1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoog verbruik Cisco in standby

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door marioh, 14 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het viel me op dat de Cisco altijd lekker warm blijft, ook al staat hij "uit" in standby. Daarom maar eens een Wattmeter gepakt: het blijkt dat het standby verbruik maar liefst 20 Watt is. Dat is 175 kWh per jaar en vergelijkbaar met een moderne diepvrieskist van 250 liter!

  Ik vind dit onacceptabel veel. Vanaf 2010 is dat bovendien verboden, dan is het standby maximum 2 Watt voor apparaten met een display en 1 Watt voor apparaten zonder display.
   
 2. Tja, 20 watt is nog altijd de helft van de UPC Mediabox.

  Geen idee waarom, maar kennelijk zijn kabel STBs ook standby stroomvreters.
   
 3. De STB producten, die dit jaar ontwikkeld zijn of nog in ontwikkeling zijn, zijn allemaal ingericht voor een power saving mode / deep sleep mode of passive standby mode. Hierbij zakt het vermogen terug tot slechts enkele watts.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Bij de laatse Humax IRHD-5000 decoder blijkt dit focussen op energiebesparing ook weer negatieve gevolgen te hebben lees ik. :shock:

   
 5. Dat is dan niet goed gelukt voor de Cisco 8455DVB. Toch ook een nieuw apparaat? In volledige werkstand met actieve harde schijf verbuikt hij een alleszins acceptabele 27 Watt. Maar in de passive standby mode komt hij niet onder de 20 Watt. Zou dat een firmware bug kunnen zijn, of is dit een hardware issue dat niet opgelost kan worden?
   
 6. Het meest in het oog springende gevolg is de opstarttijd. We hebben enkele weken gelden alle issues voorgelegd aan de ontwikkelaars. Er zal in de nieuwe release een optie beschikbaar komen, die de gebruiker de mogelijkheid geeft de powersave mode uit te schakelen (komt ook in de HD-PVR). De gebruiker kan in die situatie zelf bepalen wat prefereert; sneller opstarten of een bijdrage in energie reductie.
  De andere issues zullen uiteraard ook worden meegenemen. De software is nog niet aangeboden voor verdere testen. Zodra hier meer over te meldenis zal ik het hier meedelen
   
 7. Dit is juist, de ontwikkeling van de Cisco is echter al begin 2007 gestart. Deze energie besparende mode is destijds niet opgenomen als requirement
   
 8. Het verschil van 7 Watt komt ongeveer overeen met de energie die een harde schijf verbruikt. Dat is dan ook het enige verschil tussen "aan" en "standby" op de Cisco volgens mij, het uitschakelen van de harde schijf.

  Verder wordt alleen het video output signaal uitgeschakeld, maar blijft de rest van het "operating system" gewoon doordraaien. Daarom kan hij ook zo snel weer opstarten, alleen even het video-signaal inschakelen en de harde schijf op toeren brengen.
   
 9. gewoon de spanning er af

  Ik zet 's avonds via één centrale schakelaar alle spanning van mijn tv, audio-installatie en cisco-decode. EN de volgende dag/avond gaat de spanning er weer op. Vervolgens even wachten totdat de cisco weer een tijd laat zien op zijn display. Daarna kan er weer snel opgestart worden.
   
 10. Kan natuurlijk, maar met die oplossing kan de Cisco natuurlijk ook niet opnemen. En dat is toch een beetje de bedoeling van een PVR :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina