1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NLkabel in actie tegen KPN en OPTA plan.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Elsido, 16 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij, zet niet iedere provider alle zenders zelf op de kabel. Het signaal wordt er 1 keer opgeplaatst en elke provider kan het daar af plukken. Alleen de eigen streams zoals vod en zizone en dergelijke zullen de providers zelf plaatsen.
   
 2. Hoewel ik een voorstander ben van Concurrentie blijf ik erbij dat dit niet de oplossing om dit te stimuleren. Ik ben bang dat we dezelfde praktijken gaan krijgen als KPN heeft geflikt namelijk opkopen wat goed loopt.
   
 3. Tja en lokaal blijf je hetzelfde netwerk gebruiken, een andere provider betekend niet een nieuw kabelnetwerk.

  De beschikbare bandbreedte verminderd zodat in de toekomst leuke nog nieuwere dingen ?? geen mogelijkheid krijgen omdat de koek op is.

  Is dat wat we willen ?
   
 4. Voor al die mensen die hier meteen roepen dat concurrentie op de kabel niet kan: waarom kan dit dan in de VS al sinds jaar en dag al prima (mijn zus kon in New York toen ze daar woonde een paar jaar terug kiezen uit tenminste twee kabelaanbieders en ze had echt geen twee kabels lopen en ook geen glasvezel daar).

  En ze krijgen het in de VS dan ook nog voor elkaar om, ook toen het analoge signaal nog niet uitgeschakeld was op de kabel wat daar nu veelal al wel het geval is, veel meer kanalen te hebben als hier, meer VOD diensten, veel meer HD kanalen (ja, dus ook al een paar jaar terug) en zelfs HD VOD diensten.
  En bitrates zijn niet heel veel lager als hier, dus daar ligt het ook niet aan.

  Kortom: het is niet zo zeer een kwestie van kan niet, maar eerder onwil om te investeren in de juiste technieken hiervoor.

  Voor verdere uitbreiding van het aantal zenders over de kabel zijn kabelaars in de VS, naast uitschakelen van analoog, nu aan het kijken naar technieken als IPTV of switched video
  Beide technieken komen er op neer dat je niet meer alle kanalen altijd op de kabel zet vanaf het wijkverdeelstation, maar alleen die kanalen waar ook daadwerkelijk naar gekeken wordt. IPTV is echt een andere technologie (nml eigenlijk gewoon streaming video over internet), maar switched video schijnt dicht bij bestaande technologie te liggen).
  En tot het wijkstation ligt glasvezel, dus dat zou capaciteit genoeg moeten hebben.

  Aardig plaatje op Wikipedia:
  [​IMG]
   
 5. Maar 70 kilometer van Philadelphia hebben mensen nog geeneens een toilet of stromend water in huis ;) Was toen eens op Oprah of zo. Jaja, sensatie, maar toch. Je vergeet alleen wel erbij te vertellen dat de grootte van het land ook wel eens kan helpen qua nieuwe methodes ;) Niet in elke regio zijn dezelfde zenders; nationwide zenders en lokale zenders.
   
 6. Persverklaring UPC Nederland ivm het marktanalysebesluit omroep van OPTA

  "We hebben begrepen dat de Europese Commissie er voor heeft gekozen om de beslissing van OPTA terug te verwijzen naar nationale besluitvorming. Vooralsnog zal UPC daar dan ook haar bezwaren tegen deze maatregel voortzetten. In onze visie zijn de Nederlandse televisie- en communicatiemarkten onder de meest concurrerende van Europa en hebben deze geen nieuwe regelgeving nodig."

  bron: Reactie UPC
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina