1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

heeft HD ontvanger nut?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door droebel, 15 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb op dit moment nog het "gewone" Z1 pakket van ziggo.
  ik wil graag overstappen op een abonnement met telefonie en zit nu te twijfelen tussen een pakket met digitale ontvanger of een Hd ontvanger.
  stel dat volgend jaar zenders in HD worden uitgezonden, heb je dan zowiezo nog een HD ontvanger nodig?? zal die bijv. altijd nodig blijven??
   
 2. Om HD zenders te ontvangen heb je altijd een HD ontvanger nodig.

  Het kan zijn dat er een HD ontvanger in je (dan wel redelijk nieuwe) TV zit, maar die worden vooralsnog door Ziggo niet ondersteund.

  Vraag is dus meer of je het aanbod aan HD zenders al voldoende vind. Al komen daar als het goed is in 2009 wel zenders bij idd.
   
 3. ik heb een HD ontvanger genomen, icm met een full hd scherm super! Ik maak zelf gebruik van de samsung 360. Ook het SD signaal wordt geupscaled (en is dus scherper)
  Het zenderaanbod van hd zenders is nu nog mager, maar met de zenders die erbij komen in 2009 zeker een aanrader.

  Misschien nog even wachten? Ja, dat kan.... er zal volgend jaar een interactieve ontvanger komen voor ziggo met HDD en HD, dus als je ook nog interactief wilt gaan en op wilt nemen, moet je nog even wachten. Maargoed, iemand die altijd wacht heeft ook niks.

  Moet je perse een HD ontvanger hebben om volgend jaar nederland 123 te kunnen ontvangen? nee! die zenders zullen ook in SD natuurlijk gewoon te bekijken zijn, voordat de\e zenders al het content in HD uit kunnen zenden, zijn we weer een paar jaar verder. nederland 123 verwacht eind 2009 op prime-time 15% van de programma's in HD uit te kunnen zenden.
   
 4. maar stel dat ik nu een digitale ontvanger neem en volgend jaar toch belsuit om een HD te nemen, is het dan gewoon een kwestie van de digitale ontvanger vervangen door een HD ontvanger ?? of moet je nog apart doorgeven dat je HD tv wilt hebben?? (ik heb het nu dus over het gewone zenderpakket).

  ik heb een samsung HD-ready tv welke een ingebouwde ontvanger heeft die alleen met KPN schijnt te werken. zit het er bijv. nog in dat ziggo dit gaat ondersteunen??
   
 5. @Droebel: je kunt dan idd alsnog een HDTV decoder kopen.

  Of je een HDTV pakket moet afsluiten bij Ziggo hangt vervolgens af welke zenders je wilt kijken. De verwachting is dat alle HD versies van de zenders in het digitale basispakket ook gratis zijn. Zoals dat nu al geld voor Eurosport HD en gold voor Nederland 1 HD tijdens WK en OS.
  Het HDTV pakket heb je alleen nodig voor de extra kanalen en dat zijn nu Discovery HD (is een andere zender dan de gewone Discovery), National Geographic HD (idem) en History Channel HD.
   
 6. Nee, die kans is simpelweg 0%, en daar kan Ziggo niets aan doen :).

  Jouw Samsung TV is technisch niet in staat om DVB-C (de digitale norm op de kabel, zoals Ziggo gebruikt) te ontvangen. Jouw TV kan alleen overweg met DVB-T (de digitale norm voor TV in de ether, zoals Digitenne), en da's niet compatibel met elkaar.
   
 7. Ik zou nog wachten met het overgaan op HD tot maart/april als Ned 1, 2 en 3 on line komen, in de hoop dat de HD tuners tegen die tijd net iets beter/goedkoper zijn geworden.
   
 8. aanschaffen die handel joh wij moeten de kar trekken voor al diegene die maar wachten en wachten je hebt er nu ook al plezier van:-P
   
 9. Ja, heb zelf 32 inch lcd tv (HD ready en 100Hz) en vroeg me bij aankoop dezelfde vraag af, omdat ik van de upscaling kwaliteit van de Samsung 360 gehoord had (ik was en ben nog niet van plan een HD-abo af te sluiten - zeer arm aanbod tot nu toe)
  Verkoper zei: een goede scart-kabel op SD-ontvanger geeft zelfde kwaliteit beeld-verbetering > minder kosten. (ik was niet tevreden over resultaat)
  >>Heb nu toch Samsung 360 sinds enkele dagen en heb eindelijk de beeldkwaliteit die ja mag verwachten op je LCD TV.
  HD-(proef)kanalen zijn fantastisch (mits Native-HD, dus geen opschroefde kwaliteit)
  Gewone kanalen geven zeer mooie weergave (geen kartelranden)
  Jammer dat 360 laatst in 1 keer al zijn kanalen kwijt was, weet niet waar dat aan lag, hoop niet dat dit vaker zal gebeuren...
   
 10. Als er op de SD-ontvanger een HDMI aansluiting zat was de kwaliteit heel goed. Een SCART-kabel is een analoge aansluitkabel en dat gaat ten koste van de kwaliteit.
  Een SD-ontvanger geeft echter wel een (veel) beter beeld als de 'gewone' kabel.
  Alleen al om de aansluiting en toekomstig nut heb ik gekozen voor de Samsung HD-ontvanger :wink:.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina