1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

heeft HD ontvanger nut?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door droebel, 15 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kunnen we dan concluderen dat de (geadverteerde) upscaling van de 360 niet ter zake doet, als het alleen gaat om het ontbreken van een hdmi aansluiting op een SD-ontvanger?
   
 2. Dat durf ik niet te zeggen.
  Feit is wel dat je met een SD-ontvanger digitale TV kijkt en dat je door de SCART aansluiting het signaal terugbrengt naar analoog :?.
  Dat doet dus afbreuk aan de kwaliteit.
  Ik snap ook niet dat men niet standaard een HDMI uitgang er op heeft gezet.

  De huidige generatie DVD spelers hebben (naast een SCART connector) ook een HDMI uitgang. Alleen al daardoor is de kwaliteit beter.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Alleen een digitale (HDMI) verbinding is natuurlijk geen garantie voor kwaliteit, alles hangt af van een goede verwerking van het videosignaal.

  Check deze posting: Aansluiten Apparatuur (Humax 5000c)
   
 4. Klopt wel, ik ging er in mijn opmerking vanuit dat het input-signaal en de verwerking ervan goed zijn/moet zijn, maar dat is met alles zo . . . :wink:.
  Je weet dan wel dat je voor de beste aansluitmethode hebt gekozen.
   
 5. Input is voor zowel SD als HD ontvanger uiteraard gelijk. Het gaat er simpelweg om dat een HD ontvanger de electronica aan boord heeft om de SD kanalen te upscalen en dan via de HDMI digitaal naar de TV door te sturen. Een SD ontvanger (als die er al zou zijn met HDMI aansluiting) zal om economische redenen die electronica niet hebben.

  Kortom, zoals eerder aangegeven zal een HD ontvanger, aangesloten via HDMI, altijd een (veel) betere kijkervaring leveren dan een SD ontvanger wanneer je kijkt via een hd-ready of full-hd scherm, zelfs wanneer je nooit naar een HD kanaal kijkt.

  Aangezien er nu 3 HD ontvangers zijn en er op korte termijn geen nieuwe bij gaan komen kun je wachten op acties rondom de introductie van Ned 1,2 en 3 in HD maar je kunt natuurlijk ook direct gaan genieten van beter beeld. Die HD kanalen komen vanzelf..... :)
   
 6. Dit verhaal klopt in de praktijk dus blijkbaar niet altijd, zie bovenstaande test. Theoretisch zou het zo horen maar dat ligt helemaal aan de kwaliteit van de ingebouwde upscaler van de ontvanger. De Humax 5000 is niét goed in het upscalen van 576i/576p signaal. Ik hoop dat de toekomstige Humax HD5050 een betere kwaliteit upscaler zal hebben.
   
 7. Dat is inderdaad best vreemd. Hier staat de Samsung en daar is de kwaliteit beduidend beter. Overigens, op de Samsung is de outputresolutie van het HDMI kanaal eenvoudig te selecteren (knopje op AB). Als dit op de Humax ook kan, zou een output van 576i/p vervolgens alsnog door de tv gescaled moeten worden. In dat geval zou door het ontbreken van 2 AD/DA conversieslagen de HDMI in theorie weer moeten winnen van een rgb Scart connectie.
   
 8. De Samsung heeft inderdaad een betere scaler. Ik heb deze gehad voor de Humax en kan dat dus bevestigen. Alleen was daar de SCART aansluiting weer duidelijk van een mindere kwaliteit. Ik meen zelfs dat deze geen RGB signalen kunnen doorgeven.
  Op de Humax zit ook een knopje om de resolutie te veranderen. Op de juiste stand is het beeld inderdaad beter, maar haalt het nog niet bij de SCART aansluiting. Dit verbaasde mij ook en geeft nog maar eens aan hoe belangrijk de scaler is.
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De Samsung HD decoder kan zeker wel RGB over SCART weergeven, echter niet tegelijk met HDMI of Component output.
   
 10. Bedankt voor de correctie, zo is het inderdaad. Helaas zijn daardoor de DVD recorder opnamen van een mindere kwaliteit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina