1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mindere beeldkwaliteit BBC !?!

Discussie in 'Samsung DCB-9401R' gestart door RAT, 16 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. oke...duidelijk !!!
  ik was bang dat ze de kwaliteit hadden verlaagd om meer
  ruimte voor ander zenders te krijgen...

  bedankt !!!
   
 2. Gelukkig niet :)
   
 3. Just how the heck do you think you know this? Niet dat ik je niet geloof of niet wil geloven, maar ben gewoon erg benieuwd. By the way, kan iemand me nou eindelijk eens vertellen hoe het met dat gerucht over de verdere doorgifte- en wederuitzendingsrechten van de BBC zit? In Nederland hebben we jarenlang een bijzondere positie genoten als het gaat om de doorgifte van BBC 1 en BBC 2; die worden vrijwel nergens anders buiten Nederland doorgegeven. Via een kennis van me die bij de BBC werkt weet ik in ieder geval dat een verandering hierin niet bij de BBC geïnitieerd zal worden... De BBC is zelf namelijk behoorlijk in haar nopjes met de extra kijkers...
  Dan nog iets: waarom worden bij Ziggo de BBC zenders nog steeds in CCO doorgegeven (analoog) terwijl UPC ze keurig netjes in PalPlus doorgeeft? Voorzover ik weet is er geen 4:3CCO-feed op de satelliiet te vinden. Dan kan het natuurlijk zo zijn dat er sprake is van een afstelling in de apparatuur van Ziggo... Ik ben gewoon erg benieuwd. De BBC zelf gebruikt meestal 14:9 als analoog doorgifteformaat, vandaar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 apr 2009
 4. Waar wilt ziggo het anders van daan halen? ze plukken het gewoon van Astra2 net als caiw upc enz enz.

  Sat blokjes bij snelle bewegingen, upc blokjes bij snelle bewegingen, ziggo blokes bij snelle bewegingen.
   
 5. Ehhh Wappy, de storingen die ik bedoel zijn niet simpel blokjes bij snelle bewegingen maar gewoon dusdanige storingen in beeld EN geluid dat het niet meer te pruimen is en ik moet overschakelen naar analoog waar het gewoon goed is.

  Moet wel zeggen dat het afgelopen weken wel weer mee viel:pompom:
   
 6. De TS had het over slechter beeld op bbc, en dat licht gewoon aan de aanvoer waarje niets aan kan doen.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Volgens mij is er ook geen aanleiding om te denken dat de BBC doorgifte zal verdwijnen.
  BroadbandTV News: Belgacom secures BBC domestic channels


  PALlPlus zal het echt niet zijn bij UPC, maar gewoon letterbox zoals ook in het grootste deel van het Ziggo gebied.
  Er staan in bepaalde Ziggo regios's dus nog steeds wat decoders/modulators ingesteld op 4:3 CCO.
  Ik dacht eigenlijk dat deze kwestie nu al eens voorgoed opgelost was? :roll:

  Zie ook deze discussie:
  BBC 1 en 2 (analoog) eindelijk in breedbeeld
   
 8. Klopt helemaal PalPlus bestaad al 5jaar niet meer ofzo, is idd gewoon Letterbox.
   
 9. Oh ja? Mijn TV reageert niet op LetterBox en wel op PalPlus, en die schakelt gewoon over naar breedbeeld... Of is er middels VBI misschien een PalPlus-achtige schakeling mogelijk, zoals het WSS-signaal bij Digitale bronnen?

  Overigens bestaat PalPlus nog wel hoor, kijk maar in België. Daar wordt analoog nog steeds lekker met PalPlus gewerkt (volgens de testbeelden die ze er hebben staan bij storingen als je analoog kijkt), en dat geldt ook voor NICAM stereo... Dat PalPlus dus niet de gebruikte uitzendstandaard is kan ik me nog voorstellen, maar dan is het deste maffer dat mijn tv wel op de signalen reageert terwijl ie dt niet bij gewoon letterbox doet. Maar om te stellen dat PalPlus niet meer bestaat gaat wat ver IMHO. Bovendien zie ik in de zwarte balken ook met regelmaat de blauwe blokjes die zo karakteristiek zijn voor PALPlus als ik in m'n slaapkamer kijk (4:3 tv)...
   
 10. Je verwart kennelijk PalPlus en WSS. Bij de analoge doorgifte van 16:9 programma's van de publieke (en Nederlandse commerciële) zenders wordt WSS meegestuurd door de kabelexploitanten, zodat breedbeeldtoestellen automatisch op de zoom-stand over kunnen schakelen. De beelden van 16:9 uitzendingen worden analoog echter als 4:3 letterbox doorgegeven, om een correcte beeldverhouding op analoge 4:3 toestellen te kunnen garanderen. Dit betekent dus dat de verticale resolutie bij analoge ontvangst van 16:9 programma's effectief maar 3/4 x 576 = 432 beeldlijnen bedraagt. Digitaal is wel de volledige vertical resolutie beschikbaar bij 16:9 uitzendingen, aangezien breedbeeldprogramma's van de genoemde zenders digitaal anamorf worden doorgegeven.

  PalPlus wordt in Nederland al lang niet meer gebruikt, dat was al terziele toen er nog analoog via de ether werd uitgezonden (in Nederland tot december 2006).
  De analoge uitzendingen van de VRT via de ether zijn in december 2008 gestopt, dus het is mij een raadsel hoe jij in april 2009 nog denkt PalPlus uitzendingen te ontvangen. Zoals gezegd wordt de automatische omschakeling naar de zoom stand bewerkstelligd door het meegestuurde WSS signaal. In België zendt de RTBF nog wel analoog uit via de ether, en die zullen dan ook nog wel PalPlus gebruiken. Of de Vlaamse kabelnetten de beide VRT zenders analoog nog in PalPlus doorgeven weet ik niet, maar dat zou heel goed kunnen als ze daar de geschikte apparatuur voor hebben.

  Ziggo geeft de beide Vlaamse publieke omroepen analoog in ieder geval niet (meer) in PalPlus door sinds de analoge etheruitzendingen in Vlaanderen zijn gestopt. Wat die blauwe blokjes zijn die je op je 4:3 toestel in de zwarte balken ziet weet ik niet, maar het is in ieder geval geen PalPlus. De artefacten die daarbij optraden zagen er trouwens ook niet uit als blauwe blokjes, maar eerder als blauwe slierten (stippellijnen). Zelf zie ik hier via Ziggo analoog bij de beide Vlaamse zenders echt geen blauwe artefacten in de beide zwarte balken als ik mijn toestel handmatig op 4:3 zet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina