1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Modem probleem of anders?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door macput, 21 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Om het hoofddorp topic niet te veel te vervuilen met een wellicht ander issue, nu maar ff een apart topic geopend.

    Nadat ik veel packetloss heb ervaren de afgelopen twee maanden, en ook 2x een monteur is langs geweest die niks bij mij thuis hebt kunnen vinden heb ik nog steeds problemen. waarschijnlijk is ea gerelateerd aan groepsprobleem in Noord holland. Maar nu ik mijn modem ping krijg ik ook packetloss of host unreachable.

    modem zit rechtstreeks op PC (geen router er tussen nu)
    Receive Power Level
    -3.0 dBmV
    Transmit Power Level
    45.9 dBmV

    |------------------------------------------------------------------------------------------|
    | WinMTR statistics |
    | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    | Host Unreachable - 23 | 94 | 73 | 1 | 1 | 2 | 2 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
    WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )

    iemand enig idee of het modem niet ok is?
     
  2. Nou, winmtr nog wat langer laten draaien.

    Ping op Modem gaat een tijdje goed, en dan opeens lijkt het alsof het modem niet thuis geeft voor een korte tijd. kortom, af en toe geeft het packetloss op het modem.
    (Router ertussenuit of niet maakt niets uit) maar heb kabel ook maar vervangen tussen modem router.

    Hier nog een ping naar een gameserver, de bekende hub geeft meeste los aan, maar zoals je ziet is er ook al vanaf eerste hub los te zien wat zich uitbreid over alle hubs

    |------------------------------------------------------------------------------------------|
    | WinMTR statistics |
    | Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
    |------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
    | 213-73-140-1.cable.quicknet.nl - 2 | 306 | 301 | 6 | 18 | 2107 | 9 |
    | nl-hrn1-ra-01-gi1-1.multikabel.net - 2 | 306 | 301 | 5 | 19 | 2036 | 7 |
    | nl-ams2-rb-01-10G-3-3.multikabel.net - 2 | 306 | 300 | 6 | 19 | 1984 | 10 |
    |asd-lc0006-cr101-ae14-10.core.as9143.net - 10 | 306 | 277 | 7 | 19 | 1922 | 11 |
    | adm-b2-link.telia.net - 2 | 306 | 301 | 7 | 17 | 1861 | 7 |
    | adm-bb1-link.telia.net - 2 | 306 | 301 | 7 | 17 | 1800 | 11 |
    | hbg-bb1-link.telia.net - 2 | 306 | 302 | 13 | 33 | 3031 | 17 |
    | ffm-bb1-link.telia.net - 2 | 305 | 301 | 23 | 43 | 2979 | 25 |
    | ffm-b4-link.telia.net - 2 | 305 | 301 | 22 | 48 | 2918 | 26 |
    | No response from host - 100 | 305 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
    |________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
    WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )
     
  3. persoonlijk zou ik wachten tot het eerste probleem opgelost is,
    ook zou het mischien helpen als je wat info geeft welke modem je hebt.
    heb je windows firewall aan of 1 van andere software matige firewall gebeuren?
     
  4. hi,

    mijn modem is een WebSTAR EPX2203

    Heb firewall draaien van bitdefender, maar aan of uit maakt geen verschil.

    me router is een dir-655. deze geeft soms wel soms niet packetloss zo lijkt het :?
    laptop rechtstreeks op modem geeft eigenlijk geen problemen (ook nieuwe kabel)
    zet ik de laptop rechtstreeks op de router, dan gaat het ook goed.

    Zet ik de laptop bij mijn PC 30mt verder (cat6 kabels) dan begint de ellende. dan zou je zeggen, die kabels zijn niet goed tussen router en pc... dacht ik eerst ook. cable tests geven niks raars aan. heb net een andere router geplaatsts deze geeft geen packloss zo lijkt het over de kabels... tja? dan zou je denken dat de router de geest aan het geven is.. maar ja, wat is er dan stuk aan dat ding.... packetloss is heel af en toe... (en heeft eigenlijk altijd probleemloos gedraait.
     
  5. naja als je zegt dat je met een andere router geen problemen hebt is het duidelijk een probleem van je oude router. Wat het kan zijn is moeilijk te zeggen. Welke router is die andere?
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  6. hi,

    the router met het probleem is een D-link Dir -655. Draait nu bijna 1 1/2 jaar.

    De oude router die dus geen problemen geeft is een Belkin Pre N.

    Lijtk dus iid iets in de router van d-link, maar wat? settings of iets kapot.. Vreemde vind ik alleen dat het een tijd lang goed kan gaan, en dan uit het niks er packetloss ontstaat.
    kan het zijn dat het modem hier zelf ook nog invloed op heeft naar de Router toe? Al gaat de belkin hier dan blijkbaar beter mee om:?
     
  7. ik heb een keer met een router gehad dat ie half stuk ging na onweer. Blijft techniek. Onweer was ergens ingeslagen stroom storing gehad en daarna had hij kuuren
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina