1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo vervangt acht analoge zenders door 1 HD-kanaal

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 22 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo schrapt acht analoge zenders
  [​IMG]

  Abonnees van Ziggo zonder digitale ontvanger krijgen begin volgend jaar acht zenders minder, namelijk 30 in plaats van 38. De maatregel treft 270.000 abonnees. Zij kunnen als alternatief een digitale ontvanger kopen waarmee ze het huidige basispakket wel kunnen ontvangen, plus circa 25 zenders extra.

  Door Bart Ebisch
  MAASTRICHT


  Dat kondigt Ziggo-woordvoerder Gradus Vos aan. "De klant krijgt de keuze uit verschillende apparaten, van eenvoudig en vrij goedkoop tot zeer uitvoerig en wat duurder."

  De maatregel, die het eerste kwartaal gepland staat, is nodig om de uitbreiding van digitale televisie, sneller internet en een digitale videotheek video on demand mogelijk te maken. Niet bekend is welke analoge zenders zullen sneuvelen. "Dat zullen in ieder geval niet de Nederlandstalige publieke zenders zijn of populaire commerciële stations", aldus Vos.

  Ziggo wil op zijn netwerk meer ruimte vrijmaken voor high-definition-televisie, een nieuwe techniek die garant staat voor een superieure beeldkwaliteit. High-definition slokt wel veel dataruimte op. Het schrappen van de acht zenders maakt één extra hd-kanaal mogelijk. Ook door het verder gelijkschakelen van de tv-kanalen landelijk komt er extra ruimte vrij.

  Ziggo voldoet met het aanbod van dertig analoge zenders aan de Mediawet. De provider moet minimaal vijftien stations aanbieden. Verplicht zijn acht publieke Nederlandstalige zenders (landelijk en regionaal). De overige zenders kan de programmaraad aanbevelen.
  "Jammer", reageert directeur Marieke Pette van de Sitchting Landelijk Steunpunt Programmaraden. "Het tempo waarin analoge zenders worden teruggedrongen, gaat ons te snel. Maar we kunnen er niks tegen doen."

  Bron: De Limburger
   
 2. hier zullen er dan maar 2 verdwijnen, want hier in Groningen tel ik maar 32 zenders (exclusief videokanaal) Dus dit verhaal is hier niet helemaal van toepassing. Overigens is dit voor de digitale kijkers alleen maar goed, aangezien dit meer ruimte geeft voor extra HD kanalen en zeker ook SD kanalen! Ook staat er onzin in dit bericht, want een HD kanaal houdt echt niet 8 analoge frequenties bezet!
   
 3. Ik verwacht een strak beeldje :mrgreen:
   
 4. Wat een onzin stuk dit zeg. op 1 analoge zender past afhankelijk van het gebruikte soort modulatie 1 a 2 HD zenders of 5 tot 15 SD digitale zenders zoals gewoonlijk blaast de media dit weer op tot een formaat dat mensen zal irriteren.
   
 5. wat verwacht je anders van een krant als de limburger, de regionale kranten staan nou niet echt bekend om kwaliteit, neem nou het dagblad v/h noorden, hoewel die over dit soort dingen meestal geen onzin vertellen. Maar ja te ingewikkeld moet je het niet maken :)
   
 6. Ik vind ze de laatste tijd nogal tendentieus hoor... (moet wel bekennen dat ik alleen hier artikelen van ze zie, maar die zijn meestal nogal overtrokken).
   
 7. Goede zaak iig dat er meer ruimte voor HD kanalen is.
   
 8. Leuk is dat. Als je bijvoorbeeld een extra muziekpakket hebt, betaal je dus minstens 10% meer per zender. 3 voor 12 gaat er immers van af.
  Dit systeem kennen we ook van de sigaretten, minder in een pakje voor het zelfde geld.
  Ik zou liever een euro meer betalen als er er een paar goede (niet van die 13 in een dozijn) muziekzenders bij zouden komen.
   
 9. Volgens mij zitten er overal 34 analoge zenders op de Ziggo kabel.
  Er vervallen er 4 en daarvan zijn 2 "zenders" van Ziggo zelf.
  En dat je 8 analoge kanalen nodig hebt voor 1 HD zender is natuurlijk helemaal kolder.
   
 10. Eh, tja. Je wilt Ziggo nu toch niet gaan verwijten dat de Publieke Omroep 3 voor 12 stopt? Je kunt niet iets doorgeven wat niet uitgezonden wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina