1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Radio luisteren via decoder zonder TV aan, kan dit?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jansfotos, 16 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag, Ik heb een LCD Philips 9603/D. Met een Cinemate setje van Bose. Deze is nu nog aan de tv aangesloten via twee tulp stekkertjes.Werkt goed. Nu ga ik een Full HD decoder aanschaffen met HDMI aansluiting, welke weet ik nog niet.

  Vraag. Kan ik het het Cinemate setje van Bose aansluiten aan een HD decoder en dan radio luisteren zonder dat de tv aanstaat? Dus dmv de afstandsbediening van de HD decoder?

  Verkoper van Cinemate Bose vertelde me dat ik een scartkabel moet aanschaffen met aan een kant waar twee tulp stekkertjes uit komen en dan die zijde in de TV doen en de andere zijde aan de HD decoder. maar ik wil de HD decoder aansluiten aan de tv dmv een hdmi kabel.

  Wat zijn jullie bevindingen cq adviezen?

  Gr. Jan.
   
 2. Puur even over de scart mogelijkheid. Dan is het makkelijk te ondervangen. Cinemaset naar decoder en van decoder naar de tv. Mits goede scartkabels is luisteren naar de radio zonder tv aan mogelijk.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5G77 Safari/525.20
   
 3. Zit er geen digitale ingang op je Bose set?
  Volgens mij heeft elke digitale tv ontvanger een digitale audio uitgang.

  Alleen als een apparaat een coaxiale en de andere een optische aansluiting heeft heb je een probleem en moet je met scart oid werken.
   
 4. als je decoder optische (tulp) audio-uitgangen heeft, kan dit, kabeltje kopen en tussen je decoder en versterker prikken.
   
 5. HDMI verstandiger HDtv dan scart ?

  Is het niet beter/verstandiger om de HD decoder aan de Full HD TV aan te sluiten via een HDMI kabel ipv de scarthabel? Of kan het beide de scart voor de radio ontvangst en de hdmi voor de HDTV ????

  Groet, Jan
   
 6. Als je een Digital Audio In hebt op de Bose set moet je die gebruiken ipv de dubbele Cinch (L+R), dat is niet digitaal. De Philips 9603 LCD heeft ook een Digital Audio Out achterop: 1x Cinch. De Samsung HD decoder heeft een Optische Digital Out, waarschijnlijk hebben andere decoders die ook, of een Cinch. Als je die aansluit heb je dus de beste kwaliteit.

  Als het enigzins kan gebruik dan géén Scart kabels meer in het huidige digitale tijdperk. Een scartkabel is nl. een analoge kabel.
  Je verliest hier een hoop kwaliteit mee.

  Als bijv. een DVD speler geen HDMI uitgang heeft maar een Scart en Component kies dan voor de component (RGB + audio L&R, 2 kabeltjes dus).

  Kost allemaal wel wat maar het is gelukkig maar éénmalig.
  Of je het verschil met het geluid hoort weet ik niet, ik weet wel dat je een groot verschil in beeld ziet als je een analoge kabel gebruikt.

  Succes!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina