik aan geen probleem omdat ik geen abonnement nodig heb?
   
 4. ja je merkt het upscalen ten opzichte van ''normale'' digitale signaal, of het de 100 euro waard is, kan ik niet voor je bepalen. Ik vind zelf van wel, het is voor de normale zenders natuurlijk niet ineens heeel erg veel scherper, maar wel zichtbaar. Met de zenders die in HD gaan doorgeven in 2009, zou ik zeggen, ja het is het waard om een HD decoder te nemen.

  Ja, als je tv kunt kijken, kan je ook digitale televisie ontvangen, ook HD dus, let alleen wel op dat ziggo de standaard aansluiting niet extra bij jou factureerd (15.90) want die betaal je waarschijnlijk al (of een deel) aan je huurbaas.

  Let ook even op, want volgens mij geldt de actie van 99 euro voor een HD decoder alleen als je een alles-in-een pakket afneemt, maar daar zit dan vervolgens wel de standaard aanluiting, althans de kosten daarvoor standaard in. Hoe dat werkt moet je even bij ziggo informeren want daar heb ik geen ervaring mee.
   
 5. Goed om inderdaad de zenders die er in 2009 bijkomen in overweging mee te nemen.

  Ik bedoel 100 euro extra. Ben uitgegaan van 99 voor digitale tv en 199 voor de hd tv receiver.


  Gedeelte kabel betalen wij inderdaad aan de eigenaar van het complex. Het is hier ook niet mogelijk om meerdere aansluitingen te krijgen er is maar 1 centraal punt waar de kabel binnenkomt.


  Zou het wel mogelijk zijn om alleen de 3,95 voor hd tv te betalen en de pandeigenaar de rest, aangezien het wel 1 aansluiting is en blijft.
   
 6. Verwacht wel dat alleen het factureren van de 3.95 wel eens problemen kan gaan opleveren, Ziggo helpdesk geeft hier alleen geen duidelijk antwoord op.

  Zijn er mensen met ervaring omtrent losse betaling?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina