1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opname niet goed na fix dec 2008

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door klm25123, 15 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nou de opnames van afgelopen maandag (Net5) waren zonder noemenswaardige dropouts.

  Toch een kwestie van geduld ?
  Da's best lastig voor een eekhoorn met adhd ! :oyeah:
   
 2. Op een schaal als het netwerk van Ziggo krijg je nooit een afspiegeling van het werkelijke netwerk in een test situatie, daar is het Ziggo netwerk te groot voor.

  Een systeem wat getest is en werkt met 1000 boxen kan wel problemen geven als er 100000 boxen verbinding gaan maken (en nee dan doel ik niet zozeer op capaciteit). Dit komt ook in mijn werkgebied (ICT) voor. Je kan nooit alles in een testomgeving simuleren en afvangen. Er kunnen zich altijd dingen gaan voordoen in de werkelijke omgeving die zich nooit in de testomgeving hebben voorgedaan.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Minimaal verwacht ik toch dat Ziggo in elke regio (Multikabel/Casema/@Home) een testruimte heeft waar alle in omloop zijnde decoders gemonitored worden op onregelmatigheden.

  Ik vraag me af of ze zoiets eigenlijk wel hebben? :roll:
   
 4. missende secondes

  Heb hier ook inderdaad ontdekt dat de opnames niet altijd foutloos zijn. Laatst bij een aflevering van House een rare verspringing en daarna audio uit de sync en pas nog met topgear (de Vietnam special) ook daar mist ineens een aantal secondes en daarna audio hopeloos 'out of sync' Ik kijk de opnames alleen maar op de Popcorn en PC (mythtv) dus geen idee hoe de Siemes het zelf doet. Lijkt er op dat er soms een blok niet (of gecodeerd?) op genomen wordt. Bij het aan elkaar koppelen ontstaan dan de audiosync problemen.
  Ja het is nog niet perfect :-)
  Heb overigens de afgelopen dagen schitterende HD opnames van EinsFestival HD kunnen maken (satelliet) die hadden net als vorig jaar de codering er rond de kerstdagen er af gegooid, echt super. Jammer dat dat hele gedoe met codering (blijkbaar) nodig is, net als dat DVB-C zo nodig moet in plaats van DVB-T (wat tegenwoordig in elke TV zit) volgens mij stelt het nix voor om DVB-T uit te zenden via de kabel. Ik kan het DVB-T/Digitenne signaal tenslotte ook gewoon via meters en meters coax doorsturen en je hebt dan geen decoder per (moderne) TV nodig hooguit een CI moduul als je BetaalTV wilt doen. Bandbreedte is dan ook geen probleem meer. Maar dit is maar een stille hint naar Ziggo... Gert
   
 5. Alsjeblieft GEEN DVB-T kwaliteit over de kabel. De resolutie is niet hoog genoeg voor de wat grotere plasma- en LCD TV's.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Diverse zenders op de kabel komen ook niet veel hoger dan DVB-T kwaliteit hoor.
  Ook de Belgische VRT zenders worden rechtstreeks van een DVB-T bron overgenomen, en dat is helaas vaak goed te zien ook.
   
 7. Dat betwijfel ik ten zeerste! Belgie heeft nog nooit zo'n mooi signaal gehad op de kabel als de laatste tijd. Ik heb DVB-T gezien op een goed scherm en ik zou voor geen goud willen ruilen. Het kabelsignaal van Ziggo heeft een fantastische kwaliteit, dat mag best eens gezegd worden.
   
 8. beeldkwaliteit is niet afhankelijk van de drager maar van de bitrate/bandbreedte

  Ook via DVB-T zou prima beeld kunnen, alleen is de bandbreedte door de lucht beperkt omdat er maar met weinig zenders en energie gewerkt wordt. Via de kabel heb je dit probleem niet. Gert
   
 9. wij geven het op!

  Na lang volhouden en wachten tot ziggo nu toch eindelijk zijn problemen heeft opgelost, geven wij het nu op.:giveup:
  Alleen opnames van film1 gaan goed, publieke en commerciƫle zenders hebben nog regelmatig zwarte stukken (4 sec), waarna het geluid out off sync is. (gisteren was het weer bal op beide boxen)
  Ziggo heeft een aantal maanden geleden alle smartcards "open gezet" (als je maar een smc hebt, kun je kijken, zonder te betalen of geregistreerd te staan in de ziggo systemen).
  Blijkbaar staan de smc's nog steeds open en is de administratie nog steeds niet bijgewerkt.
  Of erger nog, de smc staan wel weer "dicht" en we keren nooit meer terug naar de perfecte opnames van voorheen.
  Compleet overgeleverd zijn we, zonder te kunnen overstappen naar een kabelaar die wel continue kwaliteit kan leveren.
  Even overwogen naar de satelliet over te stappen, maar dan moeten we alles vervangen. (ook geen garanties!)
  Wel gaat er nu een siemens box uit en komt er een humax 9200 voor in de plaats.
  Film1 blijven we opnemen op de siemens, hopelijk blijft dat goed gaan?!
  Iedereen veel sterkte toegewenst, dat heb je tegenwoordig wel nodig als je jezelf overlevert aan een groot bedrijf. :no:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 feb 2009
 10. Alleen de lage bitrate kanalen gaan redelijk goed, Discovery (gebruiken nog geen 4 Mbit/s) gaat prima, SBS6 (7.7 MBit) is hopeloos. Heb nog een poging gedaan de CPU in de Siemens te overclocken maar dan is ook de scart-output van de Siemens niet meer PAL conform en kan ik niets meer via de afstandbediening doen... Helaas... Ik denk dat het tijd wordt voor wat anders... Gert
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina