1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Al maanden storingen router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door JvS, 15 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Bekend probleem maar bij mij nog niet opgelost. Sinds overgang van Casema naar Ziggo (was dat niet ergens in het voorjaar of begin van de zomer) werkt draadloos internet niet meer goed. Moet meermalen per sessie router-modem-laptop van spanning afhalen en weer opstarten. Ben bekend met het achterliggende probleem (de dynamische IP adressen) maar ben het na al die maanden wel eens zat. Heb alles al geprobeerd waaronder updaten naar nieuwe firmware wat ook nog niet gelukt is. Wie helpt mij??

  Motorola modem - Sitecom WL143 router
   
 2. hiero hetzelfde..al maanden geklooi met de router..ben het spuugzat.:evil:
  Ik ben aan het kijken voor een andere provider want dit is echt klote.
  Vroeger toen het nog casema was nooit problemen gehad :shock:
  Ik heb een motorola kabelmodem met een SMC draadloze router.
  Als er iemand iedeen heeft hoor ik ze ook graag
   
 3. Dus de Ziggo is de grote boosdoender.
   
 4. @JvS

  Je geeft aan dat de problemen zich voordoen op de wireless verbinding, doen de problemen zich ook bekabeld voor? Als het zich alleen voordoet op de wireless verbinding en bekabeld niet kan je Ziggo uitsluiten als veroorzaker.
   
 5. ik heb hetzelfde probleem op de bekabelde verbinding
   
 6. Ik HAD het probleem ook. Verbinding met de router (bekabeld en draadloos) was er wel maar er kwam geen internet door.
  Elke dag resetten van een Linksys WRT54G was om doodmoe van te worden maar t werkte dan wel.

  Nu heb ik een Linksys WRT54GL en sindsdien geen problemen meer.
   
 7. In het algemeen gezegd denk ik dat een router in staat moet zijn om goed met dynamische ip-adres toewijzing om te kunnen gaan. Of de lease time nu een half uur is of 100uur, een router moet dit naar mijn mening feilloos kunnen handelen.

  Uit de praktijk blijkt dat een aantal type routers hier toch wat problemen mee hebben. Persoonlijk denk ik dat de oorzaak van het probleem op de router (en de daarop draaiende soft/firmware) te herleiden is en niet op de provider. Het probleem doet zich enkel voor een paar types routers, alle andere routers lijken hier geen last van te hebben. Ook zijn er berichten te vinden/lezen waarin een routers die het probleem wel hadden met OEM firmware het niet meer hadden met alternatieve niet-OEM firmware.
   
 8. Ook bekabeld is het probleem hetzelfde.

  Zit toch aan een andere router te denken maar lees op dit forum ook berichten van mensen die het met meerdere routers niet gelukt is.
   
 9. Probeer dit eens :

  - dubbelklikken op LAN-icoontje in je taakbalk
  - LAN verbinding dubbel klikken
  - OK klikken

  Een bedrade verbinding had destijds ineens weer verbinding als ik dat deed..
   
 10. Draadloos ahummmmm.....

  Ben je met wifi bezig (draadloos) dan maak je gebruik van de ether en daarin vind je vele hoogfrequent (HF) signalen. Een simpele afstandsbediening voor je TV werkt al niet meer als er iemand voor gaat staan (is draadloos). Bij hoogfrequent data overdracht hebben we een soort kabel de ether en die delen we met zijn alle, zit iemand op dezelfde frequentie dan heb je een collision (botsing) en moet minstens een van de twee uitzendingen opnieuw.

  Omdat er tegenwoordig veel apparatuur verkocht wordt die van een zender voorzien zijn net als je draadloos modem dan is de kans groot dat we meer en meer bij elkaar gaan storen. Internet gaat tegenwoordig ook al via het stopcontact en al langer via de gasleiding kijk maar op dit linkje: http://home.wanadoo.nl/gasema/pub/html/enter.html.

  Wifi wordt wel beter maar is wel gevoeliger voor storingen, geef mij maar een draadje zolang niemand het doorknipt ben ik online. :oyeah:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina